Şimdi Ara

Python Dünya'da Çok Yaygın Fakat Türkiye'de...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Python dünya etrafında çok yaygın. Abd'de 10 üniversiteden 8inde ilk olarak python eğitimi veriyorlar. Ayriyeten mesela github'da da çok bahsediliyor. Fakat Türkiye'de durum böyle değil. Nerede okusam ilk olarak pythondan başlayın diyorlar mesela, ama iş ilanlarına bakıyorum python neredeyse yok hatta python 1 tane bile göremedim şimdiye kadar. Durum niye böyle ? 4-5 sonra durum değişir mi Türkiye açısından. Çünkü dünyada iyice yayılacak python



  • hocam erü bilgisayar programcılığında pythondan başladık. ileride çok aranacağını düşünüyorum ayrıca size de katılıyorum
  • no comments



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 31 Temmuz 2020; 2:59:43 >
  • Türkiye'de kullanımının artması malesef çok zor. Hatta yaklaşık 5 yıl önce 'yok olup gidecek' dediğimde dil sempatizanları yadırgayıp demediğini bırakmamıştı. Evet Amerika'da kullanımı çok fazla ama Türkiye'nin teknolojiye bakış açısı yanlış. Biz de direk 'hazır olanı kullan,boş yere yeni bir şey için uğraşma, arge yapmaya gerek yok, yeni birşey deneme ne lazım' modu var.

    Şirketlerin neredeyse %99'u c# ya da java bilen eleman arıyor. Eleman çok, kaynak çok, microsoft egemenliği vs.

    Türkiye'de şirketlerin bilgisayar mühendisi çalıştırma sebebi(teknoloji biriminin amacı);şirketin web sitesini yapmak, şirket içi kullanılan programları kodlamak, mobil uygulama yapmak vs. Şuan hali hazırda neredeyse python kullanan yok. Kullanmayanlarda 'artık python'da kodlama yapacağız' vs. gibi keskin bi dönüş yapmıyorlar. Çünkü ekstra masraf, ekstra zaman kaybı, personel alım/çıkarma ihtiyacı doğuruyor. Bu durumda mod 'ne gerek var' oluyor.

    Ek olarak çoğu şirket çalıştırdığı elemanlarından mühendislik diploması ister. (Bence diplomanın hiç bi önemi yok ama tabi bu da tartışılacak diğer bi konu. Diploman varsa karşındaki kişi senden daha çok bilse de sen daha üstünsün...) Python bilen tanıdıklarımın çoğu bu işi hobi için yapan, mühendis olmayan, küçükken kendi kendine öğrenmeye başlayıp ustalaşmış kişiler yani asıl mesleği bu iş olmayan kişiler.

    Ama asıl mesleği muhendislik olan kişiler ne yapıyor. Okul bitince giriyorsun kariyer'e herkes c#, java vs. Sende o işlerden birine giriyorsun. Sende zamanla c#'cı falan olup çıkıyorsun. Çünkü senin de ilk önceliğin;iş bulmak, para kazanmak. Malum ülke şartları...

    Yukarıda saydığım durumları düşününce ülkede niye kullanılmıyor, niye tercih edilmiyor ortaya çıkıyor.




  • Yukarıda arkadaşın dediği gibi türkiyede'de bazı ünilerde giriş olarak direk python ile başlıyor. O zaman temelden java veya c# niye vermiyorlar direk. Yada benim şuan python öğrenmeye çalışmam bana bi yararı olmayacak mı ? (yurtdışına gitme gibi bir durum yoksa tabi) Direk java veya c# çalışayım. Durum böyle olunca python çalışırken de tedirgin oluyorum
  • Teknik olarak girmeyeceğim ama basit olarak anlatmak gerekirse ; çünkü c# giriş dili değil. Ben üniversitedeyken C ile başlayıp C++ ile devam ettik. Sonra C#'a geçtik. Seçmeli ders olarak son sene Java vardı. Öğrenimi daha kolay, yeni başlayanlar için daha uygun. Python'da c/c++'a benzer bir kullanım dili sade ve kolay öğrenilebilir bir dil. Yeni başlayanlar için bu tarz diller daha uygun. Burada amaç C dilini öğretmek değil programlamanın mantığını öğretmek. Sen mantığı kavrayınca zaten istediğin dili öğrenmen kolay. A dilini bilen birisi B dilini X zamanda öğreniyorsa, hiç dil bilmeyen biri B dilini 3X zamanda öğrenir. Değişen sadece yazım şekli, ufak mantık farkları sadece.

    Okul bittikten sonra c/c++ ı kaç kere kullandım? Sıfır.
    Kariyer.net'de iş ararken c/c++ bilen eleman arayan kaç şirket buldum? Sıfır.

    E biz niye mal gibi öğrendik c/c++'ı düşüncesi oluyor yanlış tabi :) Ama temeli bunlarla attık. Programlamanın mantığını bunlarla öğrendik. Sonra zaten hangi programlama dilini seçeceğin sana kalmış. O dilin yapısını, yazış şeklini, kurallarını çalışa çalışa öğreniyorsun.

    Python bilmen tabi ki sana faydası olacak ama kariyer anlamında düşünüyorsan ben faydalı olacağını düşünmüyorum. 4 yıl sonra da Türkiye'de pek kullanılacağını düşünmüyorum ama gelecek ne getirir kim bilebilir ki? Şu an hiç kullanılmıyor demiyorum kullanan çok büyük şirketler var ama bi elin parmağını geçmez. İş imkanı çok az. Yukarıdaki post'da bahsettiğim gibi Türkiye'deki şirketlerde teknoloji bölümünün sebebi; kurumsal web sitesi yapmak, şirketin kullandığı windows uygulamalarını yapmak, e-ticaret sitesi vs... Bunun için de en uygun dil .Net.




  • Yani sonuç olarak şimdiden python ve c öğrenerek programlamanın temelini atıp, üniversitede java ve c# kasmak daha kolay olur ?
  • güzel özetlemişsiniz. avatarınıza ve isminize bakınca aklıma şu cümle geldi:
    "you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain" :)
    python üzerine yoğunlaşıp iş bulamamak(!) mı yoksa javacı veya c#'çı olmak mı. :)
  • peki python ile neler yapılabilir hiç baktın mı?? web kazıma yöntemleri, hackleme yöntemleri, gömülü yazılımlar, web yazılımları, cad uygulamaları, makina yazılımları, otomasyonlar vb. daha bir çok şey. sadece araştır kardom.
  • Python ordu çakısıdır. .NET de yazsan Java da yazsan farketmez. Hangi ülkeyi baz alırsan al cebinde duracak.
  • Hocam ben yazılım kursuna başladığım vakit c# ile başlamışlardı.c# dan pek birşey öğrenemedim ama kurstan pekçok şey öğrendiğimi söylemeliyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.