Şimdi Ara

Qualcomm: Çift çekirdekli işlemcimiz, Nvidia Tegra 3'den daha iyi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
11.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • naptım ben yaa 51 kişi beğenmiş
  • bence adam doğru söylüyor.htc sensetion, motorola matrix den daha iyi skorlara sahip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MxFxOx

    bence adam doğru söylüyor.htc sensetion, motorola matrix den daha iyi skorlara sahip


    Ürününü çıkarsın ondan sonra bakarız kim daha iyi


    Htc sensation Android OS, v2.3 (Gingerbread) , Motorola atrix Android OS, v2.2 (Froyo) işletim sistemleri ile piyasaya sürüldü.Yazılımlar aynı olduğunda aynı testi tekrar yapmak gerekli bu şekilde adil değil.

    Htc sensationhttp://www.gsmarena.com/htc_pyramid-3875.php

    Motorola atrixhttp://www.gsmarena.com/motorola_atrix_4g-3708.php


    Motorola matrix değil atrix (Matrix film film )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 11 Haziran 2011; 16:36:53 >




  • rekabet iyidir bu kadara başarılıysa , silicon pazarında son kullanıcı ürünlere bekleriz
  • Daha çift çekirdeklilere bu yıl geçildi. Hemen önümüzdeki yıl 4 çekirdekliye geçmek kullanıcının gözünü boyamaktan başka bir şey değil. Çift çekirdekliler için halâ adamakıllı yazılım yokken 4 çekirdekli cihazların çıkması saçmalıktan başka bir şey değildir. Hele çift çekirdekliler piyasaya bir otursun 4 çekirdekliyi ondan sonra düşünsünler. Oturması için de en az 2 yıl geçmesi gerek. Taktik belli; pazar paylarını yüksek tutmak için her yıl çekirdek sayısını artırarak kullanıcıyı kandırmak niyetindeler. Bu yıl çift çekirdekse önümüzdeki yıl 4 çekirdek ondan sonraki yıl da 6 çekirdek olur. Yarı iletken üreticilerinin mantığı bu olmuş.

    Qualcomm Nvidia'nın gerisinde kaldığı için böyle bir açıklamada bulunmuş olabilir gibi geliyor. Şu anda Nvidia, TI ve Qualcomm'dan önde görünüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    aslında işlemcilerin saat hızları aynı olsada millette şöyle bir görüş hakim.. Farklı iki firmanın 1GHzdeki işlemcisi saat hızları aynı ise aynı performası verir görüşü yaygın. Halbuki bu çok yanlış.. Nasıl ki 2GHzdeki bir sandy bridge işlemcisi ile 2GHzdeki bir phenom aynı performansı vermiyorsa mobil alandaki işlemcilerde öyle. Herkes kendine göre tasarlıyor işlemciyi ve öyle pazara sunuyor. İşlemcilerin perofmans seviyelerini bu şekilde nominal hızlarına yada çekirdek sayılarına bakarak anlamak mümkün değildirki.. 15 sene öncesinin masaüstü işlemcilerine bakış açısı bugün mobil işlemcilerde hakim. Tarih sürekli tekerrür ediyor. AMD ne kadar da yırtınmıştı saat hızı performansı belirleyen etmen değildir diye aradan yıllar geçti gerekti bunu insanların anlayabilmesi için. Bakalım mobil işlemciler için kaç sene geçmesi gerekecek acaba?
    +1 Tam yazıcaklarımı deile getirmişin arkadaşım ki yazıda belirtilmiş performans ve enerji tasarufu açısından da bakılması için yani yavaş bile olsa çok daha iyi kendi sunduğu hızlarda daha iyi enerji tasarufu ile iyi bi performans da sunuyo olmasıda muhtemel ama yinede arkadaşın dediği gibi çekirdek fazla diye daha hızlı olucak diye bişi yok! ekran kartının hızını mb oranı ile ölçmek gibi kaçmış yorumlar....




  • Bu Quallcom ARM mimarisini mi kullanıyor yoksa kendi işlemcisini kendimi üretiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutreis
    Bu Quallcom ARM mimarisini mi kullanıyor yoksa kendi işlemcisini kendimi üretiyor?

    Mimari arm ama cpu tasarımını kendi yapıyor.
  • Bazıları gerçekten şaşırmış gerçekten. Siz qualcomm veya diger şirketlerinin haber kaynaklarını küçük birşey mi sanıyorsunuz. Adamlar tabikide biliyordu tengra 3ün ne olcagını. saten demoları felan gösterildi. Ayrıca bazılar demişki ee 2012 de qualcomm da 4 çekirdek çıkarcak demiş. ee adamlar 4 çekirdek kötü degil ama bizim 2 çekirdegimiz 4 çekirdekli tengra 3 den daha iyi demiş. Düşünsenize eger bu çift çekirdek tengra 3 den iyiyse hafiften gelişmiş ve fazladan 2 çekirdekli versiyonu nasıl olur? Qualcomm 2012de saglam gelcek gibi
  • 4 cekirdekliler 2012 de cikmaz daha zaman var onlara :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci
    Daha çift çekirdeklilere bu yıl geçildi. Hemen önümüzdeki yıl 4 çekirdekliye geçmek kullanıcının gözünü boyamaktan başka bir şey değil. Çift çekirdekliler için halâ adamakıllı yazılım yokken 4 çekirdekli cihazların çıkması saçmalıktan başka bir şey değildir. Hele çift çekirdekliler piyasaya bir otursun 4 çekirdekliyi ondan sonra düşünsünler. Oturması için de en az 2 yıl geçmesi gerek. Taktik belli; pazar paylarını yüksek tutmak için her yıl çekirdek sayısını artırarak kullanıcıyı kandırmak niyetindeler. Bu yıl çift çekirdekse önümüzdeki yıl 4 çekirdek ondan sonraki yıl da 6 çekirdek olur. Yarı iletken üreticilerinin mantığı bu olmuş.

    Qualcomm Nvidia'nın gerisinde kaldığı için böyle bir açıklamada bulunmuş olabilir gibi geliyor. Şu anda Nvidia, TI ve Qualcomm'dan önde görünüyor.

    Ureticilerin cekirdek sayisiyla goz boyamaya calistiklarina ben de katiliyorum ama nvidia nin qualcomm dan onde oldugunu dusunmuyorum.Su anda satilan her 4 akilli telefondan neredeyse 2 sinde qualcomm islemci kullaniliyor.Nvidia tegra serisi islemcileri telefon ureticileri fazla tercih etmiyor.Ilerde bu durumun degisecegini de pek zannetmiyorum.Qualcomm su anda mobil islemcilerde lider konumda bulunuyor.Hem performanslari hem de ucuz maliyetleriyle ureticiler tarafindan daha cok tercih ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nvidia atıp tutmuyor adamlar yapıyor abi...
  • Bence Nvidia masaüstü pazarından çekilsin buralara el atsın diyeceğim, o zamanda AMD tefeci gibi olacak :)
  • Buna kim inanir Kadir Inanir ... quelcom bunu hep yapiyor nvidia ne zaman bisi cikarsa sirf vakit kazanmak icin cikip bi ezik aciklama yapiyolar aslinda hic aciklama yapmasalar bundan daha iyi ... tegra 2 icinde bazi aciklamalar yapmisti nvidia 4 cekirdekli islemci cikaracaklarini solediklerinde de aciklama yapmisti simdi islemciyi cikardi hala ben daha iyiyim diyo nvidianin elinde cok daha iyi oldugunu kanitlayan videolari var ustelik tegra zone de adamlar tablet telefon oyunlarini bi adim daha yukari tasidilar quelcom yilardir pazarda anca konusuyo aslinda quelcomum islemcileride cok kotu degil konusacagina biraz daha icraata gecse iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.