Şimdi Ara

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 5 için Samsung ve TSMC'den 2nm örnekleri istedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
9
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 5 için Samsung ve TSMC'den 2nm örnekleri istedi
    Qualcomm, mevcut ve gelecek Snapdragon 8 Gen 4 yongasında yalnızca TSMC’nin üretim bantlarını kullanacak. Ancak Qualcomm'un hem Samsung'dan hem de TSMC’den siparişleri güvence altına almaya çalıştığı bildiriliyor. Bu temelde Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 5 için çift kaynaklı üretim stratejisini benimseyeceği ve her iki şirketten de 2nm örnekleri talep ettiği belirtiliyor.



    Qualcomm, 2nm örnekleri istiyor



    Şirketin 2nm yonga seti lansmanına muhtemelen bir yıl olmasına rağmen, Qualcomm'un hem Samsung hem de TSMC'yi olası dökümhane ortakları olarak güvence altına almayı amaçladığı için bir avantaj istediği bildiriliyor. Qualcomm'un performans ve iyileştirilmiş verim önceliği talep ettiği söylenirken firmalardan 2nm prototip örnekleri istediği aktarılıyor. Dolayısıyla hem Samsung hem de TSMC, birden fazla prototip oluşturacak.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi 14 Ultra titanyumlu modelin fiyatı ortaya çıktı



    Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 5'in seri üretimi için hem Samsung hem de TSMC ile başarılı bir şekilde anlaştığı varsayılırsa muhtemelen Galaxy S26 serisinde “Snapdragon 8 Gen 5 for Galaxy” yongalarını bir kez daha göreceğiz. Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 5 için neden çift kaynak stratejisini benimsediğine gelince şirket, muhtemelen maliyetleri kontrol altında tutmak istiyor.



    Her bir Snapdragon 8 Gen 3'ün Qualcomm'un ortakları için 200 dolara mal olduğu tahmin ediliyor ve bir şirket yöneticisine göre özel Oryon çekirdeklerine geçiş nedeniyle Snapdragon 8 Gen 4'ün daha da pahalı olacak. Gelişmiş bir üretim süreci kullanmanın tuzaklarından biri yüksek maliyetler olduğundan, Qualcomm'un her iki yarı iletken devini de bünyesine katmak için iyi bir fırsatı var, ancak bu tamamen 2nm örneklerinden memnun olup olmadığına bağlı olacak.




    Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-requested-2nm-samples-from-samsung-and-tsmc/







  • Bu safhada karar vermek içindir o ... Umarım TSMC den dökümü yaptırır.

  • Samsung'un 2nm süreci kendisini ispatlaması için son şansı olabilir. Umarım yüksek verimlilikle TSMC'ye rakip olmayı başarırlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • normalde s8gen6 nın 2nm ile gelmesi gerekmez mi?

    qualcomm her 2 senede 1, nm sayıısnda ilerleme katediyor çünkü.

  • 888 serisinden sicili bozuk Samsung var, umarım cacık bir seriye daha imza atmazlar.

  • kımyasal kullanıcısına yanıt

    888 mi? Son tüm Samsung üretimi SD işlemcilerden sicili bozuk. :)

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle gen 1 for galaxy muhabbetiyle gelen s22'ler pil ve sıcaklık konularında sıkıntılıydı Tekelleşme olayını hiç sevmiyorum fakat Samsung şuan Tsmc ile aynı seviyede bir rakip değil

  • Fiyatlar artıyor hep cpu yüzünden. TSMC kalitesinde üretim yapabilirse samsung çok iyi olur herkes için tüm dünya vatandaşları için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.