Şimdi Ara

Qualcomm, yeni teknolojisini tanıttı: Tüm oyunlar 4K 60fps çalışacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm, yeni teknolojisini tanıttı: Tüm oyunlar 4K 60fps çalışacak!
    Qualcomm, mobil ve karma gerçeklik oyunlar için yeni çözünürlük artırma teknolojisi Snapdragon Game Super Resolution’ı tanıttı. Qualcomm Snapdragon GSR, mobil oyun performansını ve pil ömrünü en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Qualcomm’un yeni teknolojisi, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili telefonlarla sınırlı olmayacak, daha eski işlemcilere sahip Android telefonlara da iyileştirmeler getirecek.



    Ayrıca Bkz.DLSS nedir? Nvidia DLSS destekleyen ekran kartları ve oyunlar



    Qualcomm Snapdragon GSR neler getiriyor?



    Qualcomm, yeni teknolojisini tanıttı: Tüm oyunlar 4K 60fps çalışacak!
    Qualcomm Snapdragon GSR, özellikle mobil oyunlar için optimize edilmiş bir dizi yazılım teknolojisi. Daha sürükleyici görüntüleme deneyimi için renkleri ve kontrastı iyileştirirken oyun sırasında FPS düşüşünü ve takılmaları (donmaları) azaltıyor. Platform ayrıca GPU kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayan VRS (değişken oranlı gölgelendirme) tekniğini de destekliyor.



    Qualcomm’a göre Snapdragon Game Super Resolution, çözünürlüğü, kare hızını ve pil ömrünü artırmak için yeni bir teknik kullanıyor. Qualcomm, Snapdragon Adreno GPU’ları için optimize edilmiş tek geçişli uzamsal çözünürlük artırma tekniği olarak tanımlıyor. Tek geçişli sistem, bellek kullanımını, bant genişliğini, gecikmeyi ve pil kullanımını azaltıyor.



    Qualcomm, yeni teknolojinin Android oyunlarda çözünürlük ve kare hızını artıracağını söylüyor. Desteklenen mobil oyunlarda çözünürlük 1080p’den 4K’ya, kare hızı 30fps’den 60fps ve üzeri hıza yükseltilecek. Qualcomm, GSR’ın diğer mobil çözünürlük artırma çözümlerine kıyasla 2 kat performans artışı sağladığını belirtiyor.



    Snapdragon Game Super Resolution destekli oyunlar



    Qualcomm, yeni teknolojisini tanıttı: Tüm oyunlar 4K 60fps çalışacak!
    Qualcomm, yeni teknolojisi için bir dizi oyun stüdyosuyla iş birliği içinde. Call of Duty Warzone Mobile, Jade Dynasty: New Fantasy, Return to Empire, Justice Mobile, Naraka Mobile, Farming Simulator 23 Mobile, ilk etapta duyurulan oyunlar arasında. Qualcomm GSR, bu yıl içinde kullanıma sunulacak.




    Kaynak:https://www.qualcomm.com/news/onq/2023/04/introducing-snapdragon-game-super-resolution







  • Mobil fsr hayır olsun😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunlar yeni teknolojiler değiller. Nvidia ve AMD çoktan bu teknolojileri farklı isimlerle kütüphanelerine eklediler ve şimdilerde Apple, Intel ve Qualcomm tarafında da uygulamalarını görüyoruz.
    Kaynak makalede de bu teknolojilerin yeni teknolojiler olduğu iddia edilmiyor. Bu teknolojilerin yeni Snapdragon modelleriyle mobil bir platforma taşındığı yazıyor.
    Tüm oyunların 4k 60fps çalışacağı da yazmıyor. 1080p'den FPS kaybı olmadan 2160p'ye kadar çıkabilirsin veya aynı çözünürlükte 30fps ilen 60+fps görme ihtimalin var veya batarya tasarrufu yapabilirsin (belki) diyor. Bunun garantisi de verilmiyor. Ne kadar başarım göstereceği oyundan oyuna değişmekle birlikte geliştiriciye kalmış. Test yapıp kazanımları ölçeceğiz.

  • Qualcomm, yeni teknolojisini tanıttı: Tüm oyunlar 4K 60fps çalışacak! 

  • örnek resimler arasında ben hiçbir fark göremedim, bende bir tuhaflık var herhalde.

  • mobilde oyun filan oynanmaz bataryanıza yazık

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    mobil telefon haricinde imkanı olmayan milyonlarca insan var, bu nedenle mobil oyun pazarı işte bu kadar büyük. ileride internet hızları yeterli ve ucuz olunca bulut üzeri oyun sektörü gelişecek, mobilde donanım gücünün artarken küçülmesi çok sürdürlebilir değil.
    Qualcomm, yeni teknolojisini tanıttı: Tüm oyunlar 4K 60fps çalışacak!

  • O kadar küçük ekranda neyin 4k sı, 540p den 1080p ye yükseltsin yeter. Mobilde önemli olan düşük güç tüketimi ve ısınma.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2K 144 FPS yeter ağam

  • 4K geç bile kalındı oyun ve film için gerekli olan bir ihtiyaç. PC de bile artık 8k oyun oynanıyor teknoloji artık çok kısa sürede çok hızlı gelişiyor bu yüzden 8K TV var herkeste 4K TV görüyoruz birkaç yıl öncesine kadar bilen yoktu şimdi herkes almış tercih yenilikten yana en düşük maaşlısı bile alabiliyorken örneğin heryer de eskiden wifi internet yoktu şimdi her evde var temel ihtiyaç olmuş durumda teknoloji bu yüzden teknolojiye yerli milli destek verilmesi gerekiyor. 2 sene sonra 16K da çıkabilir çıkarsa hiç şaşırmayın teknoloji yapay zeka ile çok daha hızlı gelişir artık.

  • Qualcomm Snapdragon 450 desteklermi

  • 8k çıkmalı çünkü artık PC de 8k oyun oynuyor herkes 4k normal

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.