Şimdi Ara

R19 ACIL YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar, R19 1999 RNE KARBIRATORLU var bende, araba cok ses yapıyo yanı guc yok motor bıtık sadece bagırıyo ama gıtmıyo dıye gecen ay arabanın motorunu yenıledım, bu arada sanzıman ve motor parcaları ne varsa hersey degıstırıldı (orıjınal), ama sorun sımdı arabanın rolantıde cok guzel calısmasına karsılık yoldayken baya bı gurultulu calısması, yanı 5. viteste 100 km yapınca motor 3 vıteste gıdıyomus gıbı bagırıyo ve vıtes ıstıyo, usta arkadas aklına gelen herseyı yaptı ama cozemedı

    bu konuda en ufak fıkrı olan arkadaslar yazarsa cok sevınırım.



  • Motor ve şanzıman yeni yapıldı ise arızayı başka yerlerde aramak gerekiyor.
    Aracın fren sistemini kontrol ettirdinizmi?Sakın frenleriniz tam bırakmıyorda sıkıyorsa?? Fren sisteminizi kontrol ettiriniz..
  • tesekkurler onerın ıcın oncelıkle

    frenler daha onceden degıstı ve bu gune kadar hıc bı sorun yasanmadı, egsozda yenı degıstı bu arada,

    bılmedıgımden soruyoru, acaba on gogus konsol altındakı keceler yada sunger ne varsa artık yalıtımı saglayan, onların yenılenmesı sesın ıcerı gırmesını engellyebılırmı acaba?????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geridon -- 10 Kasım 2007; 17:13:56 >
  • avans ayarı motor yakıt egzos manifoldu gibi çoğu sorunumun çözümüydü. motor bağırıyor ama gitmiyordu.
    tabi sebep başka bişeyde olabilir.
  • arabada lpg varmı büyük ihtimalle vardır aynı şeyi hem benzinde hemde lpg de yapıyormu arka kampanalara baktır sürtüyor olabilir
  • baskı-balata? kaçırıyor olmasın yolda giderken
  • Hava yakıt karışımını kontrol ettiriniz..Fakir karışım olabilir..
  • Bence bir sorun yok, 100 km ile giden 1.4 motorlu bir araç zaten bağıracaktır. Bendede enjeksiyonlu R19 var 100 km'de 3200-3300 devir çeviriyor, 6. vites olsa atıcam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ccaparli

    baskı-balata? kaçırıyor olmasın yolda giderken

    bence de baskı balata kaçırıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sulphur

    Bence bir sorun yok, 100 km ile giden 1.4 motorlu bir araç zaten bağıracaktır. Bendede enjeksiyonlu R19 var 100 km'de 3200-3300 devir çeviriyor, 6. vites olsa atıcam.


    arkadaşın da belirttiği gibi 1.4 motorlu bir aracın 3300 devirde bağırması, hele motoru renault ise çok normal. önceden de yapmıyor muydu bunu? tüm 1.4 renault motorları 100 km de bağırır. arkadaşın da dediği gibi 6.vitesi ister. ama ne çare.

    tahminim siz arabayı yeni aldınız ve motorunu yenilediniz.

    diğer tahminim ise motor yenilerken büyük beklentilere kapıldınız.

    100 km hızda giderken devir saatiniz kaçı gösteriyor?

    3000-3300 arasıysa sorun yok. bağırma da normal...


    kolay gelsin...
  • butun tavsıyeler ıcın tesekkur ederım oncelıkle,

    arabam 1.6, ve araba uzun suredır bende, bu sorun bır kac ay once basladı ve usta arkadas motorun bıtık oldugunu (200.000 km de ıdı) o yuzden gucsuz motor gıtmek yerıne sadece bagırıyo dedı, bunun ustune motor yenılendi ayrıca baskı balatada yenı degıstı ve orıjınal parca takıldı, motor yapıldıktan sonra 4000 km yol yaptım bıle ama degısen bısey yok.

    disli oranları denen bı ayar varmı R19 larda, yanı bununla ılgılı bısey olabılırmı? anlamıyorum sadece bı yerden okudum!
  • dişli oranları denen bişey var. bu şey şanzumanda her vites için ayrılan dişlilerin çapı. ve bu ayar değil. yani değişmez. yani
    dişli oranı X motor devri = hız

    ama bu oran sabit olmasına karşın baskı balatanın aşınması ile birlikte aynı devirde sağlam balataya nispeten düşük hız verebilir. bunu da debriyaj kaçırıyor veya balata sıyırıyor diye nitelerler.

    baskı balata yeni değştiğinden sizin için bu ihtimal sıfır.

    hocam sizden ricam olaya devir olarak bakın. acaba hangi devirden itibaren motor bağırıyor?

    örneğin 3000 devirden itibaren bağırıyorsa yalnızca 5. viteste 3000 devirden itibaren mi bağırıyor? yoksa diğer viteslerde de 3000 devirden itibaren de bağırıyor mu?

    yalnızca gaza basınca mı bağırıyor? gazdan ayağınızı çekince kesiliyor mu? yoksa belirli bir devir üstünde hep bağırıyor mu?

    aracın çekişinde motor yenilendikten sonra bariz düzelme var mı? yoksa eskisi gibi mi?

    aracı görmeden teşhis için bu soruların cevapları şart! yoksa ezbere konulmuş oluruz...




  • selam cok sagolun konuyla ılgılendıgınız ıcın, soruları cevaplıyorum

    her vıteste 3000 devırden sonra bagırıyo,

    yalnızca gaza basınca bagırıyo ayagımı cekınce ses kesılıyor, 3000 devre kadar sorun yok ama ustune cıkınca hemen bagırıyo vıtes onemlı degıl yanı hangısı olursa olsun, ve ornegın 4500 devre kadar cıktıgımda ses cok cok artıyo ama ayagımı gazdan cekınce 3000 devre kadar devrın dusmesıne paralel ses dusuyo ama yıne cok fazla, 3000 e kadar, 3000 altına ınınce sessız sedasız oluyo, ve yıne bu olay her vıteste oluyo,

    arabanın cekısınde motor yenılendıkten sonra barız bı degısıklık yok, ılk basta motor yapıldıktan hemen sonra baya bı hantaldı ama acılacagını soyledıler kı oylede oldu yanı 1500 km yaptıktan sonra duzeldı, ama motor yaptırmadan oncesıyle sımdı arasında cekıs farkı cok az daha oncede aynı hız ve serılıkteydı sımdıde her vıtestede denedım denebılır,

    her vıteste 3000 devrı bulunca ust vıtes ıstıyo ve 5.vıteste 3000 devrı buldugunda 6. vıtes ıster gıbı bagırıyo, yanımdakı arkadasla konusamıyoruz desem motor sesınden olayın neden benı rahatsız ettıgınıde anlatmıs olurum sanırım,
    egsozdan olabılır dıye eksozu degıstırdım bogazla bırlıkte ama yıne olmadı daha sonra susturucuyu cıkartırıp yerıne esnemesı ıcın yenı model arabalrda bulunan bı ara parca atıldı ama yıne aynı

    tesekkur ederım O.B.K. yardımlarınız ıcın.




  • Motorun kompresyonunu ölçtürün.Motorun yapılmış olması hata olmadığı manasına gelmez.Sorun yoksa ateşleme sisteminde bişey varmı baktırın yine sorun yoksa yakıt sistemini kontrol ettirin özellikle karbüratörü,eksoz emisyon ölçümünüde yaptırın yakıt-hava karışımı iyi durumdamı baktırın.Bunları testçide yaptırın,aynı ustaya gitmeyin derim.Gözden kaçırdığı birşey vardır.İlk aklıma gelen eksozdu ama onu halletmişsiniz.
  • Aracınızda LPG sistemi varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeakin -- 17 Kasım 2007; 17:39:52 >
  • karbırator yenı degıstı, hava fıltresı ve hava fıltre yerı yenı degıstı, atesleme sıstemıne bakıldı ama ordan degıl, lpg var ama bu sorun hem benzınde hemde lpgde yapıyo yanı benzınde duzelse sorun yok,

    sanzıman dıslılerını degıstırmek nası bı fıkır sızce, yanı benım araba 1.6 onun yerıne 1.8 yada 2.0 motor bı arabanın sanzıman dıslılerıyle benımkını degısmeyı dusunuyoz bu konuda bılgısı olan varmı yada arabanın sesını bu ıslem kesermı sızce?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geridon

    karbırator yenı degıstı, hava fıltresı ve hava fıltre yerı yenı degıstı, atesleme sıstemıne bakıldı ama ordan degıl, lpg var ama bu sorun hem benzınde hemde lpgde yapıyo yanı benzınde duzelse sorun yok,

    sanzıman dıslılerını degıstırmek nası bı fıkır sızce, yanı benım araba 1.6 onun yerıne 1.8 yada 2.0 motor bı arabanın sanzıman dıslılerıyle benımkını degısmeyı dusunuyoz bu konuda bılgısı olan varmı yada arabanın sesını bu ıslem kesermı sızce?


    Şanzımanı 1.8 yada 2.0 ile değiştirmek arabanın bağırmasını iyice artıracağı düşüncesindeyim.Sizin şanzımanınız 1.6 motor gücü ve torkuna uygun olarak takıldığı için 1.8 veya 2.0 taktırdığınızda bazı problemlerle karşılaşmanız muhtemeldir başta çok yakma gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.