Şimdi Ara

R7 1700 vs 7700K Oyun Testleri - AMD tekrar f/p tahtına mı oturuyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İntel her ne kadar farklı isimler kullansa da mimari ortak. Ryzenin hangi nesilde core mimarisine oyun bakımından ortak olduğunu açıkça bilmek lazım.



    İ5 3... İ7 4... Gibi bir seri ise bu durum performansı konusunda duşundurebilir.



    Fiyatlandırma olarak bana göre zaten oyun için tasarlanmış değil ve bu açıdan amacına da ulaşmış görünüyor.



    Amacı sansayonlu bir girişse bu bi yere kadar anlaşılabilir ancak bulanık suda balık avlamak ise bu durum bence amd ye yakışmaz. F/p işlemcisi uretiyor iseniz bu anlaşılabilir bir durum ancak sizin teknolojik takipçilerinizi uzmek amd açısından ikinci bir fx huznune donuşebilir.



    Oyun konusunda istenileni veren bir işlemci ancak en iyisi gibi bir imaj oluşmuşsa ve bunda amd nin de payı varsa bu durum teknoloji meraklılarını markadan soğutur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı testleri gelsin, cevapları alacağız dediler. Şimdi testler geldi; birinin beyaz dediğine diğeri siyah diyor. Anlamıyorum ki inceleme yapanlar da mı "fanboy" oldu? Bunlar ne saçma çelişkili sonuçlar? Yok mu şöyle %100 güvenilirdir diyebileceğiniz bir kaynak?
  • Zaris kullanıcısına yanıt
    amd 8/16 intel 4/8 işlemci bukadar çekirdek sayısının oyunlarda ekstra getirisi yok ama render vs işlerde amd 1700 işlemcisi kendinden 2 kata pahalı intel işlemci ile kafa kafaya.
    yani oyun dışında bakıldığında ryzen işlemcisi yarı fiyatına satılmış intel işlemci gibi.
    tabii oyun testlerinde o kadar fazla çekirdek kullanılmadığı için fazla fark olmuyor ;oyun oynayacak adam da r5 serisine yönelerek 800 tl civarına i7 7700k performasnı alabilecektir muhetelemelen.
    yani r7 serisinin r5 e göre oyunculara ekstra getirisi yok asıl f/p yi r5 ve r3 de göreceğiz.
  • Merhaba arkadaşlar yeni sistem topluyorum. İşlemci anakart ve ram kaldı.

    İşlemci olarak Intel İ5 7600K düşünüyordum. Sadece oyun sistemi olacak. Bu bağlamda R3 ve R5 leribeklemelimiyim sizce ?
  • 1700 al, hiç bekleme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zaris

    arada 50tl gibi komik bir fiyat farkı varken amd nasıl fiyat performans ürünü oluyor anlamıyorum doğrusu.

    bildiğin performanslarıda, fiyatlarıda neredeyse aynı işte. isteyen istediğini alsın.

    fiyat performans olanlar fx serisiydi ve gerçekten ucuza alıp çatır çatır oyun oynadık, ha ceremesinide çektik yer yer mmorpg oyuncusu olarak. buna karşın, intel hep daha iyi performans verdi online oyunlarda.

    şu noktada verilere bakarsak ezici bir üstünlük sağlamadığı sürece ryzen almak bana mantıklı gelmiyor. intel oyunlarda kendini kanıtladı yıllardır. almayan pişman oldu.

    ben kesinlikle amd veya intel fanboyu değilim, amdyi ucuz olduğu için aldım fiyatının 10 misli hakkını verdi bana fx serisi. ama bir intel işlemci kadar rahat oyun oynattırmadı çünkü intelden 4-5 katı daha ucuzdu ^^ buda kabul edilebilir bir durum.


    ryzen benim gördüğüm kadarı ile fiyat performans olmak için değil, intele kafa tutmak için bu sefer kendini ortaya koymuş.

    şuanki ryzen'a fiyat performans denemez literatürde. şuan eşit bir rekabet mevcut.


    Hocam AMD'nin çiplerini üreten firma(Globalfoundries) 14nm'de yanlış bilmiyorsam %85 gibi bir başarıyla üretim yapıyor ve alt seviye işlemcilerin de r7 ile aynı fakat farklı şekilde binlenmiş olacağını düşünürsek adam tam performans çıkmayan %15lik üretim hatalarını biriktirip o hatalı kısımları inceleyip ona göre binleyerek segmentasyonu genişletecek. Dolayısıyla alt segmentler yine çekirdek başına aşağı yukarı aynı performansı verecek ancak daha az çekirdek/işlem birimi olacağı için daha uygun fiyatla gelecek. Adam sana sağlam işlemcileri binleyip satamaz ki ilk adımda.

    Ayrıca 1050$lık işlemcinin performansa yakın performansı 500$'a yapabiliyorsan yine fiyat performans olarak öndesindir. Adam illa tabldot parasına işlemci çıkaracak diye bir şey yok. Sonuçta kâr amacı güden bir firmadan bahsediyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 3 Mart 2017; 15:33:4 >




  • donanımhaber inceleme yapmış burdan daha güvenilir hiç bir kaynak yok , fhd de intel daha başarılı iken 2 k ve 4 k da amd bir iki tık daha iyi kabul etmek lazım ki amd bu işleri başarmasaydı intel asla fiyat kırmaz hala sıradan olan işlemcileri iki katı fiyatına bize kitlemeye çalışırdı

    teşekkürler amd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 3 Mart 2017; 18:10:26 >
  • Yanlış anlamışsınız kötü demedim, ama oyun için gereksiz bence, r5 veya i5 alınabilir, daha yazılımların oturmamış olduğunu da belirttim, aynı şeyleri söylemişiz aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemede işlemciler hız aşırtılmış,stok hızlarda performansları nasıl acaba?
  • Arkadaşlar zamanında 7700k alıp burda gönlünü rahatlatmaya çalışanların gazına gelip şu saatten 7700k ya vs işlemcilere o paraları vermeyin yazıktır.
  • V2 kullanıcısına yanıt
    7700k almış insan neden kendini rahatlatmaya çalışsın? Sanki pentium 4 aldılar, şöyle yorumlara bitiyorum

    Kaldı ki 7700k tüm ryzenlerden ucuzdu, indirim gelmeden önce bile :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 4 Mart 2017; 17:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu işlemci kullanımı konusunda teknik bilgi verebilecek birisi olursa 1800x 7700k konusu daha netleşecek gibi.



    720p de 7700k oldukça iyi fakat 1800x de çok rahat. Ancak cpu kullanımında 1800x in neredeyse 1.5-2 katı kullanımı olan bir 7700k var.



    Bu durum 1800x in yazılımla ilgili sorunu olduğunu mu gostermekte? Şöyle söyleyeyim 1800x çekirdeklerini 7700k kadar kullanabilse durum bu sefer 1800x lehine mi açılır?



    Mantıken böyle gibi durdu ancak teknik açıklama lazım.



    Bir de bu durum yani duşuk çozunurluk testi mefhumu muhalifinden okunabilir mi? 7700k çok iyi ancak bu kadar iyi ve daha fazlası arandığında 1800x ben buradayım mı diyecek?



    İşlemci kullanımı fps konusunda bize ne anlatıyor? Ozellikle uzun vadede.



    Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.



    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Daha çok çekirdek demek daha uzun ömür demek. Daha az cpu kullanımı da daha uzun ömürlü demek. Bugünün oyunları daha az çekirdek ile optimize edilse de 2-3 sene sonra bu değişecektir. PS4 işlemcisi de X86 tabanlı ve 8 çekirdekli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • proxima35 P kullanıcısına yanıt
    Şu anda en fazla 100de 50-60 arası(i7 7700k için) cpu kullanımı olan oyunlar var . 2-3 sene demişsiniz bu sadece bir tahmin diyelim öyle oldu 4 çekirdek işlemcide yarısına hala yük binmiyor diyelim bindi 2-3 sene sonra 2 senede bu şekilde kullanım koyun üstüne eder size 5 sene he 5 sene sonra kimbilir kaç çeşit işlemci çıkacak ve evet çok çekirdeğe yük bindi diyelim peki yeni çıkacak oyunlarda tek çekirdek performansı önemsizmi olacak r7 lerin gücü yetecekmi bunun garantisi varmı ? neticede şöyle düşünün 8 tane kol var hepsinin gücü 5 kilo kaldırabiliyor 4 tane kol var 10 kilo yük kaldırabiliyor ve bu sonuçla 4 kollu olan ağırlığı daha yukarı kaldırabilir. ve test örnekleri konmuş bakıyorsunuz 1920*1080 unatmamak lazım bu ülkede 21.5 inc kullananda oldukça fazla yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi düşük çözünürlükte işlemci gücü daha öne plana çıkacak online oyun oynayanlar ki bende onlardan biriyim 1600x900 monitörde 1366x768 oynuyorum rakibin kafasını daha iyi görebilmek için hatta 800x600 oynayan arkadaşlarım var ( oyunun çatışma sahnelerinde 60 fps aldığınız düşünün deiğim seneryoda işlemcim x5470 4300 mhz ocli r1700 ün alacağı fps 75 olsa 7700k 'nın 100e yakın olur ) inanın işlemci gücü kabak gibi sırıtıyor saydığım senaryolarda i7 7700k şu an en alınası işlemci 5 sene sonrayı bilemeyiz... he yeni r5 ler ne getirir aynı r7 lerle tek çekirdek performansı olursa ( ki daha iyi olursa veya oc kapasitesi yüksek olursa tabiki özellikle r5 1600 veya 1600x alınır ) he ucuzluğu ve am4 platformunun uzun soluk garantisi verilidği için atıyorum 2020de çıkar güçlü işlemcisi düşüncesiyle r5 li sistem mantıklı ve fiyat performans olarak tercih edilebilir. (Ancak üstte saydığım senaryolarda hala performansı düşük kalacaktır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyaN -- 30 Mart 2017; 21:57:58 >




  • vamp kullanıcısına yanıt
    bf1 i görmemiştim fakat işlemci örneğini verdiğiniz (videoda kullanım değişken 100de 84 ken r7 de 100de 59 dakika 3:58) i7 6700k ki ben ocli i7 7700k kapsitesini düşünerekte yorum yazdım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyaN -- 31 Mart 2017; 2:26:39 >
  • i7 almayı düşünenler onun yerine 1700 tercih etsin gerçekten fp ürünü yoksa önümüzdeki yıllarda intelden başka üretici kalmayacak ve olan bize olacak yine
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.