Şimdi Ara

R7 5800X, RTX 3070 sistemde FPS DROP, takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 1.5 sene önce bilgisayar topladım. 2 hafta önce ekran kartı, işlemci, soğutucu ve anakartı servise gönderdim.

    Bu 4 parçayı servise gönderme sebebim; anakartın VGA ışığı yanması (görüntü vs her şey var ancak bazı zamanlar VGA ışığı yanıyor bazı zamanlarda yanmıyordu. Değişkenlik gösteriyordu. İlk zamanlar böyle bir durum söz konusu değildi). İşlemci fazla ısınıyor, vermesi gereken performansı pek alamıyordum. Ek olarak FPS düşüklüğü ve drop yaşıyordum. Soğutucu soğutmuyor ve fazla sesli çalışıyordu. Ekran kartını ise anlık takılma ve kasma yaşıyordum.

    Bu 4 parçada sadece soğutucu değişimi yapıldı ve diğer parçalarda sıkıntı görülmedi. Diğer parçaların BIOS güncellemesi ve genel bakımı yapıldı.

    Dün bilgisayarı test yapma fırsatı buldum. Şu an önceki sıkıntıların çoğuna yine rastladım. FPS düşüklüğü-droplanma ve özellikle çok rahatsız olduğum takılma-kasılma problemleri. Oyunda hiç rahat hissettirmiyor.

    Soğutucu değiştikten sonra Valorant'ta test ettiğimde Max 71 derecelere çıkıyordu. Aradan 20 gün geçti ve bugün test yaptığımda sıcaklıkların saçma sapan kafasına göre 78 derecelere kadar çıktığını gördüm.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.