Şimdi Ara

R9 380 4gb GPU kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ekran kartımın gpu kullanımında bir acaiplik var.Msi afterburner yükledim. Gpu kullanımı çok dalgalı seyrediyor.100 e çıkıyor 45 e iniyor sonra tekrar yükseliyor iniyor çıkıyor vs. Bildiğim kadarıyla 100 civarında stabil olması gerekiyor bu kullanımın. Sadece crysis 3 te çoğunlukla 100 de gidiyor gpu kullanımı. Diğer oyunlarda dalgalı.Mesela Call of duty MW3 de dalgalı seyrediyor ama oyunda kasma takılma hiç birşey yok su gibi akıyor. Hatta medieval II oyununda gpu kullanımı ara sıra sıfıra kadar bile düşebiliyor. Bir sorun vardır diye furmark testine soktum pc yi orada hep %100 dü gpu kullanımı hiç düşmedi, gpu sıcaklığıda 65 dereceyi geçmedi hiç.İşlemci kullanımı ise %88 lerde. Darboğaz gibide görünmüyor durum. Fps lerde zaman zaman iniş cıkış olsada oyunlarda en ufak takılma olmuyor.

    Benim aklıma şu geldi, oyun kalitesi düştükçe ekran kartı çok rahat oynattığı için tam kapasite çalışmıyor ve inişli çıkışlı bir seyir izliyor.Gerektiğinde yükseliyor gerektiğinde düşüyor.Ama oyun iyileştikçe ve grafik düzeyi arttıkça gpu tam kapasiteye doğru ilerliyor. Bilmiyorum belki saçmalıyorum ama bu geldi aklıma. Siz ne dersiniz bir sorun varmıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermerhat -- 26 Aralık 2015; 20:09:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • dusunceniz dogrudur fps kilitli olan ve eski oyunlarda gpu daha az zorlanıyor duruma gore yuk artıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trefetr -- 26 Aralık 2015; 20:15:28 >
  • %100 de sabit kalması gerekiyor diye birşey yok oyun kartı zorlamayacak seviyedeyse gpu kullanımıda düşük olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 26 Aralık 2015; 20:26:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız icin cok tesekkurler.Icim rahatladı diyebilirim.Zira gpu kullanımına bakmaktan oyuna konsantre olamıyordum nerdeyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sermerhat kullanıcısına yanıt
    kardeş basit oyunlarda gpu kullanımı az olur
  • Örnek vereyim Fifa 16 fps limiti olmadan oynarken kart tüm gücünde çalışıyordu, belli bir zaman sonrada ısınıyordu tabii, oyunu 60fps sabit yapınca kart bir nevi artık çalışmıyor, hemde kasa daima soğuk.
  • Evet arkadaşlar durumun tamamen ekran kartınına yüklenmeyle alakası olduğu kanısına sizlerinde sayesinde vardım. Birçok farklı oyunda denedim ve ekran kartı zorlanmadığı oyunlarda orta kapasitede inişli çıkışlı çalışıyor ancak örneğin crysis 3 te ultra ayarlarda (AA dahil) neredeyse 100 ün altına inmiyor.Çok teşekkürler ilginiz için.

    Edit : Arkadaşlar foto paylaştım grafikle ilgili ama resmi çarşaf gibi serince geri kaldırdım.Ön izlemeli yapmayı başaramadım malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermerhat -- 27 Aralık 2015; 2:15:50 >
  • Biraz hort olacak ama aynı sorunu yaşayanlar var ise
     R9 380 4gb GPU kullanımı
    işaretlediğim yeri tiklesinler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.