Şimdi Ara

R9 Springe LPG montajı (miksersiz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault 9 Springime ALDESA marka LPG kiti taktırdım. İzlenimleri aktarmak istiyorum,belki faydası olur arkadaşlara...

    Önce aracın genel durumundan bahsedelim
    Aracım 180000i devirmiş durumdaydı. Kompresyon testleri iyiydi,Benzinde çalılmayla ilgili bir sorunumuz yoktu. 5000 km önce bujiler ve buji kabloları değişti,distribütör bakımı yapıldı. Supap ayarları kontrol edildi. 1000km önce yağ ve yağ filtresi değişti. Kısacası sağlıklı bir motorumuz vardı.

    Sistem bildiğimiz klasik LPG sistemi. Marka oalrak ALDESAyı tercih ettim. yerliler arasında en iyisi olarak geçiyor,ayrıca montaj yapılan yer Lovato'nun bölge bayisi. İşçilik mükemmeldi.
    Tank olarak 40 l'lik silindir tank seçildi. Regülatör motorun sol tarafına yerleştirildi. LPG boruları aracın altından en uygun boşluklar kullanılarak öne kadar taşındı,herhangi bir tehlikeye sebebiyet verecek bağlantı söz konusu bile olmadı. Elektrik tesisatı komple izole edildi. Elektik bobinden alındı.

    Springlerde(1991-1994) tek boğaz Zenith karbüratör bulunmaktadır. Biz klasik mikser yerine daha farklı bir uygulama yaptık. Zaten farkıda buradan kaynaklanıyor. Karbüratörün arkasından kelebeğin hemen üstünden bir delik açtık ve buraya LPG memesini yerleştirdik. Bu sayede hem performans hemde tüketim daha verimli oldu. Ayrıca mikser olmadığı için koku vs gibi bir sorunumzuda olmadı. Hava girşini bantlama gibi bir durudma söz konusu değil.

    Montaj sonrası sızdırmazlık kontrol edildi ve son kontrollerden sonra aracımı teslim aldım.
    İlk izlenimimde performans çok iyidir.Şehir içi sakin kullanımda farkı anlamıyorsunuz bile. Üst devirlerde de tekleme vs gibi bir durum yok.Ancak çok düşük devirlerde bir miktar tork kaybı mevcut benzine nazaran.

    Henüz ince ayarları yapılmadı,şu haaliyle 100 km de 10.5 litre LPG tüketimini yakaldık.(şehir içi) Ayarlamadan sonra daha da düşeceğini tahmin ediyorum.

    Sonuç olarak tek boğaz karbüratöre sahip araçlarda mikser yerine karbüratörün delinip meme ile LPG püskürtülmesi verimi arttırıyor.


    Aşaüıdaki adresten sistem fotoğraflarını görebilirsiniz.

    http://renault9.wordpress.com/2008/07/19/renault-9a-lpg-montaji/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qntrl -- 19 Temmuz 2008; 13:39:53 >







  • fotoğraf gönderebilirimisiniz ilgimi çekti
    çift boğaz karbüratörlere nasıl uygulanır ustanıza sorup bize aktarabilirseniz memnun oluruz
  • Renaultların karbüratörlü araçlar için takılacak Lpglerde uygulanan genel bir metod bu diye biliyorum..

    Benimkide aynı şekilde..İlk etapta çekindim ama ustalar garanti edince tamam dedim..Bahsedilgi üzere performansı baya bi etkiledigi söylenir..Ayrıca hava filtresine kaçak olmuyor..Ve bozulur mu korkusu yok..Mikser arıza varir mi bilemiyorum ama..

    Güzeldir böylesi..Benim içim rahat..Kimi arkadaşlar araba lpgli diye tedirginde olsalar bakımlarını düzgün vakitlerde düzgün adamlara yaptırdıktan sonra gerisi Allah'a kalmış.
  • ben 2000 yılına renault 11 almıştım 1.400cc olanlardan çift boğazlı karbüratör vardı ama mikser takılmıştı. Keşke resim koyma imkanınız olsaydı gerçekten yapılışını merak ettim. Hem de şu aralar flash almayı düşünüyorken merakım iyice arttı.
  • Ben bu aksam bakayım çekebilirsem eklerim..Tek boğaz yalnız benim aracın karbüratörü..Bilginize..Hoş İstanbuldaysanız bi pm atın..
  • ankaradayım istanbulda olsaydım görmek için gelirdim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Stw

    Ben bu aksam bakayım çekebilirsem eklerim..Tek boğaz yalnız benim aracın karbüratörü..Bilginize..Hoş İstanbuldaysanız bi pm atın..
  • Bi ustanın telefon numarasını verecektim hem gidip görüşüp aklınızdaki soru işaretlerini giderirlerdi..Ama emin olun ki mikserden daha kullanış

    Tamirci bahsedilen usta lpg montajcısı değil : )
  • Makine temin eder etmez resimleri ekleyeceğim. Aslında işi bilen usta için zor değil ama çift boğaza nasıl yapılır onu bilemiyorum. 350km dir kullanıyorum aracımı performanstan kayıp yok diyebilirim ayrıca LPG kokusu vs gibibir durumda söz konusu değil. Rolanti sabit,yükselm alçalma yok.
    quote:

    Orjinalden alıntı: @levent@

    ben 2000 yılına renault 11 almıştım 1.400cc olanlardan çift boğazlı karbüratör vardı ama mikser takılmıştı. Keşke resim koyma imkanınız olsaydı gerçekten yapılışını merak ettim. Hem de şu aralar flash almayı düşünüyorken merakım iyice arttı.
  • http://renault9.wordpress.com/2008/07/19/renault-9a-lpg-montaji/



    quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl

    Makine temin eder etmez resimleri ekleyeceğim. Aslında işi bilen usta için zor değil ama çift boğaza nasıl yapılır onu bilemiyorum. 350km dir kullanıyorum aracımı performanstan kayıp yok diyebilirim ayrıca LPG kokusu vs gibibir durumda söz konusu değil. Rolanti sabit,yükselm alçalma yok.
    quote:

    Orjinalden alıntı: @levent@

    ben 2000 yılına renault 11 almıştım 1.400cc olanlardan çift boğazlı karbüratör vardı ama mikser takılmıştı. Keşke resim koyma imkanınız olsaydı gerçekten yapılışını merak ettim. Hem de şu aralar flash almayı düşünüyorken merakım iyice arttı.






  • Şu an için memnunmusunuz sistemden halen.
  • Evet memnunum. Herhangi bir sıkıntım olmadı.
    Sadece yokuşlarda LPGli olduğunu hatırlatıyor. O da çok ciddi boyutta değil.
    Şehir içi kullanımda ve düz yolda benzinden farksız diyebilirim.

    Montajdan sonra bir kez bilgisayarlı ince ayar yaptırdım, onun dışında LPGciye uğramadım bile.
  • bu resimde lpg memesi nerde üstad ? işaretlersen sevinirim sanırım ilk resimde ama ben göremedim yada montajdan önceki resmi koymuşsun
  • ikinci resimde karbüratörün arkasından gelen bir boru var. o lpg borusu onun girdiği hizada karbüratörü deldik ve oraya bir metal meme yerleştirdik. çok espirisi olan bir parça değil :) yani karbüratöre bir giriş eklemek için konuldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl
    Montajdan sonra bir kez bilgisayarlı ince ayar yaptırdım, onun dışında LPGciye uğramadım bile.


    Bu ayarı nereye yaptınız sizdeki sistem klasik değilmiydi.
  • LPG dönüşümü yaptırdığım yerde yaptırdım.
    Egzoz gazı analiz cihazına bağlatarak regülatör üzerinden ayar yapıldı.
    Bilgisayardan kastım gaz analiz cihazıydı.
  • bildiğim kadarıyla mikser sıvı olan lpg yi içerisinden geçen sıcak su ile gaz haline çeviriyor.sizin uyguladığınız sistemde bu işlem nasıl gerçekleşiyor.yada buna gerek yokmuydu da biz yıllardır mikseri boşa mı kullanıyorduk.birde bu olayın sızdırmazlık muayenesi boyutu nasıl oluyor.muayeneden geçebiliyor mu araç bu şekilde?
  • http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/

    Buradaki mikser ile tek nokta ve mekanik enjeksiyonlu araçlara sorunsuz lpg montajlanabilir.

    Karbüratörlü araçlarda lpg yakıt ekonomisi sağlanabilir.
  • @gasfuel


    @qntrl


    @uragan06


    Renault 9'larda Spring olan modeller LPG'ye daha mı uyumlu? Yani Broadway olanlarda ise çift boğaz oluyor sanırım, çift boğaz olunca mikser zorunlu mu oluyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.