Şimdi Ara

Radar Uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle karşı şeritten gelen sürücülerin sellektör yaparak sizi bekleyen radar ekibi uyarısı yaptığı oldu mu?

    Benim çok fazla oldu. Sürekli bana mı denk geliyor bilemem ama, nerede bir radar uygulaması var ise, önceden uyarı almış oluyorum.

    Hoş hızlı gitmediğim için zaten yakalanmam ama bazen dalgınlık falan olabilir. Ama sağolsun çozu kez karşı şeritten gelen sürücüler uyarmış oluyorlar..



  • Beni çok uyaran oldu ama ben kimseyi uyarmam.
    Hız limitine uymuyorsa gitsin cezasını yesin. Okulda hiç çalışmayan, sonra kopya çekmeye çalışan öğrenciye kopya vermek gibi birşey bu
    Ha radarın olmadığına eminsem, yol da müsaitse, boşsa, başkasına zarar vermeden isteğime göre biraz daha hızlı gidebilirim.

    Başka bir yönden bakınca ise, ülkemizdeki radarların çoğunluğu trafik emniyeti yerine tuzak mahiyetinde olduğu görülüyor.
    Eh, bu durumda da bütün millet birbirini uyarıyor ki, boşa ceza yemeyelim. Bu açıdan da güzel bir dayanışma.

    Ama mesela geçtiğimiz yaz, önümdeki gerizekalı, karşıdan gelenleri uyaracağım sol şeritte yavaşlayınca kazaya sebebiyet verecekti.
    Adamı selektör kornalarla geçtim, baktım arkamdan selektör yapıyor(karşı şerittekilereymiş), tekrar sol şeride geçmiş, deli gibi yavaşlamış, karşıdan gelenlere kolunu çıkarmış "yavaş" diyor... E böyle mallık da olmaz ama.




  • bende radar görürsem uyarırım,

    @Ormanci'nin dediği gibi ülkemizde emniyet amaçlı değil tuzak amaçlı kuruluyor radarlar....

    böyle başa böyle tarak....
  • Allah bin kere razı olsun diyorum uyaranlardan
    Ben de daima karşıdan gelenleri uyarırım
    Buna rağmen uyarıyı göremeyecek kadar hızlı giden salaklar yesin cezayı otursunlar umrumda bile değil ...
  • Uyarıyorum ve çok iyi yapıyorum.

    Tuzak amaçlı oluyor radar! Çok kaza yaşanan yerlerde radar yok! Sonuç olarak kazaları engelleme amaçlı değiller, tuzak amaçlılar!
  • 96 km/s hızla bölünmüş yolda radar cezası yiyince içine oturuyor insanın... (Araç Dacia Logan MCV ticari) Ve ben bu işi bir adım daha ileri götürdüm.
    Cezaya itiraz edip iptal ettiremeyince arabamı satmaya karar verdim. Satmadan bir ay önceki dönemde radarlı polis aracının karşı şeridinden geriye doğru 5-10 km bir yerde kenara çekip bir saat boyunca gelen araçlara selektör yaptım.

    Polislerle kavga ettik, belamısın nesin sen dediler? Yaptığım suçmudur diye soruyorum suçtur diyemiyorlar. Tabi selektör yaptığımı değil, aracım arıza verdi kenara çektim arızayı tespit etmeye çalışıyorum!

    Bana 140 TL cezayı dayadılar ve ben bir ay boyunca belki 200 den fazla aracın ceza yemesini önledim. Devletin bana attığı kazığı ben de misliyle çıkardım. İçimi bu şekilde rahatlattıktan sonra da arabamı sattım. Artık ticari araca tövbe etmişim.
  • 96 km olayı hakikaten çok sinir bozuyor. Bazen aklıma geliyor yahu diyorum git al bi tane radar dedektörü, gizle arabanın bi yerine, haydi bulsunlar göreyim! Ama doğru değil, bunu yapamam. Zaten cezasıda çok ağır. Aman aklınızdan bile geçmesin, çok canınız yanar yakalanırsanız.

    Yapılacak tek şey 80 le gitmek. Böylelikle daldırınca falan ceza yemessin. 90 la gitmeye çalışırken yokuş geliyor, 95-96 oluyosun. Tam o sırada radar tuzağını kurmuş oluyor.

    80 le gidincede çoooook uykum geliyor, bari arabaya tv falan alayım, izlerim.

    Şaka şaka...
  • Ben de uyarırım. Polisler suç diyemiyor, çünkü sellektör yaptığı için ceza yiyen sürücü cezaya mahkemede itiraz etti. Çıkan sonuç ise, "Sürücünün daha yavaş gitmeleri için diğer sürücüleri uyarması suç değildir" oldu.

    Yalnız komik anlar da yaşanmıyor değil; bazıları alık alık bakıyorlar ne oluyor diye
  • Ehliyetimi ilk yeni aldığımda ve arabayla ilk tecrübe günlerim.Bartın'dan Zonguldak'a gidiyordum.Tabi gençlik hevesi kırmızı ışıkta sürünün başı benim 140-150 kaptırdım gidiyorum.Karşıdan bi Passat rahat 10-15 kere selektör yapmıştır.Yahu dedim noluyoruz anlamadım tabi olayı.Sonra jeton düştü radar var.Ceza yemeden atlattık
  • Cezada amaç para toplamak değil suçu önlemek eğer amaç para toplamak olsaydı yollarda radar uyarı levhası olmazdı polisler pusu kurup hız limitini aşan herkese ceza yazardı. Ben sürücüleri uyarmanın yanlış bir şey olmadığını düşünüyorum.
  • Ben de karşıdan gelen sürücüleri uyarmanın suç olmadığını düşünüyorum. Uyarıyor muyum, HAYIR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her hızlı giden kaza yapıyor diye bişi yokken sınırı 1 km bile gecsen ceza kesiyor, uyarmamayı medet sanıp milletin ceza yemesini isteyenleri tebrik etmek lazım, aferim, aferim
  • Herkes önce kendini uyarsın ve gaz pedalı üzerindeki ayağına hakim olsun. Bunu yaptıktan sonra selektöre falan gerek kalmaz zaten. Düşünsenize, istinasız herkes max. limiti geçmeden seyir halinde, kim radara yakalanır, kimin kime selektör yapmasına ihtiyaç olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erzurum lu

    96 km/s hızla bölünmüş yolda radar cezası yiyince içine oturuyor insanın... (Araç Dacia Logan MCV ticari) Ve ben bu işi bir adım daha ileri götürdüm.
    Cezaya itiraz edip iptal ettiremeyince arabamı satmaya karar verdim. Satmadan bir ay önceki dönemde radarlı polis aracının karşı şeridinden geriye doğru 5-10 km bir yerde kenara çekip bir saat boyunca gelen araçlara selektör yaptım.

    Polislerle kavga ettik, belamısın nesin sen dediler? Yaptığım suçmudur diye soruyorum suçtur diyemiyorlar. Tabi selektör yaptığımı değil, aracım arıza verdi kenara çektim arızayı tespit etmeye çalışıyorum!

    Bana 140 TL cezayı dayadılar ve ben bir ay boyunca belki 200 den fazla aracın ceza yemesini önledim. Devletin bana attığı kazığı ben de misliyle çıkardım. İçimi bu şekilde rahatlattıktan sonra da arabamı sattım. Artık ticari araca tövbe etmişim.

    ahahahahahah harikasın Ben de elimden geldiğince uyardım nerdeyse hiç uzun yolda sürmedim ama 2 gidiş gelişim oldu , kamyoncuyla sinyal , sellektör ve dörtlülerle sohbet etmiştim beni çok mutlu etmişti yol boyunca güle güle gittim sonra




  • Arabayı ilk aldığım zamanlardı, trafiğe de yeni çıkmıştım. Ablam ve eniştemle beraber Beypazarına gidelim dedik. Beypazarına yaklaştıkça gelen arabalar sürekli selektör yapıyordu, ne oldu acaba diye yol üzerindeki bir benzinlikte aracı durdurup sağına soluna bakmıştık. Biraz ilerledikten sonra radarı görünce anladım nedenini .

    Uzun yol kısa yol fark etmez karşı şeritte radar görürsem mutlaka ve mutlaka selektörle uyarırım sürücüleri. Ne zaman bazı kurallar adam akıllı konur o zaman kesilen cezaların da hak edilebileceğini düşünürüm..
  • Bende uyarırım,
    Özellikle ticari panelvan araçlara kamyonet hız limitlerine göre sınırlama yapılıyor, zaten hız kontrolü yapmak isteseler başka şekilde yaparlar bu tamamen kar amaçlı
  • istediğine yazıyorlar yine otobana kurmuşlar tam gişe çıkışına 2 mercedes yazmadılar bana yazdılar daha hızlı gidiyorlardı ayrıca, çok itiraz ettim sonu karakolda bitiyordu nerdeyse ayrıca yeni bir cinlik bulmuşlr yol nezaman duble yoldan tek şeride düşünce hız 90 km olacakmış radarı oraya koyup insan avlıyorlar uyaranlardan allah razı olsun
  • radar konusu değil ama anlatmak istedim

    bir pazar sabahı araçla ekmek almaya çıktım bakkalda 300 metre uzaklıkta :) arabaya bindim sokağımızdan döner dönmez polis sağa çek :) bende rahat tavırlarla indim gözler kan çanağı uyumaktan şişmiş buyur abi dedim emniyet kemerini takmamışınız beyfendi dedi pardon abi dedim cezayi işlem uyguluycaz dedi tabi dedim :) üzerimde ne arabanın ruhsatı var ne ehliyet var ne kimlik var tek bildiğim tc no Memur bey bana

    - ehliyet ruhsat
    - Yok abi (poliste yeni daha belli benim yaşlarımda ama abi diyom :) )
    - Kimlik LÜTFEN
    -yok abi
    -Nasıl yok beyfendi
    -ekmek almaya çıkmıştım evde kaldı hepsi
    -ev nerde
    -şu karşıdaki görünün 2 katlı ev
    -aşağıya inin beyfendi

    Aşağıya iniyorum arabayı arıyorlar arabadada camera camera ayağı şarz aletleri beni ergenekoncu zannetiler heralde :) aracı aradılar tc no ile bilgilerime ve plakadan ruhsatıma ulaştılar kemerden değil ama ehliyet taşımamaktan kestiler cezayı :) yine iyi yırttım onun için TC yasaları daima eksiksiz gerçekleşir




  • peki tamm sellektörle uyarılmak güzelde ya sen sellektör yaparken ceza yersen bunu hiç düşündünüzmü alın bakalım bide burdan yakın http://www.internethaber.com/trafikte-selektor-yapan-yandi-386741h.htm
  • Eline yazı yazıyomuş gibi yapanlar bile gördüm. Radar var ceza yeme anlamında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.