Şimdi Ara

radyatör blok sırası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Big water 745 sıvı soğutma sistemim var. Kendime mdf kasa yapıyorum boruların geçiceği noktaları kendim deldiğim için bir konuyu merak ediyorum montajıma cevaplarınız doğrultusunda devam edicem. 745 sisteminde 12 ve 24 cm lik 2 radyatör var. ben bunları CPU chipset ve VGA da kullanıcam.

    sırayı CPU - chipset - VGA - radyatörler - pompa şeklinde yaptığım zaman CPU dan çıkan sıcak su chipset ve VGA ya gitmiş oluyor.
    Aklıma takılan sıralamayı şu şekilde yapsam daha verimli olmazmı? CPU - 12cm rad. - chipset - VGA - 24cm rad. - pompa
    yani 12cm radyatörü cpu ve chipset arasına koyarsam cpu dan çıkan son derece sıcak su 12cm rad. de biraz soğuyup chiptset ve VGA dan geçer sonra 24cm rad. ile iyice soğuyarak CPU ya geri döner.

    Sizin düşünceleriniz nelerdir.



  • 24cm radyatör - pompa - cpu bloğu - 12cm radyatör - çipset - gpu - sonra yeniden 24 cm radyatör mantıklı olacaktır. Bu dizilişin mantığı işlemciye 24cm den serin su gidecek orda ısınan 12cm de soğuyup çipsete gidecek(ekran kartına gitse çipsete çok sıcak su gider çipset daha az ısınacağı için) çipsetten çıkan gpu'ya ve yeniden 24cm ye.
  • pompa----radyatör----cpu-nb-gpu-radyatör---su haznesi olacak ama çok yol dolaşacak umarım pompanı zorlayıp bozmaz!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vipmail123

    24cm radyatör - pompa - cpu bloğu - 12cm radyatör - çipset - gpu - sonra yeniden 24 cm radyatör mantıklı olacaktır. Bu dizilişin mantığı işlemciye 24cm den serin su gidecek orda ısınan 12cm de soğuyup çipsete gidecek(ekran kartına gitse çipsete çok sıcak su gider çipset daha az ısınacağı için) çipsetten çıkan gpu'ya ve yeniden 24cm ye.

    benim şöle olsa daha verimli olmazmı dediğim sıra zaten bu şekildeydi aynı şekilde düşünüyoruz demekki bende bu şekilde yapıcam
    teşekkrler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    pompa----radyatör----cpu-nb-gpu-radyatör---su haznesi olacak ama çok yol dolaşacak umarım pompanı zorlayıp bozmaz!!!!

    sıranın bu şekilde olduğunu biliyorum sadece radyatörlerden birini araya alsam daha mantıklı deilmi diye sormuştum
    pompa konusunda bi sorun olmaz bunda önce eski sistemimde yarı gücünde bir pompa bile bu işi görüyordu.
  • Sen hiç sistemden 24cm lik radratörü çıkarıp performansını ölçtün mü?(Yani BW735 şeklinde)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 4 Ağustos 2007; 0:38:53 >
  • valla işin doorusu ben PC ve su soğutma sistemimi komple sattım eskiden 735 sistemle amd 3000+ o/c 6600GT ve Nf4 Ultra
    bunların 3ünü 735 le kullanıyordum ve gayetten memnundum
    şimdi yeni bi sistem toplucam kendime ya 5600+ yada core2duo lardan biri yeni soğutma sistemi olarak 745 aldım.
    artık sistemi alınca denerim.

    radyatörleri yanyana bağlasam aslında en kolayı direk radyatörlerden birinden diğerine boru geçtimi iş tamam oluyo ama ikimizinde düşündüğü şekilde yapınca iş baya uzun oluyo
    cpu dan rad12 ya boru ordan chipsete boru soora vga soora bida radyatörlerin oraya 24lük olana boru ordan pompaya ordan cpu biraz karmaşa ve zahmetli oluyor
    neyse bakalım mdf kasamı biraz ilerletebilirsem onada bi şekilde karar vericem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    pompa----radyatör----cpu-nb-gpu-radyatör---su haznesi olacak ama çok yol dolaşacak umarım pompanı zorlayıp bozmaz!!!!

    En doğrusu bence bu,zira pompan eğer iyiyse(iyi farzederek yazıyorum) giren su ile çıkan su arası sıcaklık farkı fazla olmayacaktır,çünkü su çok hızlı aktığı için bloklar birim su hacmini ısıtamazlar.O yüzden diyorum ki bence araya katmak felan ciddi anlamda bi yarar sağlamaz,en iyi soğutan radyatörünü pompa çıkışına tak sonra CPU-NB-GPU olacak şekilde tak.

    2.radyatörü takmamak daha iyi olabilir çünkü tek boru üzerinde 3 blok + 1 radyatör zaten debiyi hissedilir seviyede düşürür,2. bir radyatör ise hem pompanı zorlar hem debiyi düşürür.

    Yine de deneyerek kendin için en iyi olanı bulmalısın.




  • önceki 735 sistemimi 3 sene önce falan almıştım
    o zamanlar 735 sisteminde şu andaki siyah üstten çıkışlı pompa değil yandan giriş ve çıkışlı hatta incecik hortumlu bi sistemdi zamanında onuda ölçmüştüm şu anda yeni sistemin pompasınıda ölçtüm inanın bu pompa tt nin eski pompa tipinden en azından 3 kat daha fazla su taşıyo yani ben o sistemde bile sorunsuz kullanıyordum şimdide pompayla ilgili bir sorun olucağını sanmam ama aklımda bir soru var ben farklı tip chipset soğutucu kullanıyordum şimdi TT nin bakır chipset soğutucusundan aldım birazdan resim atarım resmen tükenmez kalem ucu kalınlığında giriş çıkışı war hangi mantıkta bi insan bunu tasarlamış merak ediyorum bütün sistemde parmak kadar kalın hortum var chipset giriş çıkışına mal gibi incecik rekor koymuşlar
    bunu kullanan warmı resmen yavaşlatır pompayı zorlar gibime gelio
  • Çipset için boşuna uğraşmışsın önüne bir tane 8'lik fan koy 5v'a al tamamdır. Bence o çipset bloğunu iade edebilirsen bir an önce et, sistemin genel performansını düşürür.
  •  radyatör blok sırası yardım


    bu chipset bloğundan kullanan varmı?
    su akışını ciddi derecede yavaşlatıcağını düşünüyorum.
  • Kesinlikle size katılıyorum,o borudan normal kullandığımız hortumlarla su geçirmek gerçekten büyük sıkıntı yapar,debiyi ciddi anlamda düşürür.Başka bir blok bulsanız bence iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.