Şimdi Ara

Radyator ekleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
14.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında tesisatı yapanlar koridora radyator koymamış. odalar ısınırken, giriş ve koridor buz gibi oluyor. koridora bi tane radyator taktırıyım diyorum. şuanda toplam radyator uzunluğu 4.20 metre. Evim 80 metrekare falan. radyator taktırmak istediğim alan 11-12 metrekare civarına geliyor. kombim "baymak ocean 20 fi".

    -kombim nekadarlık bir radyatoru daha kaldırır. hol de güzel boş bi duvar var. 2 metrelik bi radyator sığabilir. bunu taksam mantıklı olurmu?

    -herhangi bi yerde boru,tesisat vs. bişey görünmüyor. bu halde takmak zormu? veya masraflımı?

    -hangi tip radyator önerirsiniz ve işçilik için aşağı yukarı nekadar ödenmelidir? usta çağırıcam kazık yememek için soruyorum.



  • koridor için en yakın (uygun) odadan hat çektirmeniz gerekir,tesisat boruları zemin altındaysa ve görünmüyorsa,koridora ek hat çektirebileceğiniz en yakın odanın radyatörünün giriş ve çıkışlarından (T) bağlantı aparatıyla ek hat çektirmeniz gerekiyor,ek hat çekilecek radyatör mümkünse kombiye en yakın iyi ısınan bir radyatör olsun,hattı sıva üstünden 20mm pprc borularla uzattırın ve odanın duvarından boruları çıkartıp koridorda radyatör monte ettireceğiniz uygun alana kadar uzattırın 11-12m2 alan da 150cm pkkp 22/600 panel radyatör yeterlidir,panel radyatörde demirdöküm plus öneririm.panel radyatörde en iyisidir.ayrıca bu radyatörü de çapraz bağlatmanızı öneririm.aynı ve benzer uygulamaları birçok evde yaptırdım,dd plus 150cm pkkp 22/600, 210-220lira civarında, 2 radyatör vanası 15-20lira,20mm pprc boru metresi 2-3lira civarında gidiş-dönüş kullanılacak (2kat),işçilik te ustasına göre 30-50lira arasında değişir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 5 Aralık 2013; 13:25:10 >




  • - Kombiniz 4 metre daha rahat kaldırır, 1 metrelik radyatör yeterli fazlasına gerek yok.

    - En yakın radyatörden sıvaüstü "T" bağlantı yapabilirsiniz.

    - Radyatör 22-PKKP 600x1000 Demirdöküm Plus olsun, koridor darsa ince olan 10-P 600x2000 radyatör tipini tercih edebilirsiniz. İşçilik 100-150 TL tutar.

    10-P:
     Radyator ekleme?

    22-PKKP:
     Radyator ekleme?




  • arkadaşlar tşkler. çok güzel anlatmışssınız. bir iki ustaya sorayım. malzemeleri ben alıyım ustaya sadece işçilik kalsın. kolay gelsin.
  • Merhabalar. Benim terasım var kapalı. bu tarasa komşu 2 oda var. her iki oda da 1 er tane 1000/600 panel radyatör var. Burası dubleksin 2. katı. Yoğuşmalı kombi var.Terasa her iki odadaki panelden birer uç çıkartıp 2 adet panel koymak istiyorum. Çalışır mı? kollektör terasa uzak. Bu nedenle yan odadaki panellerden uzatma almak istiyorum. Bağlantı nasıl olmalı? Teşekkürler.
  • alpmax kullanıcısına yanıt
    merhaba
    üst kattaki 2 odada monte ettirmek istediğiniz 100cm 22/600 panel radyatörler monte edilmemiş sanırım
    alt katta ilave hat çekmek istediğiniz radyatörler tam ısınıyor mu? ek hat çektirmek istediğiniz radyatörlerin boyutları nasıl
    evinizde kullanımda olan toplam radyatör metrajı kaç mt tül? kombinizin marka modeli nedir?
  • Buderus Gb012 kombi kaç metre petek kaldırır rahat bilginiz varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim diğer eve geçen hafta doğalgaz bağlandı. Bağlayan firma toplamda 7 m civarı petek yeter dedi, ben ısrarla 105 m3 eve 9 m petek taktırdım, sizce fazla mı oldu ne dersiniz.
  • Realism R kullanıcısına yanıt
    10 metreye kadar kaldırır, 10-14 metre arası tesisata bağlı.
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Hangi il?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    İzmir de. Altı dükkan, yalıtım yok.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Şuan 8.800 metre petek var ısınamadıgım için petek büyütmeye gideceğim 12 metre petek oluyor o zaman bu 12 metre petekten 2200 misafir odası kapalı olacak kış boyu belki bi kaç defa yanar geriye 9.800 kalıyor sıkıntı olurmu hocam tesisat mobil sistem...

    Birde şu sorum olacak ne kadar çok petek açık olursa fatura yüksekmi gelir buna kesin cevabınız varmı çevremdekiler hep kapalı tutuyorlar 4 metre petek yakıyorlar hepsini açınca çok geliyor fatura diyorlar bilgilendirirseniz sevinirim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Fazla olmamış rahat olun.
  • Realism R kullanıcısına yanıt
    Mobil sistemde sorun olmaz, dirsek yok, direnç yok.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Yakıt olayı na cevabınız nedir birde 1600 peteği 2200 yapacagım borular parkeden çıkıyor nasıl ek yaptırırım kendi borusuyla pex boru ile ek olurmu resimleri varmı sizde ben bulamadım netten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Realism R kullanıcısına yanıt
    Yakıt olayı derken, peteklerin büyütmesinden bahsediyorsanız düşük ısılarda ısınabileceğiniz için olumlu etkilenirsiniz forumda örnekleri mevcuttur. Pex-B boruları resimdeki rakorla birbirine bağlayabilirsiniz nette 5 TL civarı.

     Radyator ekleme?

    http://www.tesisatmarketim.net/pex-b-manson-rekor-nipeli-16x16-pmu1092




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler birde size pex borulara gk tam geçişli vana ve giriş vanası hangisini kullanıyoruz yazarsanız sevinirim oringli oringsiz modelleri var gk sitesine girdimde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Realism R kullanıcısına yanıt
    Dönüş vanasını o-ringli olanlarından alın, normal alırsanız ayrıca pex rakor almak zorunda kalırsınız, boru yerden geliyorsa giriş vanasını veya termostatik vanayı normal alın, yukarıya bağlamak için o-ringli krom uzatma çubuğu kullanın.

    Dönüş vanası:
     Radyator ekleme?

    Giriş vanası:
     Radyator ekleme?

    Krom uzatma çubuğu:
     Radyator ekleme?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Aralık 2014; 10:34:02 >




  • merhaba zebza hocam.
    evdeki bie peteği yer olmamasından dolayı L şeklinde bir ekleme olacak.bunun için neler gerekli?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.