Şimdi Ara

Radyo Sinema Televizyon mu? Sinema Televizyon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
28.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sözel 2 den 318 puan aldım 12405 sıralamam. istanbul üniversitesi rts bölümü var,birde anadolu üniversitesi sinema-tv var kafam çok karışık hangisi daha doğru bir seçim olur.istanbul rts iyi midir? fikri olan var mı? şansımı deneyip mimar sinanla marmara gsf yi de yazmalı mıyım?



  • GÜZEL SORU BENDE SEÇİCEM BİRİSİNİ AMA BURSLU ÖZELMİ SEÇSEM DEVLETMİ KARAR VEREMEDİM
  • @mic check
    hacı sana diorum bak git mimar sinan sinema ve tv ye.. sinan çetin girior dersine düşünsene..
  • Bölümlerin ismi farklı olabilir ama sonuç olarak yaptığın iş aynı sayılır.

    Ama sunulan olanak açısından Anadolu üniversitesinin olanakları daha iyi diye biliyorum yani stüdyo,teknik ekipman vs.
  • rts okuyacaksan istanbulda okumalısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: müvellidülhumuza

    rts okuyacaksan istanbulda okumalısın


    Bunu göz önünde bulundurun arkadaşlar. Eğitim açısında Anadalu üniversitesi de çok iyidir ama İstanbul iş olanağı açısından daha iyidir. Hea diyosan ki ben Eskişehirde okurum İstanbulda iş bulurum o zaman sizin bilceğiniz iş. İstanbulda okul bitmeden stajlar sayesinde iş yerinizi seçmiş olabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocheL RusvoN

    Anadolu ünisi daha iyiymiş gülerim buna :)

    Eskişehirde nerde staj yapıcaksın?

    Eğer o bölümleri seçiceksen İstanbul'dan başka yer seçme derim :) Bu işlerin merkezi orası sonuçta :)

    evet doğru söylüyorsun herkes kendi üniversitesini öneriyor, objektif olmak gerek arkadaşlar
  • düşündüm bunları .. mimar sinan şansım zor sıralamam la marmara sinema tv mi? istanbul rts mi ? eskişehirden vazgeçtim sayılır tercihe yazarım alt sıralara ....
  • RST mezunu biri olarak;

    Mimar Sinan bu iş için biçilmiş kaftandır ama çok puan ister. Mimar Sinan mezunu işsiz yok gibidir. Şayet varsa da onun beceriksizliğidir... :)

    Anadolu Üniversite'si teknik açıdan iyidir. Oradan mezun biri rahatlıkla her olaydan çakar ve her görevi yerine getirebilir.

    Kocaeli ( ki okuduğum yer ) Üniversitesi^nde dersler daha çok bilgi ağırlıklıdır ve kuramlara kafa yorarsın. Teknik eleman değilde güzel bi yapımcı senarist kuramcı olcam diyorsan okuyabilirsin.

    Staj işi İstanbul'da rahattır ama Marmara'yı önermem eski hocaları bıraktı diyorlardı ve eski kalitesi kalmamış.


    Bide sinema tv okuyacak arkadaşlar bu alanda tanıdık bulabileceklerine inanıyorlarsa okusunlar, yoksa işsiz kalmakta cabası olur. Bu meslekte genelde herkes kendi tanıdığını yanına alır...
  • istanbul rts yazacağım bu gidişle bilgiler için sağolun ..
  • mrb bende bu sene össye girdim. söz2 puanım 323. sinema tv okumak istiyorum. aslında sinema tv ile radyo tv sinema arasındaki fark nedir çok merak ediyorum çnkü kimse bu konuda bana tam olarak açıklama yapabilmiş değil. mimar sinanı ilk tercihim olarak yazıcam byük ihtimalle 327 puanı ama kazanma ihtimalim var sanırım düşük olsada. fakat 2.tercihim bnm için çk önmli.çnkü %90 iknci terchime ne yazarsam oluo. marmara sinemanın artk çk iyi olmadığını söylediler. anadolunun teknik imkanları iyi fakat istanbul merkez dediler.ancak ben izmirde okumayı çok istiyorum ve izmiredede yazabileceğim sadece ege üniversti radyo sinema tv var. puanı 311. bnm puanımın çok altnda fakt puanı hiç düşünme istdğn yere gt dediler. çk kararsızm açkçası. her türlü fikire açığım. teşekkürler.
  • beyler marmara 2. öğretim radyo sinema ve tv mi. anadolu üni, sineama ve tv mi yoksa selçuk radyo sinema ve tv mi.. kararsız kaldım.. ne yapcağımı billmiyorum..
  • bende istanbul üni. radyo sinema tv yazmayı düşünüyorum
    birde bu bölüm hakkında sunu sormak istiyorum yardım edebilecek arkadaslara bu bölümde öss klavuzunda isteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli yabancı dil hazırlık
    programı uygulanır maddesi var bu kontenjan neye göre belirleniyo acaba?
  • Şu Çağan Irmak Ege RTS mezunu galiba.İlla benim üniversitemi tercih edin diye demedim zaten ben ne anlarım iletişim fakültesinden bilgi için verdim.Yanlız Ege isteyen arkadaşa bilgi İzmir ve kampüs çok güzel.(bence) Fakültenizi bilemem.

    Şu ıssız adam filmi bizim üniversiteye sinemalardan kalktıktan kısa bir sonra geldi.İsteyen gitti bedava izledi.Bende Allah Allah rektör bu filmi nasıl getirmiş çok para vermiştir şimdi buna dedim.Sonra Çağan Irmak ı duydum.Bu nedenle az bir paraya anlaşmışlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AyhanSVS

    arkadaşlar sözel 2 den 318 puan aldım 12405 sıralamam. istanbul üniversitesi rts bölümü var,birde anadolu üniversitesi sinema-tv var kafam çok karışık hangisi daha doğru bir seçim olur.istanbul rts iyi midir? fikri olan var mı? şansımı deneyip mimar sinanla marmara gsf yi de yazmalı mıyım?


    Her zamanki gibi geç bir cevap olacak benden ama daha sonra okuyan olursa referans olsun.

    Şimdi bir karışıklığa hemen dur diyelim, ki görünüşe göre kimse buna dikkat etmiyor:

    RTS (radyo tv sinema) bölümler ile STV bölümler arasında dağlar kadar farklar vardır. Bu isimlerin farkı özellikle hangi FAKÜLTE'de olduğuyla alakalıdır.

    Temel olarak, GSF yani Güzel Sanatlar Fakülteleri uygulamaya yönelik eğitim verirler. Ayrıca genellikle "radyo" içermezler. Görsel sanat yapabileceğiniz sinema ve televizyonu (ki çoğunlukla tv dersleri de az olur) içerirler. İLetişim fakülteleri ise, toplumsal iletişim teorilerini incelerler, ve RTS bölümleri toplumsal iletişimde radyo/tv/sinema'nın yerini araştırırlar. Dikkat edin, iletişim fakültelerinde sinema genelde en sondadır. Sebebi, kullanım yaygınlığıdır. Herkesin evinde bir tv vardır ama herkesin evinde sinema yoktur.

    Güzel sanatlar fakültelerinde "sinema" ya üretimi yapılacak amaç olarak bakarlar, İletişim fakültelerinde ise "sinema" toplumsal iletişimde incelenmesi gereken bir araçtır. Bu yüzden, eğer eleştirmen, haberci vs. gibi daha teorik alanlarda çalışma yapacak kişilerin İletişim fakültelerini, yönetmen, kameraman, kurgucu, senarist gibi sinema sektöründe yer almak isteyenlerin ise güzel sanatlar fakültelerini seçmeleri tavsiye edilir. Bu yüzden, (bilmem kim o adamın egosunu dinlemek ister ama) msü gsf'de lavuk sinan çetin ve sektörün en önemli ve değerli kameramanlarından biri olan Uğur İçbak ders vermektedir.

    GSF Sinema-tv bölümlerinden çıkan kişiler mezun olduklarında en az 4 film yapmış olurlar. Çünkü her sene programlarında uygulamalı film yapım dersleri olur (örnek mimarsinan, marmara, beykent gsf). Üniversite bittiğinde herhangi bir film setinde çalışmaya hazırdırlar. Fakat bu kişiler araştırma yapma konusunda iletişim fakültesi öğrencilerine göre zayıf kalırlar. Bu sebepten GSF mezunları akademik kariyer yapmak için doktora yerine mecburen sanatta yeterlilik programlarını tercih etmek zorunda kalırlar. Bu da Türkiyede pek bulunmayan ve yurt dışında denkliği olmayan bir alandır. İletişim mezunları ise yüksek lisans çıkışında alışık oldukları düzende doktoraya devam ederler ve dr. ünvanı alırlar. (Not. GSF mezunları da isterlerse doktora programlarına başvurabilirler, fakat kabul edildiklerinde GSF'de gördükleri şeyi görmeyecekleri kesindir)

    (not. Aynı üniversitenin hem ilet hem gsf içerdiği de olur. Örneğin marmara üniversitesinde hem Sinema-tv hem de Radyo Tv Sinema bölümleri vardır. Elbette birtanesi GSF diğeri İLET altında eğitim vermektedir ve kabaca yukarıda anlattığım ilkelere göre eğitim verirler. Bu iki bölümün birbiri ile isim benzerliği dışında pek ilgisi yoktur.)

    Yani GSF ya da İLEF seçmek tamamen kişinin ilgi alanıyla alakalıdır. Marmara, Anadolu, mimarsinan ve birsürü diğer üniversitede çok değerli hocalar sürekli birlikte iş yapmakta, görüşmektedirler. Özel üniversitelerin kadroları da genellikle bu üniversitelerin eski tecrübeli öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Anadolu üniversitesi ekipmanı ve stüdyolarıyla ünlüdür, mezunları her yıl TV'lerin arka planlarında boy gösterir. Msgsü ve marmara öğrencilerini kırbaçla çalıştırmalalarıyla. Mezunları ise sinema salonlarına izleyici toplarlar, birçok yönetmen marmara/msü'de okumuştur.

    Bir sinemacı olarak, sinema sadece yönetmenlik demek değildir, kolektif bir sanattır, sinema yapmak isteyenler bu zincirde kendilerine bir yer bulacaklardır, diyorum. Eğer sinemacı olmak isterseniz, gsf tercih edip üniversite bittiği gibi sinema için çabalamaya bakın derim. Çekimler, oyuncular ve senaryolar sizi bekler. Eğer bir sinema araştırmacısı olacaksanız, o zaman iletişim fakültelerini seçip peşine yüksek lisans ve doktora yaparak akademik camiada yerinizi almaya çalışın. Seminerler, dersler ve yeni öğrencileriniz sizi bekler.

    Her ikisi de çok önemli iki alandır.


    not. Mimarsinan ve marmara üniversitesinde son yıllarda görülen çözülme önemli hocaların özel üniversitelere kaçmasından ya da flört etmesinden kaynaklanmaktadır. Devlet üniversitelerinde son yıllarda sadece emekliliğe hazırlanan hocalar kalmaktadır. Bu da yine genç ve işe yarar akademisyenlerin vakıflara kaçmasıyla sonlanmaktadır. Bu yüzden msgsü'de sinan çetin ismi görülecek kadar şaşırtıcı saçmalıklar olmaktadır. Fakat üniversiteler herzaman öğretim üyesinden çok öğrencinin kalitesiyle ayakta dururlar. Yani Türkiye'nin (gsf stv tercih eden) ilk 50 kişisini alan msgsü elbette performans olarak diğer üniversitelerden daha başarılı bir yol çizecektir. Görüldüğü gibi herşey hocada değil, kendi yolunu bulma becerisine sahip öğrenci ve kurduğu başarılı ilişkilerdir.

    Bol şans.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ref -- 4 Ekim 2009; 12:52:32 >




  • Peki arkadaşlar marmara ege anadolu bunlardan herhangi birini okudunuz iş imkanı. Tanıdık olmazsa bu meslekte tutunamazsın diyenler var benim bu meslekte hiç tanıdığım yok okusam boşuna okumuşum mu diyeceğim ?
  • Ben Mimar Sinan'da eğitime bu sene başladım yeniyim yani lakin sunu bilin çalışıcaksın okuyacaksın parayıda kazanıcaksın
  • merabalar. ben de bu yıl sınava girdim ve basarı sıralamam 1.955.birçok okulun sinema ve televizyonu tutuyor. ama arada kaldım açıkcası. çünkü istanbul bilgi üniversitesi yüzdeyüz burslu sinema ve televizyon oluyor ve imkanlarının çok iyi oldugu soyleniyor. fakat bir yandan da mimar sinan üniversitesi nin de adı var bir etiketi var sonucta. hangisi daha iyi bir bilginiz varsa yardım eder misin acaba
  • merhaba lara ben de aynı ikilemde kaldım. sıralamam 1012 ve bilgiye burslu mu girsem yoksa mimar sinana mı bilemiyorum, çünkü ikisi hakkında da hem iyi hem kötü şeyler duyuyorum. bir bilen yardım edebilir mi lütfen?
  • evet aynı şekilde. birisi bilgi hakkında güzel bişey soyluyor birisi mimar sinan diyor kafayı yicem artık. cidden bilen biri yardım etsiiin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.