Şimdi Ara

RAID kurabilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba millet. Öncelikle DHye tekrar dönmek çok güzel. Önceki hesabımı kaybetmiştim, sonradan bu telefon numarası muhabbeti çıkınca da tekrar kaydolmak istemedim. Uzun süredir forumda üyeliksiz takılıyordum buraya kadarmış.

    Şimdi meseleye geçiyorum, 1 ay önce MSI GE60 2oe 294XTR laptopumu aldım (forumda inceleme isteyenler olmuş onu da yazacağım). Performans için (derdim sırf hız, dosya kaybı olması önemli değil) RAID kurmak istiyorum. Yalnız ben 1 ay öncesine kadar P4 işlemci ve XP kullanan bir adamdım, bu yeni makineleri pek çözemedim Tabiki pek fark yok ama Windows 7ye 1 aydır alışamadım yani bu makineye dair bilgim çok az. RAIDi daha önce duymuştum ama hiç kurmadım, pek de bilgim yok.

    -RAID her makineye kurulabilir mi bilmiyorum. Yazılımsal ve Donanımsal RAID muhabbeti olmuş internette, zaten karmaşık konu, iyice karıştırmışlar, aydınlatırsanız sevinirim.
    -En az iki disk gerektiği yazıyor. 1TBlik tek disk var, RAID kurabilir miyim?
    -RAID kurarken floppy disk istediği yazıyor, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

    Sağı solu baya aradım ama doğru düzgün bir anlatım bulamadım internette. İşin uzmanlarına sorayım dedim şimdiden teşekkürler







  • Tek diskle yapilmaz hiz icin ssd alin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Yazılımsal raid yapılacak ise iki diske ihtiyacınız yok. Tek disk üzerinden disk yöneticisini kullanarak bölümlemeler yapıyorsunuz. Bu şekilde raid 0 ve diğer raid modlarını yapabilirsiniz. İnternette bununla alakalı bir video vardı. (You Tube)
    - Raid kurarken bazen kurulum ekranında sürücü isteyebiliyor. Bu donanımsal raid için geçerli. Diğerini zaten Windows üzerinden yapıyorsunuz. Eğer ki donanımsal raid yaparsanız kurulum ekranında anakartın cd'sinde olan raid sürücülerini yüklemeniz gerekiyor. Floopy ihtiyacı eskide kaldı bildiğim.
    - Donanımsal raid için iki tane aynı marka ve model disk tercih etmelisiniz. En iyi performansı almak adına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 5 Ağustos 2014; 9:50:38 >
  • Tek diskle yazılımsal raid ile hız artışı olmaz. Sonuçta o diskin bant genişliği belli ha sanal iki disk olarak gozuksun ha tek disk sonuçta hep ayni bant genişliği kullanılacak.

    Yazılımsal raid birbirini aynisi olmayan disklerle raid yaparken veya raid bir kere kurarim sonra donanım değişse de benim raid düzenim aynen çalışsın diyorsanız faydalı bir uygulama. Tek disk üzerinde ne raid 0 ne 1 mantıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.