Şimdi Ara

Raid0 için yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 adet 80 gb sataII samsung harddisk aldım allah nasip ederse raid0 yapmak istiyorum ama çok bi bilgim yok bana biraz neler yapmam gerektiğini anlatırmısınız.



  • Ya arkadaşlar hepinize teşekkür ederim o kadar çok şey yazmışsınızki okuyamadım herçekten sağolun.
  • dostum önce bilgileri tam yavman gerek bourdun markası ne mesela bourdun ca sinden bi boot disketi yapmalısın xp yi kurarken lazım olcakilk kurarken istiyicek senden sende f6 ya basıcaksın ama bunlardanda önce bios dan raid i açmalısın yani bilen biriyle yapman lazım bilmiyosan tarifi zor
  • Elimde bir doküman var mailini yaz oraya atayım.Anlamadığın sormak istediğin bir yer olursa yardımcı olurum..
  • Önce biostan hdd lerini taktıktan sonra bunların raid olacağını bilgisayar bildirmen gerekiyo bu biostan biosa değişsede bulunmıcak bişi değil hdd ozelliklerinin olduğu sayfaya gelip hdd ler için raid diceksin. Bundan sonra anakrtının cd sini tak windowstan raid sürücülerini yükle. Bu yöntem eğer raid e win kurmayacaksan olur. Eğer raide win kuracaksan ya disket oluşturp f6 yı kullanacan ya da ben topiğini açmıştım nLite diye bi programla xp cdsine raid driverlarını entegre edebilirsin.
  • Arkadaşlar şimdi gerçekten teşekkür ederim benim ellerinize sağlık asıl anlamadığım nokta biostan diskleri raid diye ayrladıktan sonra windows yüklemeden önce bios gibi bir yeri açıp hangi raid türünü yapcaksak onları ayarlıyormuşuz böyle bişeyler okudum bikaç yerden ama hiç bişey anlamadım bu konuda b bilginiz varmı.
    Freezzer arkadaşım bigisayarın bileşenleri imzamda yazıyor.
    EteRn@ll arkadaşım mail adresim ibrahim1806@mynet.com

    Arkadaşlar tekrar sağolun tam formdan ümidi kesmişken yetişdiniz :)
  • Arkadaşlar bide şunu sormak istiyorum raid0 yaptıktan sonra harddiski fdısk'le bölebiliyormuyuz.
  • Sen biostan raid diye ayarladıktan sonra hdd lerini artık boot işleminde otomatik olarak raid işlemlerini ayarlama sayfası gelecektir şu tuşa bas ayar sayfası açılsın diye. O tuşa basıp raid sıfır için stripe seçeneğini seçeceksin. (Bu adımlar anakartının kitapçığında adım adım detaylı yazar oraya başvurursan işin çok kolaylaşır.) Disk bölümlemeye gelince fdiski fln boşver win 98 de kaldı onlar xp msdostan baya bi kurtuldu ve bildiğim kadarı ile vista da msdos diye bir şey olmayacak artık windows kendi ayakları üzerinde duracak. Neyse raide gelirsek tekrar windows yüklerken yada windowstaki hdd yöneticisinden elinle isteğin partitiona ayırabilirsin. Raid yaptıktan sonra yazılımsal olarak bilgisayarın orada iki hdd olduğunu anlamaz onun için bir hdd vardır. Yani her işlemi tek hhd varmış gibi yapabilirsin.




  • Venomvenom arkadaşım çok teşekkür ederim beni aydınlatığın için verdiğin bilgiler çok işime yarayacak teşekkür ederim.
  • Estağfurullah kardeş. Bu arada raid kurduktan sonra aygıt yüneticisinden raid sekmesinden iki hdd ninde read cache ve command queuing (NCQ) ozelliklerini kapatırsan okuma performansların en az 10 mb daha artar.
  • gayet güzel olmuş, bende ileride bir disk daha alıp raid 0 olayına gireceğim. şimdiden birşeyler öğrenmek yararıma olur;
    venomvenom kardeş , banada bir mail atarsan memnum olurum. ibocan93@gmail.com
    teşekkür ettim
  • IboJan kardeş raid hakkında genelden ziyade daha özel sorun olursa yardım edeyim elimden geldiğince burda ne sorduğunu anlamadım tam.
    Saygılar.
  • venomvenom kardeş , kusura bakma. EteRn@ll arkadaş elimde bir döküman var demiş ona istinaden bende mail adresimi yazdım birkaç bişey öğrenirim diye.
    ama bu maili de senden istemişim. yanlış yazmışım anlıyacağın. teşekkür ederim sanada şu an için ikinci bir disk ve raid yapma şansım yok. sadece genel bir döküman olduğunu öğrenince bişiler kaparım diye istemiştim.
  • Sistemde takılı 2 adet harddiski biostan raid0 yapsak içerisindeki bigilere birşey olur mu. Yoksa ikisini formatlayıp baştan mı raid0 yapmam gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eorhan83

    Sistemde takılı 2 adet harddiski biostan raid0 yapsak içerisindeki bigilere birşey olur mu. Yoksa ikisini formatlayıp baştan mı raid0 yapmam gerekir.


    İçindekiler silinir.Ama formatlamana gerek yok zaten kurarken ikisi birlikte formatlanacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.