Şimdi Ara

Ram çıkarıp taktım pc ara ara reset atıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, elimde kingston 2x2 gb 2133mhz ram'ler var. buna ek olarak 2gb 1333mhz ram hediye geldi ve pc'ye taktım. yarım saat kadar sonra anakarttan reset atıyormuş gibi arka arkaya sesler geldi. sonra bilgisayar kilitlendi. tekrar açtığımda ise ara ara reset atmaya başladı. bende 1333mhz ram'i çıkardım eski sisteme geri döndüm yani. ama ram'i çıkarmama rağmen, çok sık olmasa da ara ara pc reset atıyor, yada anakart reset sesi çıkarıyor ve takılıp kalıyor.
    2133mhz ram'lerimi yerinden çıkarıp tekrar takmıştım.ama bunun bir zararı olacağını sanmıyorum.
    Ne yapmam gerekiyor?



  • biosu resetledikten sonra ramleri dual ve single olarak deneyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun taktığınız ram'lerin mhz'lerinin çakışması. eğer verim almak istiyorsanız aynı tip aynı mhz'li ram'ler kullanmak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7gün25saat

    sorun taktığınız ram'lerin mhz'lerinin çakışması. eğer verim almak istiyorsanız aynı tip aynı mhz'li ram'ler kullanmak gerek.

    sorunumu tam anlatamadığımı düşünüyorum :) şuan bende 2 adet 2gb 2133mhz ram var. ve bu ikisi ikiz :) bunları aynı renkteki slotlara yerleştirdim. 1 senedir de sorunsuz kullanıyordum. dün 1333mhz 2gb ram hediye geldi. bende bu mhz olaylarını bilmediğimden ikizlerin yanına bu düşük mhz'li ram'i yerleştirdim. taktıktan sonra pc kilitlendi, reset attı vs. ben de pc eski haline dönsün diye o hediye gelen 1333mhz'yi söktüm attım. ama sökmeme rağmen ara ara takılmalar oluyor. ayrıca tam emin değilim ama bios ayarlarında ram hızı olarak 1333mhz olarak görünüyor. daha önce 2133mhz yazıyor muydu emin değilim ama şüpheliyim bu konuda. o düşük mhz'li ram , ikizlerin mhz'sini bozmuş olabilir mi? bozduysa ne yapmam gerek.




  • pardon dostum ben yanlış anlamışım. biosta güncel mhz değerlerinin yazması lazım. biostan girip mhz değerlerinin değiştirilip değiştirilmediğine bakabilir misin eğer olmazsa 1 tane 2133 mhzyi çıkarıp biostan kontrol edin yine olmazsa 2133lerin 2sini de çıkartıp sadece 1333 ü takın bi de. umarım anakartta kalıcı bi problem yaratmamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 24 Temmuz 2014; 23:14:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.