Şimdi Ara

Ram Frekans ve CL değeri uyuşmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Benim Ballistix 2x8gb 3000mhz ramlerim var ancak bios sistemine girdiğimde birinin ram frekansı 2933mhz diğerinin 2800mhz gözüküyor. Bios u güncelledim Xmp den 2933mhz lik profilimi seçtim bilgisayar açılmadı. 2800mhz seçince açıldı ve şu an kullanıyorum. Benim 2 ayrı sorum var. Birincisi aynı 2 ramin frekans değerleri nasıl farklı olabilir? 2. sorum ise aynı ramler olmasına rağmen neden yüksek frekanslı olanı seçince sistemim açılmadı, tam performans almak için nasıl bir çözüm yolu kullanmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurabar -- 1 Haziran 2020; 21:44:45 >



  • Konuyu açtığımdan bu zamana 2 kere bilgisayar kendisini kapattı. Ben de ram frekansını tekrar 2400mhz ye çektim. Sorunum nedir gerçekten anlamıyorum?
  • Anakartın kitapçığına bakıp ramleri dual channel olaral çalışacakları slotlara takın. Genellikle dört ram slotu olan anakartlarda ramler arada bir boşluk olacak şekilde takılır.
    Bildiğim kadarıyla biostan her ram için farklı hız ayarı yapılamıyor. Eğer ramler aynı ise aynı frekans değerinde çalışabiliyor olmalılar. Son çare elle girersiniz timing, frekans ve voltaj değerlerini

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    2 ram slotu var anakartımda. MSI A320 anakartını kullanıyorum. Her ram için ayrı ayrı yapmadım zaten oto ram hız ayarını değiştirdim.
  • Sorunu bir bilgisayarcı arkadaş sayesinde çözdüm sağ olsun. Ramlerimin CL değerleri farklıymış. Bios'tan onların CL değerlerini eşitledikten sonra frekansı ayarladım sorun düzeldi.
  • Çözemedim arkadaşlar. Şu 2-3 günde 5 kere kendisini kapatıp durdu pc. Konu güncel. Yardımcı olabilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.