Şimdi Ara

ram ile sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gigbyte ddr2 anakartım var anakartımdanda gayet memmunum ama ddr3 ramlar baya iyi performan sağladığı için yeni anakart almam sartmı ne yapmam lazım işlemcim quad core 775 socket li eğer alamaya kalkarsamda 775 socketli gigbyten en iyi anakart ve performans sağlayan hangisi olur sizce bana bu konuda bilgileriniz sunmanızı isterim.



  • hiç gerek yok.kopmle sistemi satıp yeni mimari toplayacaksın veya bu şekilde kullanmaya devam edeceksin.sırf ddr3 kullanmak sizin sistemde hissedilir bir fark yaratmaz..
  • sistem özellikleri bunlar core 2 quad 2.50 4m cache 2 gb ram 800 mhz 160 hardish 8m önbellek 512 mb 128 bit asus 8500 gt ekran kartı ep43-ds3lr anakartım var ne yapmamı tavsıye edersınız işlemli oldukca pahalı almakta istemiyorum gayet memunum ama işlemciye uygun iyi bir anakart almak iyi performans sağlayanlar tercıhımdır gigabyte .
  • sizi ikna etmek için çabalamayacağım.alın ve performans farkı hissetmeden para bağlayın.karar sizin.
    buyrun istediginiz gibi bir anakart:
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32921_GIGABYTE_GA-P41T-D3__G41__LGA775__DDR3-1333__LPT__Seri_Port__Anakart.html
  • ahmetkepin verdiği anakart iyi de yaptığın saçma be birader.

    ddr3 e geçsen ne olacak?? benim 4gb ddr2 667mhz ram im var dayımın p2 550 ve ma770ta-ud3 anakartınıda 2gb ddr3 1333 ram var ama benim ki bin kat iyi çalışıyor.

    bu işlerde ddr ve mhz farkı kadar kapasite farkı da o kadar önemlidir.

    tam ve kesin bilgi olarak aktarabilirmiyim bilmiyorum ama kısaca şöyle anlatmaya çalışayım.

    bir mangal düşün ısıyı hızlı aktarıyor ve hızlı pişiriyor. ancak çok küçük olduğundan üzerinde 4 köfte ancak durabiliyor. başka bir mangal ise daha yavaş pişirmesine rağmen büyük olduğundan 8 köfte alıyor. İşte insan burda büyük mangalı tercih eder.

    ramlerde böyle birşey. mhz hızı üzerinden geçen veriyi işleme hızı oluyor. yani 1gb lık kullanım yapan bir işlem 1333 mhz de daha hızlı yer değiştiriyor işlem görüyor. Ancak 2gb kapasite var. bi anda 3gb kullanım yapan bir işlem geldiğinde 1gb lik işlemi bekletiyor.
    böyle düşün ben öncelikle ram in kapasitesini artırmayı tavsiye ederim. 4gb her ne olursa olsun ( abartmadıkça) 2gb den iyidir derim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.