Şimdi Ara

RAM’LERİ 3200MHZ YAPINCA BİLGİSAYAR RESET ATIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Denedim üstadım tüm slotlar çalışıyor ramleri tek tek takıp xmp açınca problemde olmuyor hatta, problemi dual takınca oluyor. Bugün 2 tane yeni ram taktım hyperx renegade marka onda da problem yaptı.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Hocam alakanız için teşekkürler yarın mesaiden sonra sakin kafayla bir daha okuyacağım

  • Biraz voltaj vermek lazım ramlere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atesumut A kullanıcısına yanıt

    dostum bu ram işinin yarısı tecrübe yarısı şanstır. intelde kolay amd'de zor diye bir şey yok olmadı mı olmaz meret adamı gıcık eder. bu konu sayesinde ben de dünden beri 11700k sistemi kurcalıyorum 4 kere pil söktüm ki ben bu sistemin pilini bir senedir falan sökmemiştim. 4x8 4400 gskill ramleri ki 4600 liraya satıyor amazon.de ben 1500 liradan almıştım. biri 2021 diğeri 2022 ama bunda olmaz o şu seride bu çip sonraki farklı çip diye çünkü bu kitin olayı samsung b die olması ve tek tek de denedim güzel. 4x ram kullanmak amd olsun intel olsun sıkıntıdır hele amd'de daha bir sıkıntıdır o yüzden ryzen için ramleri intel sisteme taktım. 3600 cl16 2t 1.35v misler gibi çalışıyordu sadece 4400 xmp olmuyor diye canım sıkılmış asus'a da bir iki sallamıştım yapacağınız biosun diye ama işlemci kontrolcüsü yüzünden mi olmuyordu şimdi var mesela xmp 4400 ama 103 bclk yapıyor sistem açmıyor tabi direkt oc yapıyorsun çünkü her şey auto ekstra voltaj ayar vs yok. 4x ram varken 4000 mhz cl16 2t 1.4v yapmıştım ki bu kitlerin default voltajı zaten 1.4v. bu çip yer 1.45v falan ama elindeki ram ne çip var bilmeden tarkan gibi de dalınmaz. şu programı kullanıyorduk ryzen dram calculator başlığında ama şimdi denedim çalışmadı. win11 23h2 olunca mıdır yetki yetersiz falan diyor ama bir bak mesela neymiş hani çip diyip durdum ya farklıdır diye bunda yazıyordu sanki çipin markası?


    4x 4000mhz cl16 1.4v oluyordu ama jedi survivor'da patlıyordu dün tek kitle sorun olmadı mesela dün akşam ama öyle yaparsam 55ns çıkıyor bence yüksek intel için daha aşağısını görmüşken bu işlemcide. yani çalıştırmak bir mesele ama esas mesele optimal ayarı mı yapıyorsun yoksa çalışsın diye mi ayarlıyorsun? elin değmişken sağlam gir bence bu ram mevzusuna sonuçta düşe kalka öğrenilir bu iş ve ram işini iyi yaparsan oyunlarda verim alırsın kötü yaparsan sıkıntı çıkar oyunlarda ondan sonra ala ala adam 3080'le oynuyor ben 4070'le oynayamıyorum o ayarı dersin.



    RAM’LERİ 3200MHZ YAPINCA BİLGİSAYAR RESET ATIYORsoftnology.biz
    Thaiphoon Burner - Official Support Website
    http://softnology.biz/files.html


    yani uğraşırsın olmaz hiç düşünmediğin basit bir şey denersin olur. ya auto bırakırsın olur ya da ayar yaparsın olur ama intel'de 3 sayfa dram timing yapmana gerek yok o ryzen için. voltaj dahil 5 ayar bile yapsan çalışır intel ve 3600 cl14 2t 1.4v 48ns test aldı mesela bende işlemci default. işlemciye oc yaparsan daha da düşer ve ramin olayı bu gecikmedir yoksa 55bin almışsın 60bin almışsın bunu anlayamazsın. bu aynı 3 şeritli yolda 230km basmışsın ya da 4 şeritli yolda 230km basmışsın gibi bir şeydir bir yerden sonra. yol iki şeritlidir basamazsın ama 50k altı alan da pek yoktur burada ddr4 kullanıp. kullanıcı hala 6000 mhz üzeri ram istiyor 5 şerit olsun yollar boşken 230 basmak daha zevkli diye. eğer bunun bir faydasını görüyorlarsa işlemcilerinin ram kullanımı diyeyim hadi kontrolcü yerine dandiktir bknz:ryzen 7000 serisi neden çünkü ddr5 test kullanıcısı hepsi üzerine para verip. bios çıktıkça düzelecek ama bütün çilesini çekecekler.


    11. seriye göre iyi 50 altı çünkü ram kontrolcüsü farklı bunun 10. seri gibi değil onda 38ns de almıştım 10600kf ile ama bu sefer de ram iyi işemci kötüydü. 11'de işlemci iyi kontolcü olarak ram gecikme biraz kötü. 12-13'te durum farklı olur yani 13600k ile adam 50ns gösterir biri gelir 10600kf bende daha iyi der ama bu da s500'e karşı benim arabam 7 koltuklu daha lüks demek gibidir ama nissandır mesela yani oyun performansı önemli bunun için de toplam sistem performansı önemlidir. bu ns işi işlemciye göre değişir mesela 5800x3d'de çok hızlı cache olduğu için hiçbir zaman ramin hızına kalmazsın ama ona rağmen 64 65ns çıkıyor bu iyi bu model için ama 3300x'de 59ns almıştım. 60'ın altına düşmez zen2 ve zen3. 3300x ara model garip bir işlemciydi 5000 serisi öncesi deneme yaptıkları. böyle olunca ben hala bu 11700k'da niye auto 1t seçmiyor ve TRFC 600 küsür hakaret bu ramlere diyorum çünkü 288 kullanıyordum ryzen'de. tabi intel'de yine işlemci kontrolcüsü yüzünden aynı olmaz ama bios ne marka çip takılı olduğunu da bilemez auto'da en kötüsüne göre ayarlar bazı ayarları.





  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

    Deneyeceğim hocam

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Hocam mesajınızı komple okudum, fakat bir yerde mutabık olamadık. Bilgisayar 3200mhz’de açılıyor 3200mhz kullanabiliyorum. Sadece her açılışta bir kez reset atıyor, ben bunu çözmeye çalışıyorum bunun sebebi ne

  • atesumut A kullanıcısına yanıt

    Yarın asus ile görüşüp sonuç alamazsam anakartı iade edip sıfırını alıcam tekrar

  • atesumut A kullanıcısına yanıt

    sebebini konunun başından beri söylüyoruz aslında anakart ram uyuşmazlığı diye ama sen hala çözebileceğin bir sorun olarak görüyorsun. voltaj demiş bak herkes ben özellikle demedim çünkü uyumsuzlukta extra voltajla çalışan ramden bir yol olmaz ben daha önce yaşadım. bak bir de şöyle anlatayım yarış atı beslemeye karar verdin ve 2 tip ahır var a tipi b tipi ve c tipi yok. aldın birini ve ikisi için de çalışacak seyisler kendi okulundan çıkıyor yanlış olmuyor sen hiç anakart işlemci uyumsuzluğu diye bir şey duydun mu intel anakart alıyorsun intel işlemci tek üreticisi var uyumsuz olamaz ama parayı basıp ingiliz safkanı alıyorsun hayvan beğenmiyor ahırı diyor ki benim eski ahırım daha güzeldi. diyemiyorsun ki kaça kurdum ben bu ahırı biliyor musun ya da döve döve sevdiremiyorsun. 50 tane ram üreticisi var değişik çipler kombinasyonlar yani anakartı da sıfırlasan çözülmeyebilir sorun çünkü anakart bozuk olsa tek tek taktığında da çalışmazdı sende dual takınca çalışmıyor bu anakart ram uyumsuzluğudur. bazı anakartlar ciddi ciddi ram seçer yani 2 ram denedin diye bütün ramleri denemedin bak ben onu da denedim diyorum. o zaman başka anakart alacaksın msi giga bir de öyle deneyeceksin yani bu bir fabrikasyon hata olmak zorunda değil. toplama pc bu ve uyum bu kadar kolay olsa ohoo herkes üstad diye gezerdi burada.


    ben sistemimde hallettim ayar işini öncekine göre daha hızlı ram ama 32gb değil 16gb oldu bir de böyle deneyelim bakalım.



    RAM’LERİ 3200MHZ YAPINCA BİLGİSAYAR RESET ATIYOR




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.