Şimdi Ara

Ram Mhz farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar macbooklarda mhz farkı ne gibi sorunlara yol açıyor gerçekten bilgisi olan arkadaşlar varmıdır bu konuda? Ben 1066 2gb ile 1333 8gb düşünüyorum takmayı. 4gb 1066 bulmak çok zor ve uyum problemi olabilir korkusundan hiçbir adım atamıyorum.Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şuanda ssd satın aldım rami de en kötü 8gb yapmak istiyorum suanda 5gb 1gb 1066 ve 4gb 1333 var. Pek ahım şahım bi yavaşlık tekleme falan söz konusu değil.Yani tekleme yok zaten macte yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)



  • Benim de merak ettiğim bir durum. Yüksek frekanslı ramlerde kernel panik verdiğini duymuştum maclerin. Bende de mac mini var ddr3 1066 kullanan. Ddr3 1333 ya da 1600 taktığımda çalışırmı? Merak ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kullanıyorum çalışıyorda hiç stabil bir macbook görmediğim için şuan bile bana çok hızlı geliyor. Bilmiyorum arada çok kücük bi takılma oluyor sanırım mhzden dolayı olsa gerek 1gb 1066 + 4gb 1333 kullanıyorum. Bu haliyle bile cok iyi ama işte zarar verir mi veriyor mu hiç bilmiyorum malesef :(
  • Underoath777 U kullanıcısına yanıt
    Bir yerde yazdığına göre desteklenen hızda 1 slotta ram takılı ise diğer slottaki ramin Hızı anakart Tarafından ayarlanabiliyormuş. Ancak iki slotta da desteklenen frekanstan hızlı ram olursa Kernel panic veriyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki slotta birbirinden farklı hızlarda ram takılıysa iki ramin hızı da en yavaş olana göre ayarlanır..

    Ben şahsen bugüne kadar ram'in hızından dolayı sıradan kullanıcının gözle görebileceği bir performans farkı gözlemlemedim.

    Hızlı ram takma ile kernel panic olması durumu bana mantıksız geldi, bu tarz durumlar genelde overclock durumlarında meydana gelir, normal durumlarda sistem zaten kendisi desteklediği maksimum hız neyde o hızda ram'leri çalıştırır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.