Şimdi Ara

Ram problemi, dolandırıldım mı ? Ya da çalındı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize öncelikle merhaba,

    2 Sene önce hepsiburada'dan aldığım bir bilgisayarım var. Hala aktif şekilde kullanmaktayım.Linkini aşşağıya bırakıyorum.
    https://www.hepsiburada.com/dark-evo-gamer-g521-intel-core-i5-8400-8gb-1tb-120gb-ssd-gtx1050-ti-freedos-masaustu-bilgisayar-dk-pc-g521-p-HBV000008I7G7?magaza=Teknobiyotik

    Gördüğünüz gibi linkte ( tıklamaya üşenenler için aşşağıya bilgileri bırakıyorum)

    Adata DDR4 8GB 2666MHz XPG GAMMIX D10 Kırmızı Ram (AX4U266638G16-SRG) Ram yazıyor. Artık bilgisayarıma takviye yapmak istemem sonucu internetten ram araştırmaya başladım ve anakartımın 2666 mhz'e kadar desteklediğini gördüm. Ben de bu bilgisayar ilk geldiği zaman freedos geldiği için uğraşmak istemediğimden dolayı İstanbul bağcılarda bilinen bir bilgisayarcıya götürdüm. O zamanlar bilinen bir yer olduğu için herhangi rami not alma önemli parçaların fotoğrafını çekmek gibi şeyleri düşünmedim. Yalnız bugün rami alacağım için tekrardan bir teyit etmek amaçlı bilgisayarımn içini açıp rami kontrol ettiğimde aşşağıda koymuş olduğum rami gördüm. Tam olarak da donanımdan anlamadığım için olayda bir yanlışlık mı var yoksa ram gerçekten bu şekilde mi sizlerin de bilgisini almak istiyorum. hepinize teşekkür ederim.Ram problemi, dolandırıldım mı ? Ya da çalındı mı?










  • Linke baktım da özellikler kısmında GTX 1050Ti yazıyor ama açıklama kısmında GTX 1060 yazıyor pek bir anlam veremedim. Kasaya da fabrika çıkışlı bu belleği koymuş olabilirler ama müşteriyi kandırmak olur bu. Linkteki ürün 2666 MHz bu 2133 MHz yani aynı değerlere sahip farklı marka Ram de değil. Aradan zaman geçtiği için yapılabilecek pek bir şey yok gibi.
  • Extreme37 kullanıcısına yanıt
    Kafamı karıştıran kısım da o acaba verdiğim yerde mi bir problem oldu. Aşşağıya da dxdiag değeri bırakıyorum ilk linkte yazdığı gibi 1050 Ti.

    Bir de rami 2666 mhz yapsam herhangi bir artış görür müyüm? Herhangi bir bilgin var mı bu konuda? Teşekkürler tekrardan.

    Ram problemi, dolandırıldım mı ? Ya da çalındı mı?
  • Elma Çöpü E kullanıcısına yanıt
    8400 işlemci ile 2133 ile 2666 ın farkını derinden hissedemezsin fakat elinde var olan belleklerini az buçuk hızlandırabilirsin ram takviyesi olarak 2133 mhz aynı bellekleri bulursan alabilirsin
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    2133 8 gb bir ram daha alsam yeterli olur mu ? Bilgisayarımın biraz rahatlamasını istiyorum sadece o kadar. Aynı marka vesaire olmasına sanırım gerek yok aynı mhz olsun ve aynı ram kapasitesinde olsun yeterli olur sanırım.Çünkü daha önce açılan konuları okuduğumda genel olarak böyle bir bilgi verilmiş.
  • Elma Çöpü E kullanıcısına yanıt
    Önceliğiniz aynı model olsun olsun akabinde gecikme ve frekans değeri aynı vb firmalara da son çare göz atarsınız.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-16gb-2x8gb-2666mhz-ddr4-ram-hx426c16fb3k2-16-p-HBV00000WRKZW?magaza=Elmac%C4%B1k

    Bunu alsam performans artışı bayağı etki gösterir sanırım. Hem mhz birazcık da olsun yükseliyor hem de kapasite yükseliyor. Buna ne diyorsunuz sipariş vereyim mi bunu?
  • Elma Çöpü E kullanıcısına yanıt
    Frekans farkından çok kapasite artışını hissedersiniz sisteminiz rahatlamış olur bütçeniz buna müsaitse alabilirsiniz.
  • Boşuna masraf olur, aynı ram'den bir tane daha ikinci el olarak bulup almaya çalışın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.