Şimdi Ara

ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bgn 512 ram aldım... bilgisayarın üstünde de 2*256 ram vardı... 512 rami takınca bilgisayar çalışmadı... sonra 512 rami çıkarıp yeniden çalıştırdım... amayine çalışmadı.. deli olucam... acaba anakartım mı yandı dicem ama ne koku var.. nede yanık izleri.. ne de taktığımda acaip bi ses geldi... sadece power çalışıyo bilgisayar açıldığında biip sesi gelmiyo... anakartım epox 8rda3+ ayrıca çalıştırdığımda anakartın üstündeki kırmızı ışıkta yanıyo... bi fikri olan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabasan -- 24 Ocak 2005, 17:10:35 >



  • ARKADAŞ!!!

    quote:

    Orjinalden alıntı: karabasan

    bgn 512 ram aldım... bilgisayarın üstünde de 2*256 ram vardı... 512 rami takınca bilgisayar çalışmadı... sonra 512 rami çıkarıp yeniden çalıştırdım... amayine çalışmadı.. deli olucam... acaba anakartım mı yandı dicem ama ne koku var.. nede yanık izleri.. ne de taktığımda acaip bi ses geldi... sadece power çalışıyo bilgisayar açıldığında biip sesi gelmiyo... anakartım epox 8rda3+ ayrıca çalıştırdığımda anakartın üstündeki kırmızı ışıkta yanıyo... bi fikri olan varmı ?


    Şimdi sırasıyla ;

    1. İşlemciyi sök ve yerine tekrar tak!
    2. Anakart a giden PSU kablosunu çıkar yeniden tak!
    3. Anakart üzerindeki ekran kartını çıkar tak ve diğer pci kartlarınıda!
    4. Kısaca tüm parça ve kabloları bir kere gözden geçir ve 2*256 'yı takılı vaziyette Besmele çekip power a baS!

    Benim düşüncem 512 mblık RAM in Voltaj yüzünden ufak bir kılçık lık olusturmustur! Bu neden dolayı o sorun olmustur! Sakın anakart ı atayım falan diye düşünme! Bu dediklerimi bir dene olmaz ise sağlam bir bilgisayarcıya veya elektronikçiye bu televizyoncuda olur! Anakart üzerindeki devreliri bi göster! Ama büyük bir ihtimal işlemciyi çıkarıp takınca sorunun hal olur!!! İNŞALLAH!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.