Şimdi Ara

Ram Uyumsuzluğu Filan Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler benim sormak istediğim bilgisayarımda ( 512 mb X 3 ) Drr2 533mhz RAM lerim var
    bu RAM'lere 512mb daha eklemeyi düşünüyorum çünkü 1 gb ekleyeceğimde yok o görür ama faydalanamassın gibi söylentiler var yani 2,5 gb olarak görünür ama sen yine 1,5 gb olarak kullanabilirsin gibi söylentiler var bu ne derece doğrudur...?

    Diğer bir sorum ise
    Benim RAM'lerim İkisi kingston (kingstonlar dual), biri kingmax bununla birlikte dual çalışıcak RAM kingmax yani eğer başka bir marka alırsam uyumsuzluk sorunları ne olabilir ne yapayım lütfen öneriler

    Ben bütün RAM leri satıp yeniden almayı düşünmüyorum çünkü RAM'lere eskiden verdiğim paralara yazık olucak



  • Şimdi durumu size şöyle anlatayım,anladığım kadarıyla RAM'leriniz tripli kit şeklinde Anakart üzerinde montajlanmış yani X58 yongalı bir anakart olmadığına göre anakartınızın RAM'lerinizden biri Dual diğeri ise single (tek) modül olarak çalışıyor.Yani bir 512 mb RAM daha alarak tek modül çalışan RAM'inizi de Dual'e çevirebilirsiniz,2.5 Gb bellek kullanılmaz gibi söylentileri kim hangi gerekçeye dayanarak söylüyor burada önemli olan Anakart'ın desteğidir ,Anakartınızın markası ve modeli nedir? (Muhtemelen 2 GB üstü bellek desteği yoktur.) RAM'lerde uyum sorunu hakkında markaların önemi vardır elbette ancak asıl önemli olan nokta CAS Latency değerleri ve mhz değerleridir bellek miktarı değildir önemli olan.Kullandığınız RAM'lerin Mhz değerinden öte CAS Latency değerlerini bilmeniz gerekir.RAM'leriniz hakkında daha fazla bilgiyi CPU-Z adı yazılım ile edinebilirsiniz...Şuan zaten performans olarak pek birşey almıyorsunuz ayrıca RAM bellek miktarı sistem performansını arttırmaz ,Render vb. uygulamalar kullanıldığı takdirde bellek yetmezliği durumunda farkını ortaya koyacaktır...




  • Anakartım 4 gb 'a kadar destekliyor benim sormak istediğim bana diyolarki eğer 512x3 ramin üzerine bir de 1 GB RAM tarakarsan o görünür ama görevini yapmaz gibisinden bir şeyler söylüyolar beni ikna edemediler sizede danışmak istedim..

    Diğer konu ise CAS# Latency(CL) 4.0 ki bu benim gördüğüm 512 mb 533Mhz CL4 ram kodundaki CL4 sanırım çoğu eğer CL4 olan bi RAM takarsam bi sorun çıkmaz öylemi diyorsunuz yani zaten 533mhz olucak o belli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkarahan

    Anakartım 4 gb 'a kadar destekliyor benim sormak istediğim bana diyolarki eğer 512x3 ramin üzerine bir de 1 GB RAM tarakarsan o görünür ama görevini yapmaz gibisinden bir şeyler söylüyolar beni ikna edemediler sizede danışmak istedim..

    Diğer konu ise CAS# Latency(CL) 4.0 ki bu benim gördüğüm 512 mb 533Mhz CL4 ram kodundaki CL4 sanırım çoğu eğer CL4 olan bi RAM takarsam bi sorun çıkmaz öylemi diyorsunuz yani zaten 533mhz olucak o belli?

    Evet,mhz ve CAS değerleri dediğiniz üzere olucaktır zaten 533 mhz in performans getirisi fazla yoktur 1 gb RAM eklemeniz ,Benchmark testlerinde hiçbir şekilde sonuca tesir etmez ancak bazı bellek kullanımı fazla olan oyunlarda veya uygulamalarda sistemin anlık takılması kilitlenmesini önleyecektir ,şuan zaten bir RAM'iniz sisteminizde Dual olarak çalışmıyor aynı özelliklerde bir RAM alırsanız problem yaşamazsınız...




  • yani diyorsunuz ki CL4 533Mhz bir RAM alırsan marka sorun teşkil etmezmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkarahan

    yani diyorsunuz ki CL4 533Mhz bir RAM alırsan marka sorun teşkil etmezmi ?

    OCZ markasını seçmeyin yeter,sorun çıkacağını zannetmiyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.