Şimdi Ara

RAMADA DİDİM AKBÜK YORUMLARI (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
898
Cevap
30
Favori
95.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canerslm C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    sizler zaten tatile pozitif başladınız dolayısıyla güzel geçeceğini umuyorum. Top sakallı beyefendi ise bizim yiyecek içecek müdürümüz. Kendisi de aslında güler yüzlü bir yöneticidir, imkanımız olursa tanıştırayım da bu ilk izlenimi silsin :)

    Yine her konuda size yardımcı olmaya çalışacağım, buralardayım görüşürüz.
  • Başlık ilk açıldığından beri takip ediyorum ve taa mart ayında rezervasyon yaptırmıştım. Kısmetse 28 Temmuz da oteldeyiz.

    Bazı arkadaşların yorumlarını hayretler içinde okuyorum utanmasalar bu kuş neden güneşin önünden uçtu da ışığımızı kesti diye otel yönetimine saydıracaklar.

    Yapmayın etmeyin tatil rahatlama yeridir bu kadar her şeyi kafaya takmayın, olumsuzluklar illaki olur önemli olan giderilip giderilmediği..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tabuktheking_

    Başlık ilk açıldığından beri takip ediyorum ve taa mart ayında rezervasyon yaptırmıştım. Kısmetse 28 Temmuz da oteldeyiz.

    Bazı arkadaşların yorumlarını hayretler içinde okuyorum utanmasalar bu kuş neden güneşin önünden uçtu da ışığımızı kesti diye otel yönetimine saydıracaklar.

    Yapmayın etmeyin tatil rahatlama yeridir bu kadar her şeyi kafaya takmayın, olumsuzluklar illaki olur önemli olan giderilip giderilmediği..

    Çok haklısınız, otel yorum sitelerinde de çok uçlarda yorumlar olunca biz de acaba vaz mı geçsek dedik ama gidince memnun ayrıldık. Olaya ne verdim ne aldım gözüyle bakmakta fayda var, birisi yazmış çok daha iyi yemek çıkan yerler gördüm. Ben de gördüm çok daha fazla memnuniyet sağlayan otelleri ama ödediğin paraya göre değerlendirmek gerek. Ayırdığın kısıtılı bütçeyle bir araç alıp neden bmw gibi donanımı yok demenin manası yok. Kaldı ki en ufak bir ürün alırken bile didik didik araştıran insanlarımız otele giderken özelliklerini hiç mi araştırmamışlar ben inanmıyorum. Bizim insanımız öğretmenlik yapmayı, not vermeyi sever. Eline fırsat geçince eleştiriyi sever ama yahu sen bir öneride bulun daha ne yapabiliriz memnuniyet için desen, onu da ben mi söyleyeceğim der. Sadece tatil konusunda değil hayatın her anında empati yapmak gerektiğine inanıyorum. Ben olsam ne yapardım, yada bu para bana verilse daha fazla hangi imkanları sunabilirdim diye. Ben yukarıda kendimce hesap çıkardım bu paraya elinizde fazla alternatif yok ve bu alternatifler içinde ramada akbük gayet iyidir. Birkaç sene önce cratos premium kıbrıs a gittik. İyi para verdik ama herşey ekstra ücret. Yemek saatleri dışında birşey içmek isteseniz dışarı çıakcak haliniz yok, otel ateş pahası. Ha diyeceksiniz ki cratos lüks otel. İyi de oradaki altın kaplama avizenin bana faydası yokken neden bir kısmını ödüyorum. Ramada akbük Otel sahibiyle akrabalığım yok, beni mesaj yazmaya iten şey (kimseyi de hedef alıyor durumuna düşmek istemiyorum ama) insanların abartması. Zamanında av merakımız oldu arkadaşlarla ava gittik, her yerde her zaman görebileceğin kuşları bir arada görüp avlayamıyorsun ama akbük de yabani hayvanlar sıra sıra dizilmiş müşterileri kovalıyor.
    Bir başka yorumda denizi kötü olan telin aquaparkı daha iyi olmalıydı demiş. Ya aquapark var diye yazılı da biz mi görmedik. Kaydıraklı havuz var deniyor. Var mı var evet.

    O olsa daha iyi bu olsa daha iyi, aslında ben de kırmızı ferrarim olsa çok mutlu olurum ama hayaller hayaller.

    Bu forumda bile özelden yazıp ağız tadıma laf söyleyenler oldu, ben nasıl olurda yemekler güzel dermişim. Yahu arkadaş sorduk 38 aşçı çalışıyormuş tesiste. Hadi biri ikisi kötü yemek yapıyor olsun, hiçbiri de mi bilmiyor olabilir mi yemek yapmayı. Sorun benim ağız tadımda değil, bu yorumu yazanların kendisinde bence. Restorandan yemek çıkardım fırça yedim diyen var. Yasak diye belirtmişler girişte. Konu senin bir parça ekmeği odana götürmen değil, odanda yiyecekten kaynaklı kakalak böcekleri türüyor ve bu böcekten kurtulmak inanın çok zor. İşin diğer boyutu da israf. Gece sandviç yiyemedin diye açlıktan kendini yerlere atacak kadar zor duruma düşüyorsan lobby deki arkadaşa yada gece vardiyasındaki sorumlu kişiye iletirsin ayırmalarını rica edersin. Ama bizim milletimiz söylemez, söylenir. Derdini dile getirmezsen otel yöneticileri nereden bilecek senin ihtiyacını.

    Özelden hakaret bile edilse (henüz edilmedi ama yakındır) bildiğimi gördüğümü söylemekten sakınmam. Bu siteye paylaşmak için üye olduk hem iyiyi hem kötüyü.

    tabuktheking_ bence çok takılmayın zaten anladığım kadarıyla takılmıyorsnuz gidin tatilinizi yapın gelin. Şimdiden iyi tatiller bol güneşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 15 Temmuz 2015; 14:51:56 >




  • Bugün balayı çifti olarak otele giriş yaptık. Harika bir karşılama ve nazik personelle karşılaştık. Yemeklerin lezzeti harika. Şuana kadar herşey cok güzel. Aklınıza takılan, merak ettiğiniz sorular olursa yanıtlamaya çalışırım. Ayrıca Gokcehan hanım cok yardımcı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otel güzelde konum olarak iyi değil. akbük seçimi yanlış olmuş.
  • bahakaya B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Görüşmek üzere!
  • Merhaba Gokcehan Hanım sanirim.

    ETSTur'da blokaji tesise ait oda olarak satış var, 3 gun 2 gece 2 kişi, 15-17 agustos olarak 709TL.

    Nasil bir oda ile karsilasiriz eger satin alirsak?

    Otelden rezervasyon yapımında bir avantajı var midir ETS'ye göre?

    @CALPGOK
  • Guzelyali kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    otelimizdeki standart odalar gerek metrekare gerek donanım ve mefruşat olarak aynı özelliklere sahiptir. Blokajı tesise ait oda demek; o an hangi oda müsait ise o oda verilir. Yani demek oluyor ki bahçe katı da olabilir, en üst katta da olabilir.

    Görüşmek üzere! @Guzelyali
  • Merhabalar;
    17-22 Ağustos ailem ile bu otelde konaklayacağım.Olumlu olumsuz yorumlarımı sizler ile paylaşırım.
    Ama daha gitmeden Gökçehan hanım sağolsun yanlış bir karar vermediğimi tatilimin güzel geçeceği sinyallerini
    verdi.Çok alakadar istediğiniz her soruyu sorabilirsiniz kendisine buradan tekrar çook teşekkür ederim Gökçehan hanım
    Orada görüşmek üzere....
  • Geçen yaz da bu otelde kalmıştım ve memnun kalmıştım . Bu yaz parafly puanlarla 2. Tatil olarak tekrar bu oteli seçtik . Oteli tekrardan seçmemizde Gökçehan Hanım'ın buradaki olumlu ve Yapıcı yorumları etkili oldu . Otele dün giriş yaptık . Geçen yıla göre oldukça fazla olumlu değişimler var . Ana havuzda da çocuk havuzunda da boş şezlong günün her saati rahatlıkla bulunuyor . Restaurantta boş ve hazır masa her daim bulunuyor . Restaurant ciddi manada büyümüş ve rahatlamış . Sahile yapılan yeni habuzlar ve kaydıraklar oldukça başarılı . Burada da şezlong sıkıntısı yok . Yemekler ve atıştırmalıklar da gayet başarılı . Ayrıca Gökçehan. Hanım sürekli ortalarda dolaşıyor ve müşterilerle ilgileniyor . Buraya gelecek olanlar onunla mutlaka kontak kursunlar . Sağolsun bir gün önce kendisiyle Odayı konuştuk geldiğimizde odamız istediğimiz blokta hazırdı ve küçük bir de jest hazırlatmıştı . Eşim ve ben çok mutlu olduk .Ben geldiğime çok memnunum . 3 gün daha buradayım . Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım ...
    Gökçehan Hanıma da ilgisi ve otele kattıkları için teşekkürler ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle herkese Merhaba...
    3 gün kuşadası yada akbük ramada da 13 eylül tarihinden itibaren kalmak istiyorum..Eşim ve 2 yaşında kızımla geleceğiz..Ama Kuşadasımı akbükmü karar veremedim doğrusu. çocuk dostu otel didim akbük gözüküyor. Birde deniz suyu sıcaklığı ve rüzgar durumunu merak ediyorum.
  • Bu gün otele giriş yapacaktım rahatsızlığım dolayısıyla iptal ettim. Mayıs ta rezerve yapmama rağmen nasip olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de kurban bayramı için Ramada Akbük için rezervasyon yaptırdık 2 aile ve 1 yeni aile adayı olarak geleceğiz :) Beklentilerimiz f/p olarak çok üst seviyelerde olmaz. Otel ETS Turla olan rezervasyonlarını doldurmuş görünüyor. Bakalım nasıl bir tatil bizi bekliyor :) Ulaşım için otobüsü tercih edeceğiz. İzmir'den Bodrum otobüslerine binip Akbük kavşağında inmeyi düşünüyoruz. Oradan dolmuş geçme sıklığıyla ilgili bizi bilgilendirebilecek birileri var mıdır acaba?



    Birkaç arkadaş Ramada Kuşadası ile ilgili meraklarını belirtmişler. Ramada Kuşadası'nda mekanik şantiye şefi olarak çalıştım. Sorularınız varsa elimden geldiğince yanıtlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extraordinaryman45 -- 9 Eylül 2015; 11:34:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extraordinaryman45

    Biz de kurban bayramı için Ramada Akbük için rezervasyon yaptırdık 2 aile ve 1 yeni aile adayı olarak geleceğiz :) Beklentilerimiz f/p olarak çok üst seviyelerde olmaz. Otel ETS Turla olan rezervasyonlarını doldurmuş görünüyor. Bakalım nasıl bir tatil bizi bekliyor :) Ulaşım için otobüsü tercih edeceğiz. İzmir'den Bodrum otobüslerine binip Akbük kavşağında inmeyi düşünüyoruz. Oradan dolmuş geçme sıklığıyla ilgili bizi bilgilendirebilecek birileri var mıdır acaba?



    Birkaç arkadaş Ramada Kuşadası ile ilgili meraklarını belirtmişler. Ramada Kuşadası'nda mekanik şantiye şefi olarak çalıştım. Sorularınız varsa elimden geldiğince yanıtlarım.

    bende pazar günü ordayım inşallah kuşadası ramadadan vazgeçtim :) kuşadasının çok rüzgarlı ve denizin soğuk olduğunu söylediler? ne kadar doğru bilemiyorum.
    Akbükteki otelin çocuk dostu statüsünde olması beni bu otele yönlendirdi.
    otelden yanada sıkıntım olacağını düşünmüyorum.Sonuçta markalaşmış bir otel zinciri... şimdiden sizede iyi tatiller.




  • Tarum kullanıcısına yanıt
    Ramada Franchise sistemiyle çalışan bir oteller zinciri. Belli başlı kuralları var ancak bunlara çok uyulmadığını gözlemledim ben. Akbük Ramada 5 yıldız standartlarında bir tesis değil tahminimce. ETS'deki operatör arkadaşa özellikle sormuştum. Bizdeki değerlendirmeler otelin yıldız sayısına göre değil müşterilerin puanlamalarına göre yapılır gibi kaçamak bir cevap aldım. Bu cevap beni pek tatmin etmedi açıkçası :) Otel yetkilileri belki buradan cevaplar. Kurban bayramına dair en büyük endişem havanın yağışlı olması. Paylaşılan fotoğraflarda görebildiğim kadarıyla otelin kapalı alanları çok az. Bu konuda Ramada Kuşadası bir adım daha öndedir. Ayrıca Türk kahvesi için çeşitli olumsuz yorumlar yapılmış. Bir mesajda Türk kahvesinin gerçekten masraflı bir proses olduğu bahsedilmiş. Bu doğru. Türk kahvesi için bir elemanınızı en az 1 dakika ayırmanız lazım. Bulaşık makinesine koyup fincanları yıkayamazsınız elde yıkamanız lazım. Vardiyalı çalışma yapıldığını düşünürsek bu da en az 2 elemanı buraya bağlamak demek. Genel otel yorumlarına baktığımızda otelin eleman sıkıntısından bahsedilmiş. Türk kahvesi için 2 eleman ayırdığınızda bu şikayetin boyutlarının ne hallere gelebileceğini tahmin edebiliyorum. Bence Ramada Akbük yönetiminin en büyük hatası bu olmuş. Biz millet olarak herşey dahil sistemin nasıl birşey olduğunu çözememiş bir durumdayız. Bir gece için sezonda 150 tl gibi bir rakam verip müthiş bir hizmet beklemek abes geliyor bana. Bu konuda da otelin yönetiminde ben olsam bunca şikayetlere cevaben tertemiz her tarafı derli toplu bir otel için gecelik 200 tl bir fiyat çekerim en azından. Hatta yüksek sezonda bu rakamı 250 liralara kadar çıkarırım. Böylece birçok standartı doğal olarak oturtmuş olursunuz.




  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun @yirthan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CALPGOK

    Geçmiş olsun @yirthan

    Sağolun bu sene gelemedik nasip belki seneye geliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • extraordinaryman45 E kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

    Türk kahvesi konusuna tekrar girmek istemiyorum şahsen :) Bizler ne zaman bizlere sunulan imkanları günlük hayatımızdaki gibi kullanabilirsek o zaman hiçbir sorun kalmayacak. 'Cılk' diye bir kelime var :) hah işte biz onu çıkarıyoruz.

    Turizm sektöründe yıldızlama standartları konusunda hangi koşulların şağlanması gerekiyor bir göz atmak lazım. Bir beş yıldızlı otel yeme-içme, eğlence ihtiyaçları için tamamlayıcı birimleri de bünyesinde bulundurmalıdır. Lobisi olması, lobide oturma düzeninin bulunması, kliması olması, bloktaki müşteri sayısıyla doğru orantılı asansör sayısı, odalardan arama yapılabilmesi, personel sayısının en az yüzde yirmi beşi oranında konusunda eğitim almış personeli olması, arıtma tesisi altyapısı, yapı, tesisat, donatım, dekorasyon ve hizmet standardı olarak en yüz yirmi odayla hizmet veren ve akabinde bir ton maddenin de sıralandığı sartları sağlayabilen otellerdir.

    Yani; bu koşulları sağlıyor demek süper lüks bir beş yıldızlı otel demek değildir. Her otelden aynı hizmeti bekleyen misafirlerimiz var. Her market alkol satıyor mu? Hayır. Satmıyor diye market sahibine ''Ne biçim marketsin yan taraftaki satıyor sende niye yok!? Göreceksin seni rezil edeceğim ele güne '' diyor musunuz? Hayır. Sonuçta ona da para verip alacaksınız. Otele gelmeden önce içeceğiniz içeceğin markasını öğrenmemek ve buna göre seçim yapmamak gelip de neden Tuborg yok deyip şikayet etmek ne kadar haklı bir sebep olabilir? Her gittiğiniz otelle bir önceki otelinizi karşılaştırmayın lütfen, lokasyon farkı var, konsept farkı var, kıyı şeridi de farklıdır muhakkak.

    Örneğin bazı HER ŞEY DAHİL tesislerde her şey dahil 00.00'da sona erer. Bunun için diğer çalıştığım tesislerde şikayet aldım ancak Ramada Resort Akbük'de 24 Saat yerli alkollü alkolsüz içecek servisi var ve bunun için sırtımı sıvazlayan görmedim henüz :)

    Şuradan bakalım, bizler halk plajı arasında bir tesisimiz mevcut diyoruz. Ancak sahildeki bir su birikintisinden oteli sorumlu tutup bize layık gördüğünüz hizmet bu mu her yer su, çamur diye yakınanlar var. Büyükşehir belediyesinden alınabilen izinler doğrultusunda hareket edilmek zorunda. Geçen yıl gelenler bilir, yollar bu sene ile aynı mı? İzinler alındı görüşmeler yapıldı ve yollar da yapıldı.

    Bakınız efenim Otelimiz deniz kenarı bir tesis değil, bunu iddia eden de yok. Ancak otel yönetimi 'Madem ki benim misafirim sahili kullanmak istiyor oraya bir tesis yapalım da en azından diğer çevre sakinlerinden ayrı bir yerde zaman geçirebilsin. Denizi beğenmedi mi, bir de havuz yapalım en azından havuzda yüzsün' diyerek bir sosyal tesis yapmış.


    Merak etmeyin, yönetim sizin ilettiğiniz şeyleri zaten düşünüyor ancak spontane değiştirilemeyecek şeyler var, yıllık planlamaya alınarak değiştirilmesi düşünülen maddeler mevcut. Bizler tabi ki mümkün olan en iyi hizmeti vermek isteriz, hiçbir tesis şikayet almak için uğraşmaz. İstemeden bazı misafirlerimizi incittiysek de özür dileriz.

    Bu arada yağmurlu havalarda ne yapabiliriz; tesis sezonluk bir tesis tabi ki ancak hava şartlarına bağlı olarak restaurant kapanmayabilir, disko erken açılabilir bir çözümü bulunur elbet :)

    Yine çok konuştum. Görüşmek üzere

    Saygılar Sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CALPGOK -- 9 Eylül 2015; 19:48:10 >




  • CALPGOK kullanıcısına yanıt
    Son derece doğru bir yorum . Ben bu yıl da geçen yıl da kaldım . Yemek kalitesinden personelin tavır ve davranışlarına kadar olumlu yönde dünya kadar fark var bu yıl.
    Ayrıca yakın ilgi , alaka ve samimiyeti için Gököehan Hanım'a burdan bir kez daha teşekkür ediyorum ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma gunu bu sezon 3. kez toplamda 4. kez otelde kalacagim. 7 ailelik kalabalik bir gurupla kalacagiz. 3 gün. türk kahvesi icmesek herhalde Türklüğümuzden bir sey kaybetmeyiz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.