Şimdi Ara

Rampada Soğutmayan Klima-Vw Jetta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar, 2014 jetta aracım var, yokuş çıkarken klima soğutmuyor. Sadece fan üflüyor. Akü 9 aylık 13.7 voltaj değeri var ve gaz sorunu yaşamamak için kışın bile ara ara klimayı açarım. Sanayide tavsiye edilen bir ustaya gösterdim, klimada sorun olmadığını söyledi. Sorun ne olabilir başına gelen veya bilgisi olan varsa yardımınızı bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Japon araclari bu yonden iyi bak zorlu sartlarda her zaman calisiyor. Suriyede gorev yaparken bu ozgur suriye ordusunda toyota land curiser mi oyle bisey vardi buz gibi yapiyordu kumlu,virajli yollarda. Aracta bayagi yuklu arkada muhimmat,erzak falan filan dusun.

    Suriye oradan daha sicaktir bildigin çöl gibiydi japon al derim o jettadan suriyede kullanan hic gormedim.

  • hararet yükseliyorsa motor kendini kurtarmak için gereksiz yükleri kapatıyor olabilir benim başıma gelmişti. tırmanırken harareti gözlemleyin olağan dışı yükselme varsa ondandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 18 Temmuz 2022; 18:27:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokusta aracta hızı korumak icin gaza fazla bastiginiz icin anlik olarak klima kompresorunu devreden cikariyor.Aracta sorun yok onemli olan duz yolda yeterli sogutuyor mu..?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @emir.ksk hararet yükselmiyor hiç, @Fuji aracı 2014 yılında 0 km olarak almıştım, bugüne kadar sadece kendim kullandım ve hiç böyle bir sorun yaşamadım. Evet düz yolda güzel soğutuyor.

  • vedat.ersin kullanıcısına yanıt

    Japon araclari bu yonden iyi bak zorlu sartlarda her zaman calisiyor. Suriyede gorev yaparken bu ozgur suriye ordusunda toyota land curiser mi oyle bisey vardi buz gibi yapiyordu kumlu,virajli yollarda. Aracta bayagi yuklu arkada muhimmat,erzak falan filan dusun.

    Suriye oradan daha sicaktir bildigin çöl gibiydi japon al derim o jettadan suriyede kullanan hic gormedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fuji kullanıcısına yanıt

    Yalnız 2014 model bir Volkswagen her türlü turboludur. Yokuş çıkarken kompresör kapatmaya ihtiyaç duymaması lazım. Benim 1.4 atmosferik Egea bile 7-8 km %8 rampa tırmanma dışında kapatmadı kompresörü.

  • Benim 2012 Jetta’mın kliması kullandığım araçlar arasında en kötü performansa sahipti. Rölantide ve yokuşta çok az soğuturdu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fan beyni bozuk olabilir mi? Yokuşta devreye girmiyor ve motor harareti yükseliyorsa kompresörü kapatıyor olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazen, sorunun çözümü çok basit ve ucuz olabiliyor. Benzer bir durum Ford Focus kullanırken başıma geldi. Klima işlevini yerine getiriyordu. Fakat iyi soğutmuyordu, polen filtrelerini değiştirdiğimde içeride rüzgar esmeye başlamıştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Youtube'tan bakabilirsin, tamirhane - arslan usta diye arat. Orada illa ki bu sorunla alakalı video çekmişlerdir. Antalya'daysan veya yakındaysan gidip göster.

  • Fanda sorun yok kompresör devreden çıkıyor.

    Kompresör neden devreden çıkar?

    Kompresör içerisinde yağ ve kompresör gazı bulunur.

    Bazı kompresörlerin içinde düşük ve yüksek basınç filtreleri vardır.
    Bu durumda kompresöru devreden çıkarır.

    Bir nedenden doları düşük basınç filtresi (kondansatör çıkışında olur) hatalı bir mesaj veriyorsa kompresör devreden çıkıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: son_samuray

    Bazen, sorunun çözümü çok basit ve ucuz olabiliyor. Benzer bir durum Ford Focus kullanırken başıma geldi. Klima işlevini yerine getiriyordu. Fakat iyi soğutmuyordu, polen filtrelerini değiştirdiğimde içeride rüzgar esmeye başlamıştı.
    Sonuç ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FOCUSSTYLE kullanıcısına yanıt

    Sonuç? Boş muhabbet. Klimanın yokuşta devreden çıkması ile Polen filtresinin ne alakası var?

  • srdn81 S kullanıcısına yanıt

    Fanda sorun yok, üflemeye devam ediyor ama soğuk değil dışardaki havayı veriyor içeriye.

  • Arkadaşlar klimanın soğutmayı kestiği yokuşta bu sefer klimayı manuele aldım, oto moddan çıkardım yani ve klima bu kez soğutmayı kesmedi, normal bir şekilde soğutmaya devam etti.


    Forumda incelerken başka bir arkadaş buna benzer bir sorun yaşamış ve epey uğraştan sonra basit bir yöntemle çözmüş sorunu. Ustaların "sonda" dediği bir parçayı değiştirince sorun çözülmüş, aracın bu parçası dışarıda hava sıcaklığını eksi santigrat seviyelerinde ölçtüğünden soğutmayı kesiyormuş klima, benimki de buna benzer bir durum olabilir diye düşündüm artık çünkü manuele alınca soğutma devam ediyor, otoda soğutmuyor dış sıcaklığı yanlış algıladığı için diye düşündüm.


    Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

  • FOCUSSTYLE kullanıcısına yanıt
    Sonuç, sadece tıkanmış bir filtre bile klima nın iyi soğutmamasına, işlevini yerine getirmemesine neden olabiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Keşke bilmeden,araştırmadan yorum yapmadaydınız.
    Klimalı bir otomobiliniz varmı bilmiyorum. Eğer otomobiliniz varsa 2-3 bakım boyunca polen filtresini değiştirmediğiniz taktirde neler oluyor,değiştirdikten sonra neler oluyor deneyimleyebilirsiniz.

    Bazen insanlar klimam çalışmıyor, iyi soğutmuyor şikayeti ile ciddi maliyetlere katlanıyor. Oysa ki çözüm bazen çok basit ve ucuz olabiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kardeş saçma sapan yorumlara aldırma. 2015 jettamda aynı durum vardı. 4 gün önce klima gazı bastık düzeldi.
    Araç etiketinde önerilen gaz 525 gramken, araçtan 250 gram gaz çıktı.
    Gazın eksilmesi de normal bir durum. Eksilme süresini uzatmak için kışın da arasıra klima açmayı öneriyorlar. Ben bu işleme para vermedim ama pahalı olan değil ucuz olan türdeki gazdan kullanıyormuş bizim araçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son_samuray kullanıcısına yanıt

    Sayın Hocam tabii ki Klimalı aracım var. Polen Filtresinin zamanın da değişmemesi veya tıkalı olması Klimanın performansını düşürür ya da kokuya sebep olur. Konu da arkadaş "aracının yokuş çıkarken soğutmayı kestiğinden bahsediyor", yani klima kompresörü devreden çıkıyor. Klima kompresörü neden devreden çıkar? Ya anlık güç ihtiyacı olduğu anda geçici olarak devreden sistem tarafından çıkarılır ya da elektronik bir arıza vardır. Her şey olabilir ama Polen Filtresinin bu arıza ile ilgisi olamaz.

  • biraz mantıksız gelecek sana ama acaba klima giderin mi tıkalı ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.