Şimdi Ara

Ranked Kazanma'ya Yardımcı Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Yaklaşık 3 yıldır Lol oynuyorum ve biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Son senelerde oyuncu kalitesinin de biraz düşmesi ile Ranked maç kazanmakta zorluk çeken arkadaşlar için bilgilendirici yazı yazma gereği duydum. Tabi bu yazdıklarımı takımın çoğunluğu uyguladığı halde başarı oranı artar.

    NE ZAMAN RANKED GİRMELİYİM?

    Eğer 30 level olduğunuz gibi ranked girerseniz hem kendi oyununuzu hem de başkalarının oyununu mahvedersiniz. Yaklaşık 300 win ve 40 50 karakteriniz olmadan ranked girmenizi tavsiye etmem. Unutmayın bu sezon bronz yerleştiniz ve bronz bitirdiğinizi varsayalım. Önümüzdeki sezon yerleştirme maçlarında 10 da 10 yapsanız bile gold başlayamazsınız önceki sezonu bronz bitirdiğiniz için.

    KARAKTER VE ROL BİLGİSİ:

    Öncelikle bu işe "Abi alırım ben riven,master,katarina,yasuo hallederiz" diye bakmamanız lazım. 5-6 karakter ile bu iş olmaz. Ayrıca ranked giriyorsanız en az 5 rolden(Mid-Jungle-TOP-Adc-Support) en az 4 tanesine hakim olmanız lazım. Çünkü rankedda ilk yazmak ile rol alınmıyor. Pick sırası denen bir şey var ve sizde herkes gibi uymak zorundasınız. Aksi takdirde hem kendi hem de takım arkadaşlarınızın oyununu mahvedersiniz.

    KORİDORDA KALMAK:

    Çok gözüme çarpmıştır(Elbette sizinde gözünüze çarpmıştır). Bazen bir koridordaki adam öldükçe ölüyor. 1 değil 2 değil 3 değil dakika 10 15 civarı bu eleman 0-6 0-7 gidiyor. Tabi ki her oynadığınız lane'i kazanmak zorunda değilsiniz. Fakat bu artık feedlemeye giriyor ve karşıdaki feedlenen adam oyunu kısa sürede kaybetmenize neden oluyor.
    Unutmayın karşınızdaki karakter early'de sizden güçlü olabilir lane safhası da sizden güçlü olabilir. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız karşınızdaki adam ile bire bire girmeniz için kafanıza silah dayayan yok. Usul usul farmınızı yaparsınız takasa girmek istiyorsanız jungle'ınızı beklersiniz. Eğer karşı ormancı sizi campliyorsa(sürekli size gang atıyorsa) o zaman bir tane yeşil bir tane pembe totem alırsınız. Doğru noktalara yerleştirip koridoru da çok ilerletmediğiniz sürece sıkıntı olmaz. Böylece 6 7 defa ölmenizi gerektirecek bir durum olmaz. Bütün bunları yapıp da halen 6-7 defa ölüyorsanız sıkıntı sizin oyun bilginizde ya da oyun yeteneğinizle ilgilidir.

    FARM BİLGİSİ:

    Farm yeteneğinizi geliştirmeniz lazım. Farm oyundaki en temel şeylerden biridir. Unutmayın yaklaşık 15 farm 1 kill'e eşittir. Dakika 10 civarı 70-75 farm ideal kabul edilebilir. Tabi ki çok fazla gang yemiş ya da koridordaki düşmanınız koridoru sürekli ittiriyorsa biraz minion kaçırabilirsiniz. Fakat farm kaçırmamak için kesinlikle ölmeyin. Bazı arkadaşlar az canla minion kaçırmamak uğruna ölüyorlar. Bırakın base atıp geri gelin. Rakibe ölmek yerine bir kaç minion kaçırmak hep daha avantajlıdır.

    EKİPMAN KONTROLÜ:

    Eğer bilgisayarınız veya internetiniz problemli veya yetersiz ise ranked girmeyin arkadaşım. Fight başlıyor birinin interneti kopuyor diğerinin bilgisayarı dayanmıyor mavi ekran veriyor. Takımınıza gelenleri düşünmüyorsanız kendinizi düşünün bari. Ayıp ayıp !!
    Ayrıca eğer klavye veya mousenız pilli ise ışığını kontrol ederseniz ne kadar piliniz kaldığınız görürsünüz. Figtın ortasında da mosue'ınız gitmez böylece. Kim bilir kaç kişi maç kaybetmiştir takımındaki bir ekipmanı bozuk olan birileri yüzünden....

    OYUN BİLGİSİ:

    Oyun içinde fight girmeden önce koridorlarınızı pushlayın.
    Oyundaki görevlere önem verin.(Kule almak,Ejder ve Baron almak)
    Görüş zannettiğinizden çok daha önemli. Haritayı ward'lı tutun.(Özellikle baron ve ejderha bölgelerini). Arayıcı mercek ile rakibin wardlarını temizleyin.
    Görüşünüzün olmadığı yerlerde adam kovalamayın.
    Oyun içinde küçük riskler dışında olabildiğince riske girmemeye dikkat edin.

    Ve en önemlisi asla unutmayın. Bu bir takım oyunu belli bir yere kadar tek başınıza taşıyabilirsiniz fakat takım olmadan maçı kazanma oranınız çok düşük.
    Flame yapmayın yapan varsa TAB'a basın ordan susturun.

    Bu yazdıklarımı herkesin uygulaması lazım. Bunlar en basit şeyler. Aksi takdirde bir kişi uygulamasa bile ortaya problemler çıkabiliyor. Eğer yukarıda yazılanlarda bir eksiğiniz var ise lütfen eksiğinizi giderene kadar ranked girmeyin. Takımınızdakileri düşünmüyorsanız kendinizi düşünün. Sizde lig düşersiniz.

    Yanlış olduğumu düşündüğünüz bir kısım varsa lütfen uyarın. Konuşalım tartışalım doğrusunu kararlaştıralım...







  • Yararlı bir anlatım olmuş teşekkür ediyorum. Bende yaklaşık 3 yıldır oynuyorum oyunu, dediğiniz dereceli maçları erken zamanda oynama hatasına düştüm. Silver başladım bronza düştüm araya sınav girdi bronz silver bronz silver gitti durum böyle. Bu sezon 20W 5L almama rağmen silver 3e attı. Sürekli dereceli maç oynamıyorum bu yüzden lig yükselmek benim için bi hayal

    TAVSİYE : Oyunu öğrenmeden heroları öğrenmeden en az 300 oyun atmadan ranked girmeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.