Şimdi Ara

rapid spaceback 1.6tdi elegance - octavia 1.2tsi optimal - golf 1.2tsi comfottline

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, rapid spaceback 1.6tdi elegance - octavia 1.2tsi optimal - golf 1.2tsi comfottline arasinda kaldım.

    Bütçem 55-60 arası, agresif kullanmıyorum,bursa da senede 10000km geçiyorum,en az 5-10 sene kullanırım(fabia 10 sene oldu) sehir içinde fabia tdi ile ortalam 4.4lt ulaşabiliyorum.


    1.rapid spaceback tdi avantajı var ve panoramik cam tavanli alırım.
    2.octavia vergi avantajı ve genişlik ile bagaj avantaji var.
    3. Golf vergi ve konfor avantajı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_apache -- 23 Nisan 2015; 12:00:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yok mu fikri olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilda cok km yapmadiginiz icin golf daha alinasi duruyor. Ikinci eli de digerlerine gore daha iyi. Diger yandan benzin fiyatlari ne olacak belli degil. Dizel arabada kafa rahat olur aman arabayi cikarmiyim cok yakiyor diye dusunulmez. Rapid spaceback cok yakisikli bir arac bence. Bagaji da gayet buyuktu.

    Sonucta altinizda dizel araba olmasina ragmen arabayi az kullaniyorsunuz. Golf almak daha mantikli bence sizin durumunuzda. Dizeli alsaniz aradaki yillik vergi farkini bile zor amorti edecek gibisiniz gibi gozukuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rapid Bursa bayide 54 e anlaşmıştık sonra vazgeçtim içime sinmedi. Sonra SEAT Leon cam tavanlı 52 ye anlaştım oda içime sinmedi :) sonra gittim 25 civarı ikinci el aldım. Bursa da son zamanlarda acemiler çoğaldı. Şimdiye kadar 2 Sıfır araç almıştım ikisine de vurdular park halindeyken. Ama bunlar içerisinde golf daha ağır basıyor. En basit golf süspansiyonu diğer ikisinden yapı nedeniyle daha iyi. Değer kaybı golf de daha düşük. Bunları dikkate ALIN bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam 10 sene kullanırım diyor hala 2. el diyenler var
  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    1.2 tsi golf te bağımsız süspansiyon yok malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bilmiyordum 1.2 tsi de öyle fark oluyormu. ? Normalde hepsinde bağımsız süspansiyon var diye biliyorum. Ayrıca skodada nedense benzinlide vw ye göre bir önceki nesili kullanıyorlardı. yani 1.2 skodada 8 v vw de 16 v di en son sorduğumda. tdi motoruda araştırmak lazım bu konuda.
  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    Golf 7 için 1.2tsi ve 1.6tdi için bağımsız süspansiyonu kaldırdılar, skoda octavia'da tsi ve tdi motorları vw ile aynı güncell seride satıyor.

    Ben en çok 1.2TSI motorun yakıt verimliliği kuşkulandırıyor, eski astra 1.3ctdi arabayı götürücem diye yırtınıyordu bu yüzden bursa şehir içi 5.5-6lt de seyrediyordu, ama fabia 1.4tdi yoğun trafiğe çıkmaz isem 3.8 ortalamayı yaptığım oldu, birde dizeller ısıncam diye 10dk geçerdi ve yakıtın anasnı ağlatırdı, tsi'de durumu bilmyorum.

    Ama birde seçeneklerde rapid spaceback de var iç hacmi güzel kalitede güzel, sadece herşey sert plastik gerçi 2006 fabiada üst taraf yümüşaktı ama ben nedense hiç kullandıkça yumuşak malzeme diye bir algı oluşmadı ve vw grubunda en sevdiğim yanı fabia da 10 sene oldu gıcırtı duymaz iken astrada 1.senede servise ordan burdan tıkırtı geliyor diye götürmüşlüğüm var. birde rapid spaceback yakın fiyata dizel, DSG ve panoramik cam tavan avantajım olacak karar veremedim




  • Bursadayım, golf 1.2 yetiyor özellikle çevre yolu kullanımıyla 6.1lt tüketimim var. Donanım rapide göre daha az ancak çok daha kaliteli tok bir araç.

    Fazla kullanırım dersen kesinlikle rapid
    Bagajım daha büyük olsun dersen de octavia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile için octavia
    Yakıt için rapid

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leona karşı ön yargınız yoksa leonada bakın.. 1.2 tsi 49000 bine almak mümkün tabi bulabilirseniz..
  • dewr kullanıcısına yanıt
    Aslında Leon 1.6TDI style iyi bir alternatif, marka imajını bilmem ama kalite ve konfor olarak octavia ve golften aşağı kalır mı bilmem, yoksa araba dolu bir araba, özellikle süspansiyonaları(duydum) ve koltukları(gördüm) sert.

    yani ????
  • erkan_apache E kullanıcısına yanıt
    1.6 TDI Leon almazsanız ve Octavia'nın bagajına çok da ihtiyacınız yoksa comfortline Golf alın. Rapid Spaceback sadece dizel diye alınmaz. Zaten çok yol yapmıyorsanız 1.2 TSI'ın yakıtı sizi üzmez. 1.2 TSI Leon da bakabilirsiniz hatta. Rapid'den daha kaliteli Leon, Octavia ile kafa kafaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.