Şimdi Ara

Rapor: Samsung Display, Apple için yeni bir OLED ekran geliştirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rapor: Samsung Display, Apple için yeni bir OLED ekran geliştirecek



    Ekran geliştirme konusunda en iddialı şirket olan Samsung, başta Apple olmak üzere birçok markanın cihazlarının ekran üretiminden sorumlu. Samsung'un ekranını tasarladığı iPhone X ise OLED ekranlı ilk iPhone oldu ve o zamandan beri Apple, neredeyse tüm iPhone'larda OLED ekran teknolojisini kullandı. OLED ekranların tercih edilmesinin sebebi ise daha yüksek parlaklık, daha derin siyahlarla gelişmiş kontrast, daha geniş görüş açıları gibi birçok çeşitli avantajlarının olması. Yeni yayınlanan bir raporda ise Samsung'un Apple için yeni bir OLED ekran geliştirdiğinden söz ediliyor.



    Ayrıca Bkz.LG dev ekranlı OLED oyuncu monitörünü duyurdu



    Apple, gelecekteki cihazlarında Samsung'un Tandem OLED ekranlarını kullanacak



    Rapor: Samsung Display, Apple için yeni bir OLED ekran geliştirecek



    Samsung Display, 2023 yılında T1 (tek yığınlı tandem OLED ekran yapısı) ekranın seri üretimine başlamayı planlıyor. Ancak Apple, gelecekteki cihazlarında Samsung'un geliştireceği T1'in yeni nesli olan T2 (iki yığınlı tandem OLED ekran yapısı) ekranları kullanacak. Bu yeni T2 ekranlar ile ekranın parlaklığının iki katına ve ömrünün de dört katına çıkabilmesi amaçlanıyor. 



    Rapora göre Apple, bu yeni OLED ekran türünü 2024'ten itibaren iPad'ler ile piyasaya sürecek. Apple'ın bu yeni teknolojiyi önce 2024 iPad Pro'da sunması olası ihtimaller arasında. Üstelik raporda, Apple'ın bu ekranı, MacBook ve iMac cihazlarına da ekleyeceği iddia ediliyor. 




    Kaynak:http://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=3874







  • Şu tipler cevap vermeye bile değmeyecek kadar vasıfsız ve değersizler hocam. Boşuna uğraşmayın engeli basın geçin. Siz o kadar detay vermenize ve bu konuda bilgilerinizi paylaşmanıza rağmen size verdiği cevaplar tamamen aşağılamak üzerine kurulu, hiçbir mantıklı cümle içermeyen zırvalamalar olmuş. Engelleyin ki azalarak bitsin şu herifler.
  • quote:

    Samsung'un ekranını tasarladığı iPhone X ise OLED ekranlı ilk iPhone oldu ve o zamandan beri Apple, tüm iPhone'larda OLED ekran teknolojisini kullandı.


    Iphone 11'de IPS LCD kullanıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 4 Mart 2022; 12:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blitz. kullanıcısına yanıt
    XR’da da SE’de de kullanıldı. Böyle bir detayın gözden kaçması üzücü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ipon fanboylarin palavrasida ortaya cikmis oldu ,demekki apil sadece para verip samsungtan ekran satin aliyormus, en iyi yaptiklari arge pazarlik etmek.

  • palamutix P kullanıcısına yanıt
    E bu çok gizli bir bilgi miydi ki? Yıllardır biliyoruz bunu zaten. Sonuç olarak ne demek istiyorsunuz yani?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VaporWave kullanıcısına yanıt

    Çok açık bir bilgi olduğu halde ipon fanboylarının aksini iddia ettiği bir durumdu.onlara göre bütün tasarım geliştirme arge yi apil yapıyordu samsung sadece üretiyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt
    Fakat Samsung kendisine dandik, hızlı yanan, ucuz OLED'ler kullanırken Apple parasını verip çok daha üstününü yaptırıyor. iPhone 11 zamanında rapor çıkmıştı, iPhone 11 Pro'nun OLED ekranı yaklaşık 100 dolara mal olurken Samsung'un o zamanki en iyi telefonuna koyduğu OLED ekran 30 dolar maliyetliydi.

    Zaten Apple hiçbir donanımını kendisi üretmiyor ki, kendisi sadece tasarlıyor ve sonra "benim tasarımım bu, kriterleri bu, kalitesi bu, çıkması gereken adet şu kadar süre içinde şu kadar" diyor. Bunu yapabilecek olan şirket kendisini Apple'a kanıtlayabilirse işi kapıyor. OLED ekran konusunda da tabi ki bu işin en tecrübelisi olan Samsung OLED işini rahatça kapatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 4 Mart 2022; 15:18:53 >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Hayatımda Apple kullanmadım, iOS'un işlevsizliğinden de nefret ederim. Gerçekler seni neden rahatsız etti onu anlamadım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 4 Mart 2022; 15:59:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Şu tipler cevap vermeye bile değmeyecek kadar vasıfsız ve değersizler hocam. Boşuna uğraşmayın engeli basın geçin. Siz o kadar detay vermenize ve bu konuda bilgilerinizi paylaşmanıza rağmen size verdiği cevaplar tamamen aşağılamak üzerine kurulu, hiçbir mantıklı cümle içermeyen zırvalamalar olmuş. Engelleyin ki azalarak bitsin şu herifler.

  • Yavaş yavaş toplanıyor arge uzmanları yazık kafanıza. Biraz daha azarlarsa ısırılmış elmayı kutsal ilan edecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 4 Mart 2022; 21:22:58 >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Uzaktan yakından ilgisi yok.


    Apple tüm ekranlarını kendisi tasarlıyor ve kendisi geliştiriyor. Samsung sadece üretiyor. Ürettiği ekranı da kendi cihazlarında kullanamıyor çünkü o ekranın Apple'in patenti altında.


    Apple = Aşçı

    Samsung = Fırın.


    Evden Annenizin veya eşinizin yaptığı yemeği beğendiğinizde fırına mı yoksa yapana mı "Eline sağlık" diyorsun?


    Rapor: Samsung Display, Apple için yeni bir OLED ekran geliştirecek 

  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Bunu herkes bildiği için bunun bir kaynağa ihtiyacı yok. Tamam sen açıkla bakalım işkembeci arkadaş. Nasıl oluyor o zaman Apple kendi tasarlamıyorsa? Samsung "Sana bu ekranı layık gördüm, ekran boyutunu, özelliklerini, her şeyini ben belirledim, benim belirlediğim bu ekrana göre iPhone yapacaksın" mı diyor? Söylediğinin en ufak mantığı var mı? Hadi senden kaynak bekliyoruz o zaman. Herkesin bildiğinin aksini iddia eden sen olduğun için kaynağı da senin göstermen gerekiyor, bizim değil ;)

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Neden yanmayan OLED tasarlamadı, kanıtlayan firma üretirdi ne güzel Rapor: Samsung Display, Apple için yeni bir OLED ekran geliştirecek 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Hayal farklı, hedef farklıdır. OLED doğası gereği yanar, erken ya da geç. iPhone OLED'leri Samsung'un kendi amiral gemilerinde kullandıklarına göre çok daha geç yanıyor. Bu defalarca testte kanıtlandı. Yanmayan OLED istemek hiç solmayacak gerçek yaprak istemekle aynı şey... Zaten bu yüzden Apple Micro-LED'e doğru geçişteki öncü firma. Bu konuda yatırımları çok fazla. Onu da kendi üretmeyecek, üretecek firmalara yatırım yapıyor. Apple'ın sistemi böyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 6 Mart 2022; 17:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde cevap veriyorsanız şu cümleyi yazmazsınız


    Alıntı

    metni:
     "benim tasarımım bu, kriterleri bu, kalitesi bu, çıkması gereken adet şu kadar süre içinde şu kadar" diyor. Bunu yapabilecek olan şirket kendisini Apple'a kanıtlayabilirse işi kapıyor.


    Üretim yapan bir firmayı küçümseyici bir cümle ama yapabildiğini ürettiriyor, tuhaf çelişki. Üretici firmanın belirlediği bir şeyi başka türlü algılamak çok arızalı bir fikir.

  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Fx57 (Erdi ÖZÜAĞ) iPhone inceleme videolarına bak en basitinden.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.