Şimdi Ara

Raspberry Pi cihazları yerine tek bir Turbox ATM Docker iş görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, akıllı ev otomasyonu için Raspberry Pi 4 üzerinde Home Assistant kullanıyorum. Ancak işler ilerledikçe başka Raspberry Pi'lere de ihtiyaç oluşuyor. Örneğin, Adsense blocker için Pi Hole kurulumu veya video/ses download manager sunucu vb. gibi ek sunucu ihtiyaçları. Raspberry Pi salonda çalışıyor. Alacağım cihazın da yer kaplamaması, olabildiğince görünmez olması en önemli konu, çünkü cihaz 7x24 açık kalacak ve ekran/klavye bulunmayacak. Bu nedenle standart pc/dizüstü cihazlar kapsam dışına çıkıyor.

    Raspberry Pi 3 fiyatlarına baktığımda, bunlardan 2-3 tane almak yerine bir tane Turbox ATM serisi i5 8GB 250 GB SSD almak ve docker'lar aracılığıyla üzerinde Pi Hole, download manager gibi uygulamaları çalıştırmak ekonomik görünüyor. Ayrıca salonda çok sayıda Raspberry Pi kutusu da ayrıca karmaşa yaratacak.

    Gönül isterdi ki Intel NUC almak, çünkü ev otomasyonu ve diğer konularda dünyada en yaygın kullanılan docker cihazı. Ancak fiyatları çok yüksek. Turbox'u docker'lar üzerinde ayrı sanal sunucular olarak kullanan varsa, beklentileri karşılıyor mu? Normalde beklentim, rutin işleri el değmeden yapması. Sunucu üzerine bağlanıp pc gibi kullanmayacağım.

    Not: Konfigürasyonu aynı olmasa da bahsettiğim cihaz bu: Turbox ATM9918917 Intel i3m 2.Gen 8GB Ram 240GB Ssd Mini Pc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir.Gurel -- 5 Mayıs 2020; 15:15:3 >







  • Turbox gibi bir markaya bulaşmamanizi tavsiye ederim içindeki bileşenlerin hepsi taş devrinden kalma çöp satıyorlar bildigizin garanti felan Allah'a emanet sakın ha bulaşmayın

    Belki işinizi şöyle Asus Vivostick tarzı şeyler görebilir Yada biraz daha paraya ihtiyacınız var 2.ele de yöneltebilirsiniz ama malum Corona durumları da var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gbness -- 7 Mayıs 2020; 0:4:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba,

    bende uzun zamandır Xiaomi Gateway kullanıyordum ev otomasyonu için (kiralık evde iken), beden suan raspberry Pi 3 üzerinden Pi Hole, Thingsboard ve Printer serverim bulunuyor. ama Raspberry Pi hem yavaş kalıyor hemde artık kasmaya başladı, hedefimde Xiaomi Gateway kaldırıp yerine apple home kit simule edebileceğim bir sistem kurmak, siz ne yaptınız docker cihaz seçiminizi?

    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.