Şimdi Ara

Razer Deathadder v2 Memnuniyetsizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
12.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun aradan sonra Razer Deathadder almaya karar verdim ve ürün bugün elime geçti. Mouse ile ilgili olumlu görüşten çok, olumsuz görüş bildireceğim.

    1- Kullanılan yüzey konusunda aşırı seçici
    2- Masa üzerinde kullanım imkansız
    3- Gamepad ile kullanımda kararsız sonuçlar
    4- Parmakları uzun kişiler için yeterince ergonomik değil, normal boyutta el ölçüsü için uygun.
    5- Kaliteli malzeme kullanımı

    Kullandığım gamepad Revoltec Precision Basic kumaştır. Bu gamepad üzerinde A4 XL-747H lazer ve A4 X7 serisinden optik bir mouse kullandım, ikisinde de böyle sorunlar yaşamadım. Gamepad üzerinde biraz aşınma söz konusu ama aşınmamış kısmında da kullandım yine kararsız sonuç veriyor. İlla Razer Goliathus mu almak lazım, aşındıkça sürekli yenilemek mi lazım bu gamepadi nedir anlamadım açıkçası.

    Mouse yapısı optik olduğu için yüzey seçmesi normal diyeceksiniz ama A4 X7'nin optik mouse'unda böyle bir problem yok diyecem ben de sizlere. Hafif pürüzlü yüzeylerde cursor, mouse'u hareket ettirdiğiniz noktaya gitmiyor. Düzgün yüzeylerde ise tırtıklanarak hareket ediyor, yani kademe kademe gidiyor. Bu çok ufak bir kademe ama rahatsız edici boyutta benim için. Bu sorunlar, 450 DPI'da da var, 3500 DPI'da da var. Tabi ki 3500 DPI'da daha belirgin şekilde. Daha önce kullandığım A4 XL-747H'ı 2000 ve 3600 DPI'da kullanıyorum genelde, hiçbir şekilde böyle bir sorunu yok. Tabi bu durum muhtemelen lazer olmasının avantajı ama yine de bu kadar övgü almış Deathadder'dan böyle bir sonuç almak çok saçma geldi.

    Mouse'un güncel sürücü ve firmware'ini de yükledim ama sonuç değişmedi. Sanıyorum kızılötesi sensörde bir sorun var. Tabi şu noktadan sonra arıza tespit edilse, bana sağlam Deathadder verilmek istense bile almak istemem çünkü midemi kaldırdı bu kızılötesi sensör olayı. Geçmişte de Razer ile ilgili bu tip sorunlardan bahsediliyordu, aynı benim bahsettiğim gibi tırtıklanma olayı, ben artık tamamen düzeltilmiştir diye düşünmüştüm ama sanırım hala aynı sorunlar devam ediyor.

    Ergonomik yapısı ise benim için çok uygun olmadı, o yüzden değiştirebilirsem Imperator, G500 tarzı şişkin ve uzun mouselara yönelmeyi düşünüyorum. Bu konuda tavsiyeniz ne olur? Mümkünse 13cm'den kısa mouse olmasın.







  • 1-Kaliteli pad alırsan seçicilik konusunda sıkıntı yaşamazsın.SS veya Razer kumaş/sert yüzey pad al.
    2-Masa üzerinde ? şaka yapıyor olmalısın...
    3-Gamepad ne alaka ? Mousepad demek istedin sanırım.BKZ:1
    4-Denemeden almayın sizde.Gidin mağazalarda açılmamış pakettede olsa elinizi mousenin üstüne koyup deneyerek almanız tavsiye edilir her konuda.
    5-Kaliteli malzeme kullanımı - Bu olumsuz bir yorum olmasa gerek.
  • 1- Kullandığım pad'in kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, zamanında 25 lira verdim bu pade(firebal'dan almıştım, firebal'ın dandik bir ürün getireceğini düşünmüyorum ama boyutu küçük denebilir). Bahsettiğin padler çok daha kaliteli ama kullandığım pad ile önerdiğin padlerin arasındaki fark kullanım kolaylığı hassaslık sağlamalı, kararlılığı etkilememeli diye düşünüyorum. Keza yukarıda da söylediğim gibi kullandığım A4 marka mouselar bu pad üzerinde böyle bir sorun hiçbir şekilde yaşatmadı bana.
    2- Masa üzerinde kullanım, optik mouse olduğu için kararsız sonuç vermesi doğal ama mesela Roccat Kova optik sensör yapısıyla her yüzeyde düzgün çalışabildiğini iddia ediyor.
    3- Mousepad yerine gamepad de denebiliyor, keza kullandığım Revoltec marka bu mousepadi gamepad olarak adlandırmış. Anlamı; oyun için dizayn edilmiş, normal mousepad'den farklı.
    4- Nerelerde denenebilir bilmiyorum ama mesela Razer bu mouse'a öyle bir kutu yapmış ki kutu bandına zarar vermeden açamıyorsunuz.
    5- O kadar olumsuz yorumun yanında bir de olumlu yorum yapayım dedim. Mouse'ün yüzeyi, dizaynı gerçekten iyi düşünülmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imploser -- 19 Nisan 2011; 23:31:15 >




  • Şimdi mousepadin arka yüzeyiyle denedim, düzgün çalıştı. Tabi orası pütürlü olduğu için sürtünme çok fazla kullanması zor. Mousepad alımı ile iş hallolacak gibi ama mouse bana 175 liraya malolmuş olacak şimdi de A4 XL-747H lazer mouse ile de aynı sapıtma varmış ama lazer olduğu için tolere edilebilir düzeydeymiş, Deathadder'da durum öyle değil.

    Optik mouse için daha kaygan yüzeyli mousepad tavsiye edersiniz heralde. Yani Goliathus Speed yada metal yüzeyli dimi?
  • Bak kardeşim,hiçbir ürün 4 4'lük değildir.Bin tl yede Mouse alsan seni rahatsız edicek veya şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyeceğin bir yanı mutlaka olacaktır.Teknoloji de her zaman şans işidir,bunu heryerde söylerim.

    Bende 10 Tl lik dandik mousem vardı A4tech markaydı,onla Counter-Strike da harikalar yaratıyordum.Neden?Çünkü alışmıştım ve seviyordum,hemde padsiz kullanıyordum(bilmiyorduk o zamanlar Gamermış,Proymuş,Razermış...)Sonra yaşımız büyüdü,paramız oldu,gittim A4tech X7-650BF Alev desenli mouse aldım,altına SS qck heavy Medium mousepad aldımİnan eski oynadığım gibi oynuyamıyorum Cs yi.

    Bana göre en ucuz mouseda bile oynarsın yeterki eline uygun ve alışmış olasın.Uçuk kaçık fiyatlara satılan mouselar filan bence abartı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    Bak kardeşim,hiçbir ürün 4 4'lük değildir.Bin tl yede Mouse alsan seni rahatsız edicek veya şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyeceğin bir yanı mutlaka olacaktır.Teknoloji de her zaman şans işidir,bunu heryerde söylerim.

    Bende 10 Tl lik dandik mousem vardı A4tech markaydı,onla Counter-Strike da harikalar yaratıyordum.Neden?Çünkü alışmıştım ve seviyordum,hemde padsiz kullanıyordum(bilmiyorduk o zamanlar Gamermış,Proymuş,Razermış...)Sonra yaşımız büyüdü,paramız oldu,gittim A4tech X7-650BF Alev desenli mouse aldım,altına SS qck heavy Medium mousepad aldımİnan eski oynadığım gibi oynuyamıyorum Cs yi.

    Bana göre en ucuz mouseda bile oynarsın yeterki eline uygun ve alışmış olasın.Uçuk kaçık fiyatlara satılan mouselar filan bence abartı.


    Dostum ben burada ince eleyip sık dokuma aşamasına henüz geçemedim, geçebilmiş olsaydım dediğin doğru olurdu. Şu an oyun oynamayı geçtim, masaüstünde bile kullanılamıyor yüzey seçiciliğinden dolayı. Detaylı yazışım siz anlayasınız diyedir.




  • bana çok sade geliyor nedense
  • Deathadder'ın yanına kesinlikle bir soft pad almanızı tavsiye ederim. Goliathus pad f/p açısından DA ile en iyi uyum sağlayan pad bana göre. Bende 4 aydır kullanıyorum. Bu tür bir sorunla karşılaşmadım.

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    en önemli unsur yazılım bence.Razer de bu konuda tırt.

    hiçbirisi A4 ün Oscar ıyla baş edemez.


    yazılım konusunda tırt mı bi tutturmusunuz a4 a4 ne var bu a4 de sen deathadder kullandınmı ki a4 diyorsun mazeme olsn kalite olsun 10 numara mause ben bayadır kullanıyorum hiçte rahatsız olmasın cs oynuyan anlar zaten tabi deat ın altına kendi pad ından alıcaksın ki seni memnn etsin ben deat ile goliathus xlarge kllanıyorum ve gayet memnunum eski optik intelli ms 3.0 a göre baya bi fark oldu arasında goliathus almassan git SS qck+ al veya qck+ heavy al bu 2 padlede uyumlu ben fnatic qck+ kullandım onlada iyiydi yani ama en iyisi goli dir deat ın altına
  • Enteresan bir yorum olmuş. Ama anlamadığım konu oyun için mouse alıyorsan mousepadde alacaksın. Öyle bir açmışsınız ki konuyu ne resim var ne inceleme ne bir şey. Ben de Ferrari aldım memnuniyetsizim çok yakıyor diye konu açayım bari. Mousepadsiz gaming mouse kullanılmaz. Ben bile dandirik a4 tech X7 ye mouse parası kadar para verip gigabyte mousepad almıştım. Param olsa hiç düşünmem Razer Deathadder alırım
  • Çok ilginç olmuş alıpda hemen böyle bir yazı hazırlaman çok uğraşmışsın bizim için seni kutluyorum arkadaşım çok aydınlatıcı oldun. Bende sana görüşlertimi ileteyim senelerdir deathadder'ın her modelini kullanmış biri olarak.

    1. Kullanılan yüzeyde herhangi bir seçiciliği yok.
    2. Masaüstünde rahatça kullanıyorum.
    3. Gamepad değil mousepad ile gayet kararlı bir kullanım sunuyor.
    4. Parmaklarım uzun piyano çalıyorum ve gayetde rahat ediyorum.
    5. Malzemesi ve yüzeyi gayet kaliteli.

    Yazılımından, Firmware desteğine kadar müşteri geri dönüşlerine kadar Razer firması kadar oyuncu odaklı bir ürün daha tanımam benim için bilgisayarda Apple ne ise Razer da oyuncu ürünlerinde odur. Sen beğenmemiş olabilirsin Mercedes'i de beğenmeyen insanlar çıkar ama bu Mercedes'i Kötü yapmaz. Şahinde Mercedesin yaptığı işi yapıp insanı bir yerden bir yere götürür. Ama Sürmeyi bilene. O zaman Sen haklısın dünyanın en çok oyuncular tarafından tercih edilenmarkası Razer aslında kalitesiz ürünler yapıyor bizi aydınlattığın için binlerce kez teşekkürler. Böylece Bilgisayar ve ürünlerle ilgili ufkumuzda genişlemiş oldu.




  • Imploser aldığı ürün hakkındaki şikayetlerini ve memnuniyetsizliğini bildirmiş zaten, ürünü kötülememiş, karalamamış, hele ki kalitesiz dememiş.

    Mevcut sorunların nasıl üstesinden geleceğine dair yardım etmek yerine suçlama yapıp ürünü övmek, bir yandan da laf sokmak hoş olmamış açıkçası.
  • Yazdığı şeyler bende olmuyorsa nasıl yardımcı olabilirim bir düşünmenizi öneririm mouse elimin altında masaya koyuyorum ve canavar gibi çalışıyor. Mousepade koyuyorum çalışıyor ve kararsız falan değil o zaman ne önerisi yapabilirim sizce?????????

    http://www.youtube.com/watch?v=gXSA2-jvL_Q

    Bakın adam nerde kullanıyor mouse'u. Elimde kameram olsa bende çekip koyacağım belki yardımcı olur arkadaşa ama ne yazık ki yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillibebek -- 20 Nisan 2011; 12:27:51 >
  • Sinemada oscar lık filmi izleyip çıkışta memnuniyetsizliğini dile getirip "cool" olduğunu sanan psikoloji.
  • Mesela şöyle bir öneri;

    1- Kullandığı mousepad her ne kadar oyuncular için olsa da mouse ile tam uyum sağlamadığı için atlama yapabilir. Kendi kullandığınız mousepad'leri önerebilirsiniz.

    2- Mouse optik sensöründe üretime bağlı bir hata olabilir. Kontrol amaçlı yapılabilecek şeyler önerilebilir. (ör: düz siyah kumaşta deneme, vs. gibi)

    3- USB'den veri alışverişine dayalı bir sorun olabilir (ki mousepad'in arka yüzeyinde sorun yaşamadığını belirtmiş, 2. ve 3. ihtimalleri kendi elemiş)

    vs. vs... Sonuçta büyük ihtimal 1. sebepten dolayı sorun yaşıyor arkadaş. Deneme/yanılma ile mousepad çözümü zor, o yüzden sizlerin bilgilerine ve tecrübelerine ihtiyaç var. Daha ılımlı yaklaşmak lazım olaylara. Sizde sorun olmuyor diye tüm düzeneklerin sorunsuz olduğunu varsayamayız.

    Ergonomi ise tamamen kişiden kişiye değişir. Kendi elinin büyük olması, mouse'u tutuş şekli, claw/palm kullanması tamamen ergonomiyi kendisine has hale getirir. Mesela ben G9 kullanıyorum, çok kaliteli bir mouse ama eli büyük olanlara ve palm kullananlara kesinlikle önermiyorum. Benim için ergonomisi harikadır ama bir başkası için aynı performansı öngöremeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 20 Nisan 2011; 12:33:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HexfeT

    Sinemada oscar lık filmi izleyip çıkışta memnuniyetsizliğini dile getirip "cool" olduğunu sanan psikoloji.

    Herkesin giydiği şeyi giymem tarzı bişey sanırım bu
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, mouse pad alana kadar kağıt üzerinde idare eten kullanabiliyorum. Sert masaupad olarak Razer Megasome Hybrid almayı düşündüm ama 100 lira aşırı pahalı geldi, o yüzden softpad olarak Razer Goliathus düşünüyoum. Bu mouse'u Control yada Speed Edition üzerinde kullanan varsa hangisini neden tavsiye ettiğini yazabilirse sevinirim.

    Çok istiyorsanız fatura resmini koyayım, tarihine filan bakarsınız ama buraya bir şeyler kanıtlamak için bu konuyu açmadım ben.

    @Rorshack
    Yazdıklarımı tam okumadığın belli oluyor. Elimde mouse pad var, yukarıda marka ve modelini yazdım. 2 yıldır kullanıyorum ve mousepad'de aşınma olmuş bir miktar, bu da Deathadder optik mouse olduğu için sıkıntı yaratıyor.

    @pillibebek
    Açtığım konu inceleme amacından öte sizden yardım almak içindir. Bilmiyorum kaç yaşındasın ama yaptığın yorumlar çocukça olmuş.

    1- Teorik olarak seçici olmaması mümkün değil, çünkü kızılötesi sensör yapısı optik altyapısıyla çalışır. Sende daha iyi çalışmış olabilir, belki benim elimdeki ürün hatalı nereden biliyorsun.
    2- Senin kullandığın masa yapısı ile benimki aynı mı? Ben de çok eskiden mouse'umu masa üzerinde kullanıyordum zamanla verniği aşındı ve masanın kabası ile vernik arasında bir yükseklik farkı oluştu, bu yüzden önceden kullandığım optik mouse sorun yaratmıştı ve mousepad almıştım.
    3- Mümkündür, benim kullandığım mousepad de aşınmış artık. Önceden kullandığım mouse lazer mouse olduğu için kendini çok belli etmiyordu ama şimdi tekrar baktım ki o mouse'da da pad üzerinde bir miktar sapıtma varmış.
    4- El uzunluğum orta parmaktan bileğe kadar tam 21cm, o yüzden palm grip kullanım için yeterince rahat değil. Zaten normalde claw grip kullandığım için sorun olmadı ama masaüstünde palm kullanırım diyordum, o kadar da rahat olmadı taşma var.
    5- Burada bir eleştri yok, hemfikiriz zaten.

    Mouse kişisel bir üründür, 500 lira da versen beğenmeyebilirsin. Sonuçta bu öznel bir yorumdur ve bu yorumlar mouse'u kötü yapmaz. Sadece hangi durumlar için ne gibi sıkıntılar yarattığını insanlarla paylaşırsın, neden beğenmediğini anlatırsın. Eğer bu beyanlarında fanatikçe bir yaklaşım yoksa insanlar da ona göre görüşlerini dinler ve satın alırken göz önünde bulundurur.




  • Bak tüm samimiyetimle söylüyorum ,herşeyi bir kenara bırak burda sana önerilen Mouse padlerden birini al birde öyle gör o mousenin performansını.Tabii eğer tek şikayetin Mousenin o padde iyi performans verememesiyse.Başka rahatsızlıkların varsa elinden çıkarmaya bak veya garantiye yolla mouseyi kontrol etsinler bilmediğimiz sorunu vardır belki.

    Bu arada 130 TL verip aldığım mouseyi silah zoruyla bile bana Masada kullandırtamazsınız
  • @musAKka: Yaklaşım tarzın ve olgunluğun için teşekkür ediyorum hocam.
    1- Daha önce bu mousepadi optik mouseta kullandım sorun yoktu, o mouse şu an elimde olmadığı için deneyemiyorum ama mousepad'den hafif aşınmalar olduğu için bu durum Deathadder'da kendini daha çok belli ediyor.
    2- Ben de bunu düşünmüştüm ama şu an kağıt üzerinde idare eder bir kullanım sağlayabildim. Yeni mousepad aldığımda sensörde sorun olup olmadığını daha iyi anlayabileceğim.
    3- Öyle bir şey değil sanırım hocam, mousepad gelince daha iyi göreceğim.

    @DH equ: Öyle yapıcam zaten hocam ama şu var: Razer, infrared sensörü ile çalışan mouseların bu kadar hassas sonuç verişi ile ilgili bir uyarı yapmalıydı bence. Bu teknolojinin optik altyapı ile çalıştığını belirtmemiş, burada optik kötüdür yaklaşımından kaçmak var bence ve bu hoş olmamış. Ben infrared sensör yapısının optik altyapıyla çalıştığını başka kaynaklardan zar zor buldum yani ve hala şu konuya yorum yapıp da Deathadder'ın lazer olduğunu zannedenler olduğuna eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imploser -- 20 Nisan 2011; 12:58:36 >




  • Razer fazla abartılıyor dediğimde tepki alıyorum
    zira bende deathadderden memnun kalmamıştım bu kadar övdüler övdüler aldım hayal kırıklığı olmuştu,
    alrına galiothus speed öneririm yağ gibi kayıyor :)

    g500 imperator arasında fikrine ise g500 derim..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.