Şimdi Ara

Rc helikopter kumandası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaslar öncelikle geçenlerde Falcon XVII modelli bir helikopter aldım. Helikopteri on off kısmından çalıştırdım bir sorunu yok ışıkları falan yanıyor fakat kumandasını bir türü çalıştıramadım. Daha önceden kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
    http://www.dealextreme.com/p/rechargeable-wireless-4-ch-control-r-c-radio-control-helicopter-with-gyroscope-47544
    Satın aldığım helikopter bu. Kullanma klavuzunda ve sitesindede göreceğiniz gibi 8x AA battery yani 8 adet kalem pil diyor. Fakat sitedeki resimlerde görecegniz gibi oraya 8 adet kalem pilin sıgma ihtimali yok. Ben mi yanlış pil takıyorum kumandaya yoksa kumandada bir arza mı vardır ? veya başka pil takabilecegim bir nokta mı var göremediğim ? kafam cok karıstı arkadaslar lutfen yardımcı olun.
    Not: linkini verdiğim e-ticaret sitesinden bir çıkarım vs gibi bir durumum yoktur. Böyle bir durum sözkonusu değildir.







  • Kumandanın pil haznesini kendinize doğru çekin, muhtemelen çıkması lazım. Çift taraflı oluyor genelde o pil hazneleri. Her iki tarafına da 4'er adet pil takılıyor.
  •  Rc helikopter kumandası


    Burdada 4 adet kalem pil göstermiş. Bence bu daha fazla pil almaz. Kumanda üzerinde ışık yanmıyorsa mutlaka bi sorun vardır.
    Eğer kumanda üzerinde ışık yanıyorsa, şuna dikkat edin. Önce kumandamı açılacak, helikoptermi açılacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backslider

    Kumandanın pil haznesini kendinize doğru çekin, muhtemelen çıkması lazım. Çift taraflı oluyor genelde o pil hazneleri. Her iki tarafına da 4'er adet pil takılıyor.


    Oncelikle mesajıma cevap verdiğin için cok tesekkur ederim. Gercektende soylediğin gibiymiş pil haznesini kendime dogru cektim ve arka kısmındada pil girişi oldugunu gordum hatta kumandaya pil takıp calıstırdım.

    Simdiki sorum ise ilk şarjında kaç saat şarj etmemiz gerekiyor? Yani normalde 50 dakika yazıyor fakat cep telefonlarında olduğu gibi ilk şarjı farklı mı olmalı? Pili "Battery: 3.7V 180mAh rechargeable battery" olarak geciyor. Yoksa her şarjı aynı mı olmalı yani 50dk ?
  • Önemli değil, yardımcı olabildiysem ne güzel.

    Şarjlı kalem piller (ni-mh piller) hakkındaki bilgilerimden çok da emin değilim. 2-3 yerli ve yabancı forum sitesinde uzun süre kullanıp kendi kendilerine uzmanlaşan insanların yorumlarını okudum sadece. Resmi bir bilgiye ulaşamadım. Yani söyleyeceklerimin bazılarının bir kesinliği yok, belirteyim.

    Öncelikle ilk şarj, hatta ilk 4-5 şarj ve deşarj önemli. İlk kullanımdan önce pilleri tamamen dolacak şekilde şarj etmeniz lazım ve tamamen boşalana kadar kullanıp öyle şarj etmeniz gerekiyor. İlk 4-5 kullanımda bunu tekrarlamanız pilin performansını biraz arttıracaktır ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

    Şarj süresi tamamen pilin mAh kapasitesine ve şarj aletine bağlı olarak değişir. Hızlı şarj aletleri 40-50 dk'da şarj eder, normal şarj aletleri 10 saatte. Hızlı şarj aleti ni-mh pillere zararlı diye biliyorum, ama zararı yok diyen birini de gördüm. Yani bu bilgi kesin değil. Yine de açıklayayım. Bir pili o pilin kapasitesinin 1/10'u akımla şarj etmek gerekir. 2700 mAh'lık pili 270 mA akım ile şarj etmek gerekir. Bu da 10 saatte şarj olması anlamına gelir. 10 saati nasıl ayarlayacağım derseniz, ya o pili üreten markanın şarj aletlerini alacaksınız ya da ni-mh pillere uyumlu ayarlanabilir şarj aleti alacaksınız.




  • "codelax"ın bahsettiği ni-mh değil. 3.7 v 180 mah diyor 1s lipo.
    "backslider" ni-mh olarak anlamış.(ni-mh için 1/10 çok gereksiz 3-4 yıldır ni-mh pillerimi 2 saatte şarj eden şarj aletiyle şarj ediyorum hiçbir sorun yok. Olsa zaten GP, Duracell gibi firmalar 1-2 saatte şarj eden şarj aletlerini satmazlar)

    Şarjını 3.0 olana kadar bitirin. Zaten kendisi 3.0 v olunca kesecektir. Kestiği zaman şarja takın. Şarj aletinizde büyük ihtimalle şarj olunca ışık yanıyordur ya da sönüyordur... O zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. O helikopter için şarj aleti almaya gerek yok. İçinden çıkan yeterli...
  • Aaa evet lipo pil hakkında soru sormuş. Başta kumanda pillerinden bahsedince soru yine onlarla ilgili sandım.
  • Tamamdır arkadaslar cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Şuanda pek hakim olamasamda büyük bir keyifle kullanıyorum helimi :)
  • benim minik bi helikterim var yani bi tanede ev kullanımı için alıyım dedim bunun kumandada H / L die bi tuş var daha önce hi,ç bi helide rastalmamıştım.... high low olabilirmi böyleyse yükseklik ayarı ne içindir bilan varmı kullanım kılavuzunu annem atmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardabaran123

    benim minik bi helikterim var yani bi tanede ev kullanımı için alıyım dedim bunun kumandada H / L die bi tuş var daha önce hi,ç bi helide rastalmamıştım.... high low olabilirmi böyleyse yükseklik ayarı ne içindir bilan varmı kullanım kılavuzunu annem atmış


    Büyük ihtimalle high speed / Low speed tuşudur. Hızlı, agresif uçmak yada sakin yavaş uçmak ayarı için olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forever79


    quote:

    Orijinalden alıntı: ardabaran123

    benim minik bi helikterim var yani bi tanede ev kullanımı için alıyım dedim bunun kumandada H / L die bi tuş var daha önce hi,ç bi helide rastalmamıştım.... high low olabilirmi böyleyse yükseklik ayarı ne içindir bilan varmı kullanım kılavuzunu annem atmış


    Büyük ihtimalle high speed / Low speed tuşudur. Hızlı, agresif uçmak yada sakin yavaş uçmak ayarı için olabilir.

    Aynı tuşu olan bir heli kullanmış biri olarak cevaplıyorum . L yeni başlayanlar için H gelişmiş pilotlar içindir. AYRICA H DIŞ ORTAM , L İÇ ORTAM UÇUŞLARI İÇİNDİR .




  • Kumanda pilini takarken + ve - lere dikkat ettiniz mi ?
  • önce kumandayı açın sonra helikopteri açın kapatırkende ilk heli sonra kumanda eğer ışık yanıyor ama çalışmıyorsa o alanda o frekansı başka biride kullanabilir kullanma kılvuzunda yazar zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.