Şimdi Ara

RDR 2 Ön Sipariş - Karttan Fazla Ücret Çekimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
7.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gduman

    Yukarida bahsettiğim mebla enpara kredi kartından çekildi, enpara banka kartını kabul etmedi.
    Hocam kredi kartı olayı farklı. Enpara banka kartı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İninal ile 15 Ağustosta Special almıştım TR PSN'den
    Tarayıcıdan beceremedi ben de konsoldan denedim, sorunsuz ve tam küsüratı ile parayı çekti.
    Sanal aleme hiç güvenmediğimden hiiç kredi kartımla bir şey almam genelde varken paypal şimdi ininal vs vs.
    Yakın tarihte spiderman'de aldım onda da fazla çekmedi de bir gün denk gelecek gibi bu 5-6 aydır fazla bunun muhabbeti dönüyor
  • Biz bugün 2 arkadaş ayrı ayrı 2 tane aldık ikimizden de 299'ar lira çekildi hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şikayet ettim arkadaşlar hala sonuç yok..bu kadar rezil firma olmaz.





    Sony PlayStation Network üzerinden 359 TL'ye fifa19 standart sürüm aldım. Kredi kartından 450.34 TL çekmiş. 90 TL fazla çekmiş. Sony müşteri hizmetleri ile irtibata geçtim sistemsel kaynaklı bir sorun olabilir dediler. Kredi kartı ekstresini ve maile gelen oyun satın alınma faturasını yollamamı istediler yolladım. 1 hafta sonra aradığım zaman evet fazla çekilen tutar var onay gelmiş geri ödeme birimimiz iade edecektir dediler. 2 hafta bekledim yatmayınca geri aradım geri ödeme ile ilgili şu an bir durum yok hala incelemede diyorlar. Zaten geri ödeneceği ile ilgili de bir bilgi verilmemiş inceleme sürüyor diyorlar. 3 haftadır beklemedeyim her aradığımda süreci bilemeyiz çok uzun sürebilir diyorlar. Çekilen fazla tutarın kredi kartıma bir an önce yatırılmasını istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankayla alakası var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En para kredi kartımdan psn cüzdana 10 tl atıyorum 10,62 çekiyor ekstreye yansıyınca. Provizyonda 10tl. Oyun alsam demek ki 100 tl de 6.20 tl alacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Bankayı aradım şimdi alışverişinizi dolar kuru üzerinden yansıtmışlar siz 10 ağustosta almışsınız 13 ağustosta dolar kuru üzerinden sony çektirmiş tutarı dedi...iyide benim faturam 359tl dedim. Tl üzerinden aldım öyle olsa euro dolar yazardı dedim. Firmanız hatalı işlem yapmış dedi. Ne sonyden ,ne bankadan bir olumlu yanıt alamıyorum. Lanet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman sony tr işgüzarlığı. Konuşun iade ederler bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gduman

    Benden de 346,28 lira çektiler. Sony’i aradim bizim elimize geçen 299 lira aradaki farkı kim almış bilemiyoruz diyor. Banka ise yurtdışı işlem olduğu için son fiyat o günkü kurdan hesaplanıyor diyor. Sony Türkiye olmadigi icin tum ödemeler yurtdışına gidiyor. Sony kullanıcıyı mağdur etmekten başka birsey yapmıyor. Zorla xbox’a geçirecekler insanı.
    Çözüm var mı hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden 281 çekmişler hayret.Ziraat bankası bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    En para kredi kartımdan psn cüzdana 10 tl atıyorum 10,62 çekiyor ekstreye yansıyınca. Provizyonda 10tl. Oyun alsam demek ki 100 tl de 6.20 tl alacak
    35 ,80 tl lik oyun aldım 2,09 tl farketti fazla para ödemiş oldum. BDDK ya şikayette bulundum.
  • Bddk,sony forum ,tüketici hakemliği, sony londra, ziraat, şikayet var heryere şikayet edin arkadaşlar ben ettim bugun ..bu işin sonunu bırakmayacağım gerekirse dolandırıcılık nedeniyle sonyi cumhuriyet savcılığına şikayet edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En para da fark alıyor maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa_tr

    Çözüm var mı hocam?

    Henüz bir gelişme yok. Telefonla açtırdığım kayıt sonucu içinde şu cümle geçen saçma bir mail attı sony

    "PlayStation Store üzerinden alışveriş yaptığınızda, bir kart ödemesi farklı bir para biriminde yapıldığında, işlem anında döviz kuru için bir gösterge oranı kullanılır ve bankalar tarafından bu döviz kuru göstergesine göre ilave bir ek ücret/değişiklik uygulanabilir. "

    Böyle bir şey kabul edilemez. Bunun bankayla falan da bir alakası yok. Sony'in operasyon merkezi ingilterede olduğu için dolar olarak tahsil ediyor ücreti, yani sistemde 299 TL olarak gördüğünüz ücretin bir dolar karşılığı var diyelim ki bu 50 dolar olsun. Biz kredi kartı ile oyun aldığımızda kur oynak olduğu için 50 dolar bize 299 tl olarak değil de benim olayda 346 lira olarak yansıdı. Bu bankanın ya da benim hatam değil. Sony'in hatası ve bunu gidermesi gerekiyor. Sony diyorki biz sizden dolar olarak 60 dolar tahsil ettik, 60 dolar size ne kadar yansır neden o kadar yansır bunu bankayla görüşün. İyi de sen benden dolar tahsilatı yapamazsın, TL fiyat gösteriyorsun bende TL kredi kartı ile işlem yapıyorum. Sony ya EUROPAY sisteminden ödeme almayı bırakacak ve türk bankacılık sistemine entegre olacak ya da store'da fiyatların altına 'döviz kuruna ve banka komisyonlarına göre farklılık gösterebilir' yazacak. Bizim durumda sony tamamiyle haksız ve bizi mağdur ediyor. İade edecem diyorum telefondaki arkadaşlar bu durumda size 299 liralık iade yapılacaktır diyor. Çünkü dolar kuruna göre fiyatı dolar bazında yeniden hesapladı sony. Benden 50 dolar çekmişti diyelim şimdi oyunun fiyatı dolar bazında 42 ye düştüğü için 42 dolar iade ederim o da aşağı yukarı 299 lira yapar demeye getiriyor ve bende bunu kabul etmiyorum.

    (NOT: rakamları uydurdum, gerçek kurdan ve ederinden haberdarım)

    Tekrar mail attım adam akıllı bir cevap alana kadar, aradaki fiyat farkını iade ya da benden çekilen 346 liranın tamamı iade edilene kadar peşindeyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu olayın hukuki bir dayanağı var mı? Yani neye göre fazla çekiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

    Bu olayın hukuki bir dayanağı var mı? Yani neye göre fazla çekiyorlar
    @gduman

    Merhaba İsa, PlayStation Store üzerinden alışveriş yaparken karşılaştığınız problem için üzgünüm. PlayStation Store üzerinden alışveriş yaptığınızda, bir kart ödemesi farklı bir para biriminde yapıldığında, işlem anında döviz kuru için bir gösterge oranı kullanılır.


    PlayStation Destek (destek@tr.playstation.com);


    Merhaba Ceren Hanım.
     
    359tl yazan bir üründen 450tl çekilmesi düpedüz dolandırıcılıktır.Bana Türkiye fiyatı yazmışsınız ben o fiyata güvenerek Koskoca şirkete kredi kartı bilgilerimi girerek sipariş veriyorum bana yazan tutar ne ise onu çekmek zorundasınız 350 mi 550 mi çekeceksiniz ben bilmemem bunu kalkıp o zaman her gün store fiyatlarını güncelleyeceksiniz.Bu zamana kadar 50 üzerinde oyun aldım hic bir zaman belirtilen tutarın üstü çekilmedi sadece kart doğrulama ücreti çekildi bu dediğiniz olsa her zaman olurdu.Sistemsel bir sorun var  çok kişi mağdur oldu bu dönemde dedi arkadaşlarınız orada görünen tutar ne ise o ödenir dedi müşteri hizmetleriniz.Aynı gün sanal kart ile 360tl tanımlayıp alanlardan 360 tl alan birsürü insan var onlara döviz kuru işlemiyor mu?Benim koca şirkete güvenip kredi kartı bilgilerimle almam mı sorun?Madem 450tl çekildi iade etmek istediğim de neden 450 tl ödenmiyor.İşinize gelmeyince tl üzerinden ödeme yapılıyor deyip sitede gösterilen fiyat olan 359 ödenir diyorsunuz havaya mı uçuyor 90tl..Yok döviz kuruymuş yok ingiltere üzerinden çekiliyormuş bunlar sizden alışveriş yapanı bağlamaz.Ben ödemeyi yaparken 359tl yazıyor mu yazıyor. Kartımdan 450tl çekilmiş mi çekilmiş. Param geri veriliyor mu? yok bu bildiğiniz dolandırıcılıktır.Bana o zaman döviz karşılığı tutarını yazmak zorundasınız.Alışveriş yaparken kredi kartından çekileceği tutarı o an sisteminizde gösterip çekeceği tutarı bilecek ona göre işlem yapacaklar sonra hesabı kullanıcıya yıkacaksınız.





    Gerekli para iadesinin yapılmasını istiyorum. Eğer para iade edilmeyecekse oyunun iade edilip benden çekilen 450tl'nin iade edilmesini istiyorum.Sokaktaki esnaf bile ne kadar aldıysa o kadar iade ediyor sony bildiğiniz işgüzar davranıyor.


    Tekrar incelemede sonucu bekliyorum tüketici mahkemesine de şikayet ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 29 Ağustos 2018; 11:54:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

    Bu olayın hukuki bir dayanağı var mı? Yani neye göre fazla çekiyorlar

    benim merkezim ingilterede ben ödemeleri oraya alıyorum. size kurdan ne geçiyor çokta ilgilenmiyorum diyor sonu. Hukuki mi? değil. Sony Türkiyede hizmet verip ödemeyi yurtdışına alabilir mi? normal de alamaz. ama nasıl oluyorsa bir kılıf ile bunu yapıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şey yapamazlar. O zaman orada tl değil dolar/euro yazacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep YKBworld ile aldım oyunları. 3-5 fazla çekiyorlardı. Bu sefer maaş aldığım Garanti banka kartımı ekledim onunla alacağım. Hesapta oyunun tutarı kadar para bırakacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İninal alın birde ParaMara uygulamasını indirin rahat rahat ininale para atabilirsiniz telefondan atmye gitmeye gerek oyunun fiyatı kadar para atıp alın daha güvenli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.