Şimdi Ara

reader at work ve more to read

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngilizce seviyem A2-B1 arasında diyebiliriz, hatta biraz zorlarsak B1 de diyebiliriz. Şu anda hızlıca grammar tekrarı yapıyorum, yakında da alt yazılı dizi izlemeye başlayacağım. Bu durumda bu iki set ilerlememe yardımcı olur mu ve eğer olur diyorsanız en yüksek verimi almak için nasıl kullanılmalı sizce?


    Temel hedefimden de bahsetmek gerekirse; ilk önce İngilizcemi geliştirmek istiyorum tabii, hem gündelikj kullanım için hem de okuldaki dersler için ama yılın sonuna doğru sınava yönelik -toefl ya da ielts- çalışmaya başlamak gibi bir planım var. Grammar kitabı olarak grammar in use serisinin ilk iki kitabı var şu an ama daha başlamadım, sınava hazırlık sürecinde kullanmayı düşünüyorum açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagjir -- 17 Ağustos 2023; 13:59:15 >



  • Hocam, okuyacağınız her kitap fayda sağlayacaktır. bir kaç güzel pdf kitap sitesi var onlara da bakabilirsiniz seviyeye göre içerik sunuyorlar. ben kendim hatalı veya değil bilmiyorum ancak genelde gramer konularına fazla bakmak yerine cümleleri bilmediğim zaman çevirerek ve cümle içindeki bilmediğim kelimeyi ekstra olarak cambridge sözlükten detaylı bakarak ilerliyordum. biriktirdiğim bu kelimeleri quizlet tarzı kelime ezberleme uygulamalarına anlamı ve örnek cümle ve örnek resim şeklinde atarak düzenli 5-6 kere tekrar ediyordum 1-2 ay içinde.


    Altyazılı dizi hakkında şu yorumu native speakerlardan çok duyuyorum. altyazılı dizi izlersen altyazıya çok odaklanıyorsun ve konuşmalar gözden kaçıyor. o yüzden önce altyazısız sonra altyazılı ve en son tekrar altyazısız izliyebilirsin. ancak film ve dizilerden ziyade benim listening için en çok fayda gördüğüm kesinlikle ama kesinlikle podcast'ler.





  • blackhawk2551 B kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkürler hocam.


    Bu 4 kitap yaklaşık 300 lira civarlarında tutuyor, benim kafama takılan asıl şey 300 liraya daha farklı kitaplar alınabilir mi daha faydalı olması için. bu kitapları almamın sebebi içerisinde kısa hikayeler barındırması, başlangıç için iyi olur diye düşündüm ama bu kitapların çevirilerini görme ya da sesli halini dinleme gibi bir araç yok sanırım ve bu da bir dezavantaj gibi geldi. normal hikaye kitaplarının sesli hallerini de dinleyip hem listening hem reading çalışması yapılmış gibi olabilirdi. bu yüzden tam emin olamadım, bunları alsam mı yoksa direkt sesli hallerinin de bulunduğu hikaye kitabı mı bulup alsam diye.


    grammar için, zaten bilgim var ama hızlı bir tekrar yapmak istedim. dizi ya da kitap okurken iki de bir kesilmesin süreç, cümleden de anlam çıkarabilmek lazım diye düşündüm.


    quizlet kısmı biraz çetrefilli geldi ama bir bakarım, teşekkürler.


    alt yazılı dizi için ben de dediğinize benzer bir şey yapmayı düşünüyordum hocam. önce alt yazılı izleyip aynı gün içinde bir de alt yazısız izlemek gibi. Daha faydalı geldi bu yöntem direkt alt yazılı halini izleyip geçmek yerine.


    podcast olayının önemli olduğunu ben de düşünüyorum. Sizin, Amerikan İngilizcesi için önerebileceğiniz podcastler var mı? yazılı hallerine -metinine- de ulaşılabilse güzel olur ama öyle podcast ler var mı emin değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagjir -- 17 Ağustos 2023; 20:56:42 >




  • up

  • sagjir S kullanıcısına yanıt
    1. bedava pdf siteleri var zaten english e-reader, easy english story tarzı duruyor mu bilmiyorum bakabilirsin. para vermene gerek yok o iki kitabında pdf'i var. ama durumum iyi diyorsan elbette korsan yerine orjinal alabilirsin.
    2. gramer için pratiği okurken yazarkenn konuşurken yapman daha iyi.
    3. quizlete bakın kelime ezberleme de önemli
    4. podcast için şuan dinlediğim luke english podcast var her biri ortalama 1 saat olan bölümlerinde ben şuan 600'lere geldim :D çok anlaşılır konuşuyor british olmasına rağmen amerikan aksanıyla konuşuyor ama bence aksanlara çokta takılmamak lazım. onun dışında thinking in english var gene 30'ar dakika. bunlar başlangıç için ingilizce öğrenme maksatlı sonradan joe rogan, lex fridman, jordan peterson gibi podcast yayıncılarını dinleyebilirsin.
  • blackhawk2551 B kullanıcısına yanıt

    elimden geldiğince orijinal kullanmaya çalışıyorum açıkçası hocam. aslında şimdi bakınca hazırlıkta aldığımız pearson new language reader kitapları vardı elimde pek kullanmadığım, elementary - pre-intermediate ve intermediate olarak üç tane. bunları kullanıp 300 liraya da konudaki kitaplar yerine daha farklı şeyler alınabilir. çünkü ekstra reading kitabı falan da var, national geographic learning olarak. ne dersiniz hocam, mantıklı mı sizce de?


    podcatslere bakacağım hocam, teşekkürler.

  • sagjir S kullanıcısına yanıt

    hocam açıkcası o tarz hazırlık veya lise kitaplarını hiç kullanmadım, bilmiyorum yani ancak bu işin tek sırrı her gün düzenli okumak 30dk-60dk arası zaman tutun süre ölçer ile her gün ne bulursanız okuyun ancak size tavsiyem haber, akademik makale veya bu tarz çok spesifik konularda "fazla" okumama yapmanız olacaktır çünkü çok fazla bilmediğiniz kelimenin çıkması şevkinizi kırabilir. o yüzden hikaye kitapları ile başlamak iyi seçenek olacaktır.

  • blackhawk2551 B kullanıcısına yanıt

    hocam sizin önerdiğiniz hikaye kitapları var mıdır? bir ara oxford basımlı olanlar vardı ama artık satılmıyor sanırım, göremedim pek. bazı ingilizce hikaye kitapları var ama yayıncıları pek bilmiyorum, fark eder mi ondan da emin değilim açıkçası.

  • sagjir S kullanıcısına yanıt

    pdf siteler var hocam bir sürü çok rahat bulabilirsiniz. ben basılı kitap almıyorum çünkü kitap biriktirmeyi sevmiyorum ne türkçe ne ingilizce

  • blackhawk2551 B kullanıcısına yanıt

    anladım hocam teşekkürler tekrardan.

  • o kitaplar yoklukta giderdi şimdi kaynak çok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.