Şimdi Ara

REALME 11 PRO PİL SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar realme 11 pro kullanan varsa deneyimini paylaşırsa sevinirim


    10 gün kadar önce emektar realme 7 telefonumu 11 pro modeline yükselttim. 7'den özellikle pil konusunda çok memnun kaldığım için realme kullanmaya devam edeyim diye düşünmüştüm ama tam bir hayal kırıklığı oldu. telefon aktif kullanım esnasında pil tüketimi konusunda sorun çıkarmıyor olsa da bekleme modunda tam anlamıyla bataryayı sömürüyor. 3 yılını doldurmak üzere olan realme 7 telefonum geceden sabaha %3 şarj ancak tüketirken 11 pro %8-10 şarj tüketiyor. Bu durum gün içerisinde elime almadığım durumlarda da geçerli olduğu ve telefonu aşırı aktif kullanan biri olmadığım için ortalama her 24 saatte bir şarj etmek zorunda kalıyorum ve bu süreçte 4 saat ekran süresi ancak alıyorum. Denemek için şarj dolu iken %70 parlaklıkta 1080p 60 fps youtube videosu açtım 3,5 saatte %24 şarjı gitti. yani aktif kullanımda tam olarak olması gerektiği gibi ancak kullanmadığım zaman pili koklaması gereken telefon kullanırken tükettiği pilin %50 kadarını sadece boşta beklerken tüketiyor

    özellikle gece tüketimi konusunda servise göndermeli miyim bilemedim zira yatarken telefonda wifi, bluetooth, gps, nfc, veri dolaşımı ne varsa kapatır yatarım. pil ayarlarında yüksek performans modu devre dışı, bekleme modu ise ultra güç tasarrufu modunda olmasına rağmen bu değerler mantıklı gelmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekaradag -- 12 Kasım 2023; 1:14:36 >







  • Ben de yaklaşık bir aydır bu telefonu kullanıyorum. Forum'da Ana konu olarak açılmamış. Pil konusunda beklentilerimi karşıladı diyemem. Bir gün gidiyor ama daha fazla gitmesini beklerdim. Benim merak ettiğim asıl konu güncelleme konusu acaba Android 14 Türkiye'deki kullanıcılara gelir mi gelirse ne zaman gelir bunu merak ediyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertugrulkose E kullanıcısına yanıt

    hocam ben pil sorununun operatör kaynaklı olduğuna kanaat getirdim. bununla ilgili bir konu daha açmıştım. vodafone kullanıcısıyım ve telefonda 4g modunu kapatınca şarjım iki günü güle oynaya çıkarır oldu. normalde geceden sabaha boşta dururken %10 tüketen telefon 4g kapandıktan sonra %1-2 tüketmeye başladı. ekran süresi olarak ise 8 saati çok rahat alıyorum. yakın zamanda müsait olabilsem operatör değiştireceğim zira o açtığım konu altına beni doğrulayan çok sayıda kişi yorum attı.

    güncelleme konusuna gelecek olursak o noktada sorun yaşanacağını sanmıyorum. segment olarak daha aşağıda olan realme 7 modeli android 10 ile çıktı ve iki büyük güncelleme aldım 12 şuan. bu telefon için de realme 2 güncelleme garantisi vermiş durumda ve yanlış bilmiyorsam güncelleme yol haritasına göre android 14 için belirlenen tarih 2024'ün ilk çeyreği olarak geçiyo

  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Pil konusunda hangi operatör daha iyi sizce? Bugün dikkatimi çeken birşey oldu. Sabah altıda şarjda %100 iken çıkardım. 5-10 dk sonra ekranı 1-2 kez açmama rağmen %99'a düştü. Buna anlam veremedim gerçekten. Şu saat itibariyle şarjım %65. Sadece sosyal medya ve alışveriş uygulamalarını kullanıyorum. (Instagram Twitter facebook falan) Şarjı ekran kapalı iken tüketen bir şey var ama nedir çözemedim. Bende Türk Telekom hattı kullanıyorum. Bir de bu telefona güzel kılıf bulmak da zor ya amazon'da yurt dışı gönderimi olarak birkaç tane kılıf var ancak yerli alışveriş uygulamalarında pek güzel bir şey bulamadım. Yeni bir telefon olduğu için böyle herhalde. Forum'da ikimizden başka hakkında konuşan yok zaten. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ertugrulkose E kullanıcısına yanıt

    aynen hocam çok popüler değil ki zaten bende herkeste olmayan ürünleri kullanma alışkanlığı var ondan kullanıyorum. şahsen turkcelle geçeceğim. pahalı falan ama zaten en ucuz paket de işimi görür evden çalıştığım ve her an elimin altında internet olduğu için bana 2 gb mobil internet bile yetiyor. şimdi kontrol ettim 1 gün 11 saat önce şarj etmişim %39 şarjım var ve 5 saat 16 dakika ekran süresi almışım. şahsen 4g kapadıktan sonra tatmin ediyor. ama pilin aniden %99a düşmesini dert etmeyin realmede bu hep var. kardeşimde 6 var ben 7 kullanmıştım genelde %95-96 seviyelerine kadar 10-20 dakika ekran süresi ancak verip hızlıca düşüyor normalde bu şekilde yani sizin telefona özgü değil

  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Peki 4g'yi kapatınca internet hızı olumsuz etkilenmiyor mu? 3g'de sosyal medya performansı nasıl? Bende kapatsam 4g'yi çok aratır mı? Birde 4g'yi kapatırken cihaz üzerinden mi kapattınız yoksa hat üzerinden mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cihaz ayarlarından kapadım. 3g idare ediyor şahsen sorun yaşamadım ama dediğim gibi günün çoğunda evdeyim. dışarı çıktığımda telefon benim için sadece iletişim aracına dönüşüyo

  • gece yatarken telefonu nasıl bırakıyorsan Bir gün de telefonu uçak moduna alıp uyu

    Sabah tüketime bak

    fazla tüketim olursa yazılım kaynaklıdır arka planda çalışan uygulamalar vardır .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekaradag kullanıcısına yanıt

    Bende deneyeceğim. Bakalım işteyken şarj durumu ve internet performansı nasıl olacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah 06:00''dan akşam 23:00 kadar olan pil performansı ve ekran süresi. Bluetooth ile akıllı saat bağlı tüm gün. Gece sati kapatıyorum.


    REALME 11 PRO PİL SORUNU
    REALME 11 PRO PİL SORUNU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulkose -- 20 Kasım 2023; 23:8:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Realme 11 pro plus'in ana konusu varmi bir türlü bulamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.