Şimdi Ara

Recom Power Engine 580W PSU video inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
13.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • my54, öncelikle bakman gereken husus power supply çıkışındaki hava elini yakacak kadar sıcak oluyor mu? Eğer öyle ise büyük ihtimalle düşük hızla dönen bir fan taktığında güç kaynağı aşırı ısınacaktır.

    Eğer serinse, daha sessiz bir fan takabilirsin. Vidalarını söküp güç kaynağını açıyorsun. Sonra fanın vidaları söküyorsun. Güç kaynağı boardına bağlı olduğu yerden çıkarıyorsun kablolarını. Eğer lehimliyse lehimi açman gerekir. Ama yeni güç kaynaklarında anakarttaki fan pinleri gibi pinler var. Direk söküp yeni fanın girişini takıyorsun.

    St50F çok uygundu buna 5 dakkada yeni fanı taktım. Garanti dışı kalmasını sağlayacak her hangi bir bant da olmadığı için, her hangi bir arıza durumunda eski fanı takıp garantiye gönderebilirim. Garanti bandı varsa bu işlemi yapmadan önce bir kez daha düşünmek lazım tabi.

    Kolay gelsin.




  • arkadaşlar, bu ürünü kullanan bilen var mı? yani dendiği kadar sessiz mi?
  • Arkadaşlar bende geçen gün firebal'den aldım bu powerdan. powerın fanı ilk başlarda duruyo ama bi iki dakika sonra çalışmaya başlıyo.benim bi sorum olacak benim aldığım powerın arkasındaki lamba hiç yanmıyo ve anakarta giriş soketinde bir tane giriş eksik bu problem yaratırmı ilerde yani garantiye göndermeme gerek varmı



    [simage]

    [/simage]







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 1 Ocak 2009; 22:33:32 >




  • Eğer arkadaki led yanmıyor ve pinlerde de eksiklik varsa mutlaka satıcı ile irtibata geçin. Ürünün değiştirilmesini isteyin.
  • Eksik olan pin -5v pinidir. Güncel sistemlerde artık -5v a ihtiyaç olmadığından kullanılmamaktadır ve yeni model güç kaynaklarının hepsinde bu pin eksiktir. Güç kaynağının arkasındaki led ise PSU fanının devir ölçüm çıkışına bağlıdır. Fan belli bir devrin üzerine çıktıktan sonra devir sayısı ile orantılı parlaklıkta yanar. Led in yanmıyor olması PSU nun oldukça serin çalıştığını ve fanın çok yavaş döndüğünü ya da dönmediğini gösterir. Sisteminizi yük altında bir süre çalıştırırsanız ledin yandığını görebilirsiniz. Eğer hala yanmıyor ise sisteminiz PSU nun ısınıp fan devrini arttırmasına sebep olacak kadar yük çekmiyor demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 2 Ocak 2009; 12:16:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HexfeT

    Eksik olan pin -5v pinidir. Güncel sistemlerde artık -5v a ihtiyaç olmadığından kullanılmamaktadır ve yeni model güç kaynaklarının hepsinde bu pin eksiktir. Güç kaynağının arkasındaki led ise PSU fanının devir ölçüm çıkışına bağlıdır. Fan belli bir devrin üzerine çıktıktan sonra devir sayısı ile orantılı parlaklıkta yanar. Led in yanmıyor olması PSU nun oldukça serin çalıştığını ve fanın çok yavaş döndüğünü ya da dönmediğini gösterir. Sisteminizi yük altında bir süre çalıştırırsanız ledin yandığını görebilirsiniz. Eğer hala yanmıyor ise sisteminiz PSU nun ısınıp fan devrini arttırmasına sebep olacak kadar yük çekmiyor demektir.



    gerçekten dediğiniz gibiymiş fana göre parlıyor ışık.cevaplar için teşekkürler.ayrıca bu psu gerçekten çok sessiz çalışıyor.




  • firebal sitesinde lc kasa ile bu psu kombo satılıyor. kasa ile baya hesaplı duruyor.
  • bu psunun o soğutuculalarla 40 amp vereceğini zannetmiyorum 40db fan sesi denmiş çok fazladeğilmi DHnasıl sessizlik demiş 40db odada 40db fan sesi duyulmaz ztn odanın biraz daha sessiz olması gerekmezmi anlamadm ama

    ancak tek güzel yanı fanın ısıya göre hareket etmesi bu psuya güvenip core2q ve 4800 serisi ekran kartı kullanmam şahsen.

    Sanırım yine benim için silverstone ve thermaltake psu liderleri
  • Recom'lar kısa sürede arıza vermeye başlıyormuş galiba zaten. Buralarda bir-iki konu görmüştüm:

    http://forum.donanimhaber.com/m_28683669/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_28466805/mpage_2/key_/tm.htm

    Ülkemizde senelerdir satılan bildik tanıdık markalardan şaşmamak lazım. Bu Recom'ların devamı gelecek mi zaten orası belirsiz.
  • Kullanıyorum ve hala ses yok. AMD, İntel Core 2 ve şu an i5 herşey değişti kasa ve power hala aynı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.