Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
5
Favori
55.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla pek tartışmaya katılmadım bu konuda ama anonimus'un yaptığı yanlıştı. Açıkçası böyle bitmesi üzdü ama yine de nasıl oldu bilmiyorum, keyiflendim de bir yandan.
    Şu şirketleşmiş çeviri ekipleri toptan kapansa da rahatlasak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Bir çeviri grubunun "bağlaç de"leri hunharca katletmesine ne demeli acaba? Daha kendi dilini düzgün kullanamayan adamdan medet ummak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kovalenko kullanıcısına yanıt
    Olay bu işte hoca Orhun Kayaalp'te ilk başta açıklayabilir siniz nedenini filan diyordu sonra Walkür' ile olayın aslını konuşunca başınız belaya girebilir ben bu sizi şikayet edenlerin kafasına ediyim dedi üstü kapali :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.8 milyon kelimenin ne kadar uzun olduğu hakkında bir fikrin var mı? Nereden buldun 1.8 milyon olduğunu kaynağını da paylaş..
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    İki yüzlüler işte başka birşey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence kimse artık çeviri işine girmesin translate yapan yapsın ölücülere bu yakışır translate oynasınlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Projenin iptal olmasına açıkçası sevindim. Palazlanıp türkçe yamaları paralı hale getirirsen birde insanların zaafından yararlanmaya kalkıp açgözlülük yapıp gamepass sistemine geçmeye çalışırsan 7 aylık emeğini böyle şikayetlerle çöpe attırırlar. Ücretli çeviriler başlığı altındaki diğer türkçe yamalar yüzünden donanımhaberde ilerde tazminatla karşı karşıya kalırsa hiç şaşırmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun26180 -- 19 Temmuz 2020; 10:47:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: locika

    Çok boş yapılmış konu. Sen emek ver oyun yap tüm haklara, lisanslara para ver. Biri gelsin senin urettigin ve hala populer olan bir oyun üzerinden para kazanmaya kalksın. İstediğiniz kadar kendinizi kandırın.

    Çeviri ekibi parasız olarak bu işi yapmış olsa bunlar yaşanmazdı. Emeklerine yazık olmuş
    İnsanlar o kadar ikiyüzlü ki göz göre göre yapılan kanunsuz işi destekler olmuş sırf işlerine öyle geliyor diye.

    Neymiş 1.8 milyon lira ödemek gerekirmiş de şöyle olurmuş da 50 lira neymiş de geçin bunları başkalarının emeği üzerinden izinsiz para KAZANAMAZSINIZ.

    Ücretsiz çeviri de gönül işidir, kimse bir şey demez çünkü herhangi bir haksız kazanç yoktur.

    "Yok ben emek verdim para da isterim" diyen olursa da yasa dışı iş yaptığının farkında olsun.




  • 2 milyon kelime oyunun neresine saklandı merak ediyorum toplam 10 sayfa falan yazı okumuşumdur bu 2 milyonsa divinity original sin 2 30 milyon kelime falan herhalde
  • Bu korsancılar 50 lirayı duyunca şirazelerini kaybettiler. Yoksa yasaymış ahlakmış bunların zaten umurlarında değil. Haa insan olan ya ben bunu alamam ama isteyen alsın diye düşünür fakat bunlar kötü niyetli oldukları için işi şirkete mail atmaya götürdüler. Bırak alan alsın sana ne ? Dünyada ki bütün ahlaksızlıkların peşinden koşuyor sanırsınız Normal hayatlarında tam tersi hırsızlık görse aman uğraşmıyayım başıma bir iş gelmesin diye yolunu değiştiren insan modeli bunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 19 Temmuz 2020; 11:1:32 >
  • Bu işlerin ücretsiz olmasına karşıyım, şikayet eden kişiler de biliyorum, birçoğu çocuk yaştalar. Onlar da Google translate yardımıyla halleder işlerini artık. Alışılmış tabi cracke torrente. Bir oyun çıkar 2 sene beklerler her gün Google a girip acaba crack çıktı mı diye bakarlar, 20 lira veremezler o oyuna. Haktır, emektir. Anlamayan, anlamayacak yaşta olan ya da anlamayacak kalibrede olanlar umarım bir gün tecrübeyle öğrenirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaylara hakim değilim, sadece son dönemde açılan konulardan öğrendim birşeyler. Ben de bu yamanın çıkmasını dört gözle bekliyordum. Yama çıksaydı parası neyse verip oyunu alacaktım ama şu an benim için rafa kalktı. Açıkçası yamanın iptal edilmesine üzüldüm tabii ki. Benim anlamadığım nokta bu adamlar yamanın paralı olacağını projeye başlamadan herkese belirttiler mi?

    Bu hak hukuk diyen arkadaşlar, sen yapımcıdan izin almadan yama yapamazsın şikayet olursa başın belaya girer diye işin başında uyardılar mı?

    Eğer bu adamların yamayı paralı yapacakları belliydi ve işin başında uyarıldılarsa kendi hataları, 7-8 ay neyse artık kendi emeklerini kendileri yakmışlar.

    Yok, paralı olacağı belliydiyse ve forumun büyük çoğunluğu ucuza çıkar da alırız diye aylarca beklerken bir anda 50 lira olduğunu görüp şikayet ettiyse bu sefer şikayet edenlerin derdi legal-illegal muhabbeti değil, pahalı bulduğu için şikayet etmiş derim. Yani bu iş dün başlayıp bugün bitmedi, "Aylardır aklınız neredeydi, adamları boş yere uğraştırmışsınız" derdim.

    Sürece hakim arkadaşlar bu konuda bilgilendirirse sevinirim. Bunları bilmeden muhakeme yapamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Spartan.32 kullanıcısına yanıt
    Şikayet edenler samimi olsalar bu zamana kadar çıkan ücretli yamalarıda şikayet ederlerdi, madem ahlak bekçiliğine soyunuyorlar haydi telif haklarını aşan film-dizi sitelerini ve diğer ücretli türkçe yama gruplarınıda şikayet etsinler cimere ve oyun yapımcılarına, iyi niyetle yapılıyor olsa dediğin gibi baştan uyarırlardı,
    Fiyat konusunda tepkiye gelirsek bu tamamen grubun hatası, baştan yama o kadar ucuz olacak şaşıracaksınız, 40 tl yama olurmu oyun mu satıyoruz gibi şeyler söyleyip beklentiyi aşağıya çektiler, madem yüksek fiyattan satmayı planlıyorsun yada haraç keser gibi aylık abonelik getirmeyi planlıyorsun, çevirinin başında oyuncu dostu numarası yapmadan ne planlıyorsan açık açık söyleyeceksin, buna göre muamele göreceksin


    Attığım videoda süreç baya güzel açıklanmış, izleyebilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=0LiDKRaWqUw&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Kanalın benimle alakası yok haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol üssünden Levent Abi çok doğru demiş. Siz hem istiyorsunuz ki her oyuna türkçe yama yapılsın( girin bakın türkçe yama istek kısmına. tonla oyun yazmış herkes. zannediyorsunuz ki insanlar hazır bekliyor çevirmek için) hemde istiyorsunuz ki hiç para istemesin bu gruplar.

    irili ufaklı her grup ve proje eninde sonunda ticari bir model kurmadıysa batmaya ve dağılmaya mahkumtur. Hani çok sevdiğin bir oyundur zevktir falan oturur uğraşır çevirirsin ücretsiz de sunarsın bunu. tatmin duygusunu alırsın. ama en fazla 1 olur 2 olur. 3. de adam der ki napıyorum lan ben? niye yapıyorum? dünya üzerinde yok böyle bir şey. emek harca harca karşılığında bir kaç kişinin teşekkürü size sadece...

    maalesef insanlar ikiyüzlü davranıyor. hem sürdürebilir gruplar istiyor sürekli yeni oyunlar çevirsinler istiyorsunuz hemde 5 kuruş para ödemeyelim. bir akıllı sizsiniz zaten.

    köşeye sıkışınca da ama bu iş illegalll, ühühüh sizi şikayet edicez, alın başınıza belayı diye saçma bir tavırlara giriyorsunuz

    sonuçta bu oyunu ücretsiz de dağıtsan illegal bir iş, paralı satsan da illegal bir iş. bedava olunca kimseden ses seda yok ama o zaman gayet güzel gidip oyunu türkçe türkçe oynuyorsunuz. işte ikiyüzlülük burada devreye giriyor.




  • rustem1905 kullanıcısına yanıt
    Anladım, bilgilendirme için teşekkürler.
  • Videodan ve diğer yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla iki taraf da temiz değil. Çevirmen grup aç gözlülük yapmış, 40 liraya yama mı olur deyip insanları umutlandırıp, gamepass demek 50 lira fiyat koymak savunulacak bir tarafı yok bu işin.

    Diğer taraftan bu yamanın uygun bir meblağ da denmiş olsa ücretli olacağı belliymiş. Kardeşim madem hak, hukuk, lisansmış, şirketin kendi malıymış bu kadar hassassın bu işin başında deseydin bu adamlara. Bak sen illegal işlere bulaşıyorsun diye. Bu başkasının malını satamazsın diyenler projenin başında neredeydi? Adamlar 50 lira fiyat biçince mi hukuksuz oldu? 10 lira olsaydı sorun yok muydu? Fiyatı mı beğenmedin? O zaman iş bittikten sonra diyecektin kardeşim 50 lira fiyat mı olur, sen insanlara uygun ücret diye ümitlendirdin, şimdi fiyatı kıracaksın diyecektiniz. Fiyat kırmazsa kimse almaz öyle ellerinde patlardı. Ya da sorun ücretli satılması mı? İşin başında deseydin o zaman sana ait olmayan ticari ürünü parayla satamazsın diye. Ama şimdi yapılan sırf fahiş fiyat çektiler diye başında okey verip sonradan şikayet etmek hem iki yüzlülük hem de emek hırsızlığıdır. Bu adamlar koca şirketin kaç yıllık emeğini gaspetmişse siz de bu arkadaşların kaç aylık emeğini gaspetmişsiniz.

    Hele bir de 3.bir grup var. Ücretsiz dil yamasına bile karşılar. Bu arkadaşlar yıllardır çıkan binlerce yamaya tek bir laf etmişler mi? Bütün yamalar da yapımcı şirketin bilgisi dahilinde mi çıkmış? Hiç sanmıyorum. Şimdi bu rdr2 olayı patlak verince sen yapımcıdan habersiz dosyaları değiştiremezsin falan filan. Yıllardır bu iş yapılırken aklın neredeydi? Belli ki maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.




  • açın kendi sitenizi veya bir satış sitesi üzerinden satın yamanızı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    İptale o kadar sevindimki oyunu Türkçe oynamak için can atıp fakat 30 tl çok diyen ölücü tayfa oyunu asla anlayarak oynayamıyacak.
    Yamayı asla bedava dağıtmak gibi bir hata yapmayın, bu alıntı yaptığım mesajımda bahsettiğim ölücü kanser tayfa oynayamasın çünkü biliyorsunuz bedava olsa size o kadar laf edip, oraya buraya şikayet edip ilk indiren bunlar olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.