Şimdi Ara

reenkarnasyonun gerçek olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1990 yılında ingiliz bbc televizyonunda yayınlanan bir belgesel ile duyulan bu olay reenkarnasyonun en büyük kanıtlarından biri olarak gösteriliyor.

    hintli bir çocuk olan titu 2,5 yaşındayken ailesine önceki yaşamından kesitleri ve agra şehrindeki eski evini anlatmaya başlar.

    anlattıkları şeyler arasında önceki hayatında bir radyo dükkanında çalışması, adının suresh verma olması ve hatta uma isimli eşinden de 2 çocuk babası olması gibi ilginç detaylar da vardı.

    ilk zamanlar pek ciddiye alınmasa da titu’nun bir gün silahla vurularak öldürüldüğünü ve cesedinin yakılıp nehre atıldığını söylemesi ailesini korkutmaya başlamıştı.

    ailesi titu’nun söylediklerini araştırması için abisini olayı detaylıca araştırması için agra’ya yollar. işte tüm hikaye de bundan sonra başlar.

    abisi agra’ya ulaştığında titu’nun söylediklerini araştırırken uma isimli 2 çocuk sahibi dul bir kadının ilettiği suresh radyo isimli bir dükkan görür.

    abisi olayları uma’ya anlattıktan sonra ise uma hemen çocuğu görmek ister. titu bunun üzerine agra’ya gelir. geldiğinde ilginç bir şekilde iki çocuğunu da hemen tanır.

    hatta radyo dükkanındaki küçük değişiklikleri bile fark etmiştir. uma’ya önceden gittikleri bir panayırı anlatır ve evlerinin bahçesine gömdükleri altınlardan bahseder.

    otopsi raporlarına bakıldığında önceki hayatında sağ şakağından vurulup öldürüldüğü ve kurşunun kafasının sol tarafından çıktığı yazılıydı. bunun üzerine titu’nun saçları canlı yayında tıraş edilir.

    kurşunun çıktığı kısımda 2 yara izi olduğu canlı yayında ortaya çıkan titu tüm dünya basınını şoka sokar.

    titu bunca şeyin üstüne agra’daki bir mahkemeye cinayetin başka ayrıntılarını da anlatır ve savcıları davayı yeniden açmaları için ikna eder. titu’nun verdiği bilgiler sonrasında ise suresh’in katili cinayeti itiraf eder ve olay çözülmüş olur.

    bu olay hala tüm dünyada reenkarnasyonun en önemli delili olarak gösterilmektedir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • insan ağzından anlatılan hiçbir hikayeye güvenmemek gerektiğini öğretti hayat bana.

    çok basit bi örnek vereyim. eskiden teknoloji yoktu. köyümüz büyük oranda karanlık idi geceleri. o dönemde herkesin bi cin görme hikayesi vardı. nebileyim mesela köyün azıcık dışına doğru oturan kişi gece evine dönerken çalıların arasında cin görürdü. ne zaman konusu açılsa herkes kendi cin görme olayını ciddiyetle ve inanarak anlatırdı.

    sonra teknoloji geldi. köyün her yanı elektrik lambaları ile aydınlandı. cep telefonları geldi artık herkes telefonuyla oynuyor. eskisi gibi bir "yalnızlık" ve "karanlık" durumları yok. ve cin görme hikayeleri bi anda sona erdi. inananlar unuttular cin mevzusunu. şuanda sen köye gidip cin gördüğünü söylesen miller sana tip tip bakar "ne diyo la bu" diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kadar 250 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği dini konularda çok geniş kaynak ve bilgiler sunan dinimizislam.com istesinde bu konuyla alakalı geniş mevzu olup, ordan bir alıntı yapıyorum:


    Cin, insanın içine girebilir. Bu husus hadis-i şerifle sabittir. İnsanın his ve hareket sinirlerine tesir ederek, hareket ve ses hasıl ederler. İnsanın, bu kendi söz ve hareketinden haberi olmaz. Böylece vaktiyle Roma’da ve Peşte’de, son zamanlarda Adana ve Hatay’da konuşan çocuk ve hastalar görülmüştür. Bunları konuşturan cin, uzak ülkelerdeki veya eski zamanlardaki şeyleri söylediklerinden, bazı kimseler, bu çocukların iki ruhlu olduğunu veya başka insanın ruhunu taşıdığını sanmışlardır. Bunun yanlış olduğunu dinimiz açıkça bildirmektedir.




    dinimizislam.com
    Tenasüh (Reenkarnasyon) yoktur - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1768




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/shorts/2k1XNxko2Yw?si=4dS1yvII6Wjs8fji bu video hakkında ne düşünüyorsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zümer 42:


    Allah, (ölen) insanların ruhlarını öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna) kadar bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

  • Trubetzkoy kullanıcısına yanıt
    ne olayı hocam sadece bi animasyon var.

    eğer böyle bi iddia varsa, şunu düşünürüm: ben hayatım boyunca böyle sürüyle iddia duydum. eskiden bu iddialar hakkında şöyle düşünürdüm: "bu kadar çok kişi duymuşsa, demek ki bu iddia gerçek, yoksa yayılamazdı" ama yıllar içinde şunu gördüm: bu tarz iddialar ağızdan aüıza abartılarak yayılıyor ve insanlar bu "yalan" yayılım olayını canlı görseler bile durun deyip itiraz etmiyolar. efsanenin doğmasına izin veriyolar. çünkü insanlar bunlara inanmak istiyolar.

    ben şahsen o raddeye geldim ki, kendi enkazdan çıkarttığım küçük kız çocuğu bana bunu diyecek olsa, yani: "aç değilim enkaz altında bana yemek yerildi su içirildi" diyecek olsa, ben ona bile inanmam, şöyle düşünürüm: büyük ihtimalle çocuk açlıktan ve korkudan halüsinasyon görmeye başlamış.

    ha şunu da ekliyim: Türkiye'de çok sayıda dini tarikat var. Menzil, İsmailağa, Fetö, bunların hepsinin kendi taban tayfalarını uyutmakta kullandıkları ortak bi yöntemleri var: "liderimiz peygamberimizle toplantı yapıyo" derler hep kendi içlerinde. emirler peygamberden geliyo derler. peki bu toplantı nasıl yapılıyomuş? söylediklerine göre liderleri gece uykuyla uyanıklık arasındayken peygamber geliyomuş ve bu haftada bir geçekleşiyomuş. o tarikatlerin taban tayfaları da bu yalana inanır. ve Türkiye'de bu yalana inanan milyon tane insan var. cidden inanıyolar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reenkarnasyon gerçek veya değil bilemem ama tek bir hayattan sınava tabi tutulduğumuzu iddia eden anlayıştan daha mantıklı geliyor bana.

  • Uo

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yakin ölüm deneyimi yasayanlarin anlattiklarina gore, bu dunyada kime ne kadar ne cektirdilerse diger tarafta o kadar sure ayni duruma maruz kaldiklarini anlatmislardi. Tabi bunlar dunyanin degisik yerlerinde yasanan birbirinden farkli insanlarin anlattiklari olaylar, hepsinin anlattiklari birbirini tutuyor. Buna gore kadde alemini terkeden ruh ölmüyor ve tabi bilincte. Ruhun kendini gelistirmesi madde aleminde oluyor, bu alemde yaptiklari yanlislari ise diger alemde ayni sekilde maruz kaliyorlar. Buda gosteriyorki aslinda hepimiz biriz, birbirimizin aynasiyiz ve her ayna bize kendimizi gosteriyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Reenkarnasyonla ilgili çok fazla kitap var. Hatta bunların bir çoğunda reenkarnasyonu zaten kabul etmiş olan kimselerin okuduğu bilgiler var. Yani kanıtlamakla uğraşmıyorlar. Çok farklı ülkelerin farklı insanlarının kaleminden çıkmış kitaplar var.


    Ateş olmayan yerden bu kadar duman çıkmaz diye düşünülüyor ister istemez.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Seçimi nasıl oluyor sence yani x kişi değilde y kişisinde o bedende varolması neden olur sence

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kişi doğmadan önce alması gereken dersler zaten belli oluyor. O dersleri alabileceği deneyimlerle karşılaşacağı bir çevre ve aile olması gerekiyor. Ortaya diyelim 3-4 seçenek çıkıyor. Öte taraftaki rehberlerinin de yönlendirmesiyle bunlardan birini seçiyor. Sonuç olarak da tam da ihtiyacı olan deneyimleri karşısında bulacağı, bir hayata gözlerini açıyor.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Birqz ürkütücüde olsa güzel deneyim olurmuş duygu geçişi oluyor mudur sizce o acıyı hissetmek vs

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar da çok reenkarnasyon konusu açılmış. Buradakilerin ilgisini çekmiş demek. Cool story bro - or sis.

    Gerçekten sağduyuya hitap etmeyen, akla yatmayan, herhangi bir delili bulunmayan her şey de böyle kulaktan dolma bilgilere, tuhaf tanıklıklara, hevesle anlatılacak menkıbelere dayanıyor.

    Hani bir kerecik bile olsun tavşan veya balina olarak önceki hayatını kendin hatırlamazsın! Aslında yeterince zorlarsan hatırladığını da sanabilirsin! İnsan beyni kendisini inandırmaya meyilli bir yapı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trubetzkoy kullanıcısına yanıt

    Duygu geçişi derken, acaba önceki yaşamdan gelen duyguları mı kastettin? Küçücük bebekte elbette ki olmuyordur önceden gelen duygu. Ama ruh anlamında bakınca, yaşamın ilerisi için tam da karar veremedim.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam acaba önceki yaşamdan gelen duyguları reenkarnasyona uğrayan biri bunu hissedebilir mi ? Peygamberlerde de bu durum olabilme ihtimali var mıdır sizce

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Reenkarnasyon 'yeniden bedenlenme' demektir. Yani duygular için kullanımı doğru olmaz. Duygulara etkisi ancak şöyle olabilir. Ruhun getirdiği geçmiş yaşam etkileri, yeni bedendeki insanın daha hassas bir yapıda, daha vicdanlı bir yapıda olmasını sağlayabilir. Bu etkiler de kişinin duygularına ona göre yön verir. Mesela önceki yaşamında kıtlık döneminde yaşamış ve aç kalmıştır. Bu sebeple aç kalan insan ya da hayvanlara karşı daha duyarlı bir ruha ve dolayısıyla kişiliğe sahiptir. Ona göre davranır.


    Aynısı peygamberler için de geçerlidir elbette.

  • valla sadece tek bir hayat için 1 seferliğine yaşamak için dünyaya gelmek hiç adil gelmiyor bana.çünkü başka insanların yaşadıklarını yaşayamamak insanları allah korusun iblis gibi allaha kafa tutmaya ve isyana bile sürükler.keşke dünyaya 2-3 kere gelseydik diyorum kendi kendime.bazı hocalar dünyada yaşayamadıklarını fazlasıyla cennette yaşarsın diyorlar ama zaten herkes herşeyi dünyada yaşıyor sen cennette fazlasıyla yaşasan kaç yazar? üstelik cennetteki emrimizdeki huriler ve cennetteki şahsımıza ait alandaki insanlar allahın imtihana sokmadığı ve sonradan yarattığı varlıklar.en çokta bu koyuyor insana.görünce arifin 216 ya dediği gibi şunu mu diyecez? meraba robooot.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reallyboy -- 30 Mart 2024; 20:11:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.