Şimdi Ara

REFERANS MONİTÖR TAVSİYESİ İSTİYORUM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
    Evet,müzik dünyasının bu kadar derin ve ucu açık masraflı olduğunu bilmiyordum.
    Sadece 3300 tl verip Mackie CR5-xbt 2.0 almakla hallolur zannettim.
    Birini aldıkça bir başka alınacak karma karışık bir dünya imiş.
    Yazılanlar burada NOT DEFTERİM OLACAKTIR.
    Çok sağolun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana gerek kalmamış, arkadaş izah etmiş durumu ancak müzik dinlemek, dizi ve film izlemek için referans monitörü gerçekten ilginç bir seçim olmuş.

    Biz genelde referans monitörleri sesleri ham ve net duymak ve yaptığımız müzikleri en ince detayına kadar işiterek, hataları gidermek, ince müdahaleler yapmak için kullanıyoruz. Daha sonra müziği tamamladığımızda, elde ettiğimiz ürünü dinlemek için ise 5+1 gibi ses, sinema sistemlerini tercih ediyoruz. Yine de sen memnunsan sıkıntı yok demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederim.
    Dizi,film için değil sadece duyduğunuz en ince teferruatları müzikte duymak icin aldım.
    Yani sadece Kaliteli müzik dinlemek için.
    Film için uygun olanı 5+1 çok daha isabetli olur,Bunun farkındayım.Zira aynı fiyata kaliteli 5+1 ler vardı.Oda ses düzeninin elzeminin de farkındayım.

    Müzik stereo dinlenir,Hi-Fi olmalı kuralina uydum.Sadece studyo monitörde biraz tize ihtiyacım olduğunu 50 Hz 5inc alınca farkettim.Mackie de arkada bir akustik ayarı olsa idi,bunca yazmama ve günlerce okumama gerek kalmaz,müziğin keyfini çıkarırdım.Öyle olmadı maalesef...Diğer 2.0 larda bu,akustik ayarları vardı.mid-tiz-bas...onların da in-outları uygun değildi.
    Mackie CR5-XBT 2.0 ı alirken müzik kalitesi aradım sadece.Saf doğal hali ile dinlemek.ama tize ihtiyacim varmış.50 Hz ve frekans aralığı 80-20 olan olsaydı bunca arayışa da gerek kalmazdı eminim.Burada sadece bas ın yeterli olup subwoofere ihtiyacin olmayacağını yazabilirim tavsiye olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Tabi zevk meselesi bu biraz. Genel olarak müzik filtreli bir şekilde bütün halinde kulağa daha çok hitap eder ancak sen de o şekilde hoşlanıyor olabilirsin. Ben de mesela şarkıyı referans monitörde dinlemeyi sevmem. Müziği yaparken evet tüm enstrümanları seçmem,duymam gerekir, hatalı bir ritim, kaçan bir yer, bozuk bir düzen var mı farketmem gerekir ama müziği tamamladığımda bunu kesinlikle 5+1 ses sisteminden dinlemeyi tercih ederim. Çünkü iş bittiğinde artık benim için enstrümanlar tek tek değil de bütün halinde nasıl duyuluyor o önemli.


    Genel olarak referans monitörlerde bahsetmiş olduğun bass-tiz-mid ayarı eksikliği var. Bendeki Kurzweil monitörde de sadece bass ayarı var. Çaldığım ana enstrümanım bateri olduğundan, zilleri net alabilmek için mecburen bass ı epey kısıyorum, yoksa ziller boğuluyor. Tabi mixer vs alıp onu ayarlayabilirdim ancak zaten bilgisayarda stüdyo programlarıyla kayıt yaptığım için, ekstra masraf yapmak istemedim. Dijital olarak veriyorum gerekli bass ları vs.





  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Tam da bateri zil seslerini ,tizleri duymak istiyorum.İşte bunun için bu konuda cevap aradım.Diğer markalarda akustik ayarı var,mackie de bu yok.Olsa idi sizin yaptığınız gibi yapar,bası tam kısarak bu arayışa girmezdim.Bu konuyu mikserle halledebildiniz mi?
    Bu durumda ses kartı almadan direk miksere mi yönelmeli sizce?
    Yoksa ikisini birden mi kullanmalı?
    Bunlarla beraber,
    tv ye bağlı 2+1 ile
    Pc ye bağlı monitörü ,
    Biri pasifken digeri aktif olacak şekilde bir araya getiren cihaz ne olmalı? (2+1 de ve 2.0 da tize ihtiyacım olduğunu unutmadan)
    Gerçi üstte bir arkadaş sağolsun, cevap yazdı,
    Sizin fikriniz ne olurdu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AlpErCanNN A kullanıcısına yanıt

    Maliyeti düşürmek için mixer almadım. Hobi amaçlı olarak müzik yaptığım için, maliyeti kısma imkanımın olduğu yerlerde kıstım. Yani monitörde azalttığım bassları, ihtiyaç duyduğum zamanlarda bilgisayar üzerinden Cubase, Fl Studio gibi programlarla artırıyorum.


    Senin durumun konusunda farklı yorumlar yapıp kafanı karıştırmaya gerek yok. Arkadaş ideal bir rota çizmiş senin için. Ses kartı ve mixerin ikisini de almak tabiki daha iyi olur. Sonuçta bilgisayarın üzerindeki ses kartının özellikleri sınırlı. Bu kaliteyi artırmak istiyorsan harici bir ses kartı lazım olacak. İlave olarakta ince ayarlar için mixer de gerekiyor.


    Ben müzik yaparken sadece ses kartı kullanıyorum. O da bilgisayarın ses kartının yetersiz olmasından dolayı mecburiyetten. Bilgisayar üzerindeki ses kartları genel olarak idarelik, maksat ses çıksın diye konulan kartlar. Yüksek performans alma imkanın yok. Yüksek kaliteli ses için ses kartı almak gerekiyor. Mixer almak kullanım amacına göre biraz daha tercih meselesi. Ben bilgisayar üzerinden mixlediğim için gerek duymadım. Tabi olsa daha iyi olur.





  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkur ederim.
    Kısıtlı imkanlarla kısıtlı bilgiyle neyi ne kadar yaparız.İmkana bakıyor herşey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.