Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.267
Cevap
45
Favori
100.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savast

    Şimdi arif sağ zafer dilek imzalı Electric Anatolia albümünü sipariş ettim, hiç olmazsa yeni albümde zafer dilek emek vermiş , 45 liklerden örnek parçalar var hüdayda-dımbıllı gibi geldiğinde yorumlarımı yaparım.



    Alıntıları Göster

    Plak elime geçti , açılır kapak ve iç zarfıda kaliteli ve dış kapağın gibi baskısı var. Plak göbek baskısı ise topkapı plak eski 45 likleri andırıyor beğendim. Öncelikle güzel baskı bir plak olmuş , çözünürlük ve sahne yerliler içinde en iyilerinden diyebilirim , parçalar 45 liklerde dönem baskısı olmasına rağmen tüm parçalar arasında kalite ve vurgu açısından aynı diyebilirim , dönem 45 likleri ile karşılaştırmak lazım ama LP baya iddialı 45 likleri aratmaz gibi , sayın Zafer Dilek inde katkısı albüme kayıt olarak kalite katmış, bu tarz sevenler için şiddetle tavsiye ediyorum .

    hüdayda parçasında ön planda Arif sağ ın çaldığı bağlama kayıtta sahnenin önünde ve ortasında bunu bilincinde olup başaran fazla yerli kayıt yok ki klarneti seven birisi olarak bunu hiçbir yerli kayıtta bulamamış biri olarak bu plak kaçmaz…




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 29 Eylül 2021; 18:1:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • savast S kullanıcısına yanıt

    Uzun süredir plak almıyordum. İncelemeniz sonrası sevdiğim türde olan bu plağı aldım. Teşekkürler 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: metulen

    Uzun süredir plak almıyordum. İncelemeniz sonrası sevdiğim türde olan bu plağı aldım. Teşekkürler 

    sizinde yorumlarınızı bekliyorum.

  • savast S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Arif Sağ Electronic Anatolia, 2021 yılında yapılmış en değerli plaklardan biri. Kapak fotoğraf tasarımı bile plakseverler için tercih nedeni olabilir. Ancak bir kaç noktaya dikkat çekmek isterim.


    Ürünün kapağı açılır kapak ve kabartmalı pütürlü kartondan oldukça kalliteli malzemeden yapılmış. Fotoğraf tasarımları içerik filan çok güzel. Ancak parça içerikleri ile ilgili çok fazla bilgi yok. Yöresi derleyeni filan konmamış. Kapak naylonunda "Kemal Sunal Film Müzikleri" şeklinde reklam vinyeti var. Ancak bu sadece B1 ve B2 parçaları için geçerli. Diğer parçaların hangi Kemal Sunal filmlerinde kullanıldığını tespit edemedim(belki ben yanılıyorumdur bilemedim şimdi). Bu parçalar da Türküola'dan geçen yıl Almanya'da yeniden basılarak piyasaya verilen "Golden Bağlama, Dımbıllı/Hüdayda" 45'liği eklenerek oluşturulmuş. Kapakta bu nedenle Türküola firmasına teşekkür ediliyor. Bu iki parçanın düzenlemeleri Zafer Dilek'e ait ve diğerlerinden çok farklı parçalar. Gerisi farklı bir düzenleme. (Bu arada A1 ve A2'nin düzenlemelerini de Zafer Dilek yapmış diye yazıyor). Arif Sağ hakkında kapakta detaylı türkçe ve ingilizce içerik var. İç zarf dış kapağın aynısının kaliteli kartondan yapılmış zarf versiyonu. Bunu son zamanlarda başka ürünlerde de görmeye başladım (Müslüm Gürses/Gitme mesela...) Bu bana biraz malzeme israfı gibi geliyor. Madem böyle güzel ve masraflı bir uygulama yapılacak iç zarfa farklı bilgiler fotoğraflar albüm anıları vb bilgiler konularak zenginleştirilebilirdi. Bildiğiniz dış kapağın aynısını iç zarf olarak yeniden yapmışlar. Çok güzel, ama fırsat kaçmış. Bu arada plak konulan kağıt iç zarf yok. Bu iç kapağı iç zarf olarak kullanıyorsunuz. Tabii sonuçta karton malzeme ve plağı çizme olasılığı var. Ben plağı selofanlı kendi yedek iç zarfıma koyup hediye iç kapağı da koruma naylonunda ayrıca saklıyorum. Bu arada plakların ambalaj naylonuna yapışık şekilde verilen reklam vinyetleri var. Ya bunlar çok kıymetli koleksiyon malzemesi. Bunları naylonundan sökerken bir iki defa yırttım. Şimdi ya çok dikkatli söküyorum ya da naylonuyla kesip bir şekilde kapağın bir tarafına tutturuyorum. Üreticiler bunları yırtıp attığımızı düşünüyorlar galiba. Oysa bunlar plak kapağının üstüne basılırsa çok güzel olur diye düşünüyorum.


    Gelelim kayıt mevzuuna. Plak Mega Plak ve Topkapı isimli iki firma tarafından üretilmiş ve A yüzünün göbeği Topkapı Plağın orijinal göbek tasarımına sahip. B yüzünün göbeğini de Mega Plak firması için farklı yapmışlar. Güzel bir enstantane. Önceden yazdığım gibi B1 ve B2 Türküola ürünleri. Geçen yıl ilgili 45'liği Guerrssen'den getirtmiştim. Türküola Almanya'nın yeni baskıları için kötü yorumlar yapılıyor ama ben aynı kanıda değilim. Bu 45'lik mesela enfes bir kaydı var. Gevrek stereo sesi öyle bir güzel kaydetmişler ki bateri ve bağlama sesi iliklerinize kadar hissediliyor. Ancak aynı kalite Mega Plak/Topkapı LP'de yok maalesef. Ben aynı plağı sistemimin ayarlarıyla oynamadan iki plak ile de denedim . LP'nin kaydı oldukça derinden geliyor ve detayların ayrışması Türküola baskısından çok çok geride. 45'liği koyar koymaz müzik serbest kalıyor adeta koşar adım yayılıyor odaya. Diğerinde... Eh çalıyor işte. Güzel... Aynı durum B1 B2 olarak her iki parça için de geçerli. Plağın kaydı genel olarak iyi keyifle dinleniyor ama saf stereo kalitede değil. Tabii her zaman yazdığım gibi bu durum müzik sisteminizin kalitesiyle orantılı oarak değişiyor. Keşke diğerlerinin de Türküola baskıları veya dönem baskıları olsa da(öyle bir baskı varsa eğer) karşılaştırabilseydik.


    Sonuç olarak sanatçıları , koleksiyon değeri, eğlencesi itibariyle alınıp keyif yapılacak bir plak, tavsiye ederim. Ama kayıt kalitesi olarak harikalar beklemeyin.


    NOT:İkinci defadır Arif Sağ plakları basılıyor ama bir türlü Gurbet Treni'ni koymak kimsenin aklına gelmiyor. Bekliyoruz...


    Esenlikler

    Lami




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 8 Ekim 2021; 12:53:17 >




  • Lami Bey merhaba

    Varsa Ferdi Tayfur' un Derbeder ve M.Gurses in Gitme ( en sevdiğim çalışmalarindan biridir) yorumlarınızı okumak isteriz.

    Ben genelde 45 lik lerin 33 devire aktarimlarinda senkronizasyon sorunu oluyor gibi hissediyorum. Örneğin Asu Maralman Ayten Alpman in 45 likten toplama yeni basım Lp leri )

    Bunlar yine biraz maliyeti arttırsa da daha az kalite kaybıyla çift Lp ile 45 devir basılabilir düşüncesindeyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Derbeder ve Gitme plaklarını bir daha dinleyip/inceleyip en kısa zamanda yorumlarımı yazacağım. Bahsettiğiniz senkronizayon konusunu da parçaların 45'likleriyle paralel inceleyip sonuçlarını paylaşırım.


    Esenlikler

    Lami

  • Lami Tiryaki L kullanıcısına yanıt

    Lami bey Arif SAĞ'ın albümünü tavsiyenizle aldım ve çok beğendim. Teşekkürler.

  • Yeni çıkan Tamam Artık plağı hakkında fikri/deneyimi olan var mı? İyiye benziyor.


    opus3a
    Erkin Koray: Tamam Artık (Numaralı - Mor Plak) - Plak | Opus3a
    https://www.opus3a.com/u/erkin-koray-tamam-artik-numarali-mor-plak-plak/d6208e9eb780d9ca7a8a876ae1b7054b
  • Mor değil de bende standart siyah baskısı var. Kayıt vasat. Tavsiye etmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atardamar5 A kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler, iyi oldu öğrendiğim.

  • FERDİ TAYFUR “DERBEDER-Elenor Plak-1210” İNCELEMESİ
    Merhaba,
    Ferdi Tayfur’un Elenor Plak’tan çıkan 2021 tarihli, LP-1210 numaralı Derbeder plağını dönem 45’likleriyle birlikte inceledim. Aslında pek doğru bulmadığım bu çalışmayı(dönem baskı / yeni baskı karşılaştırması) sizlerin isteği üzerine yaptım ve çok keyif aldım.  
     
    Derbeder, 1988 yılında kaset, 2002 yılında CD olarak basılmış. LP’nin hangi kayıttan yapıldığı ya da tüm kayıtların master kökeninin tek ve aynı olup olmadığını bilmiyorum. Ancak gerçek olan, “Derbeder” ilk kez plak olarak yayınlanıyor ve-hele de Ferdi Tayfur-koleksiyoncularının, kesinlikle alınıp arşivlere eklenmesi gereken bir plak. Nisan Yağmuru’ndan bu yana ikinci kez yepyeni bir Ferdi Tayfur plağımız oldu. Darısı, Canına Okuyacağım sonrası plak formatında yayınlanmayan diğer albümlerin başına diyelim.    
     
    Albümün kapağı Ferdi Tayfur’a saygı duruşu gibi. Açılır kapak, çok iyi baskı üç adet güzel fotoğraf, kaliteli karton ve özenli bir edisyona sahip. Kapakta meşhur “orijinal master bantlardan kayıt yapılmıştır” ibaresi yok(açıkçası ben son zamanlarda bu ibareyi neredeyse her yeni plakta görmeye başladım ve bir pazarlama stratejisi olmasından şüphe duyuyorum). Fotoğraflar, sanatçının şarkıların kaydedildiği döneme ait pozlarından seçilip konulmuş ve diğer plak kapaklarında basılmamış fotoğraflardan oluşuyor. Şarkı isim ve bilgileri arka kapakta sarı bir alanda ayrıca yazılmış ve kapak bütünlüğünü biraz azaltmışsa da kapak içinde şeffaf tasarım yapılmış ve bütünlük korunmuş. Her iki tasarım da kötü durmuyor, güzel… İç zarf kağıttan ama bu artık problem değil. Piyasadan selofan astarlı zarflardan satın alıp plağınızı koyabilirsiniz.
     
    Kapak başlığında “Orijinal 45’lik Plak Kayıtları” yazıyor ama bu doğru değil. Şarkıların ilk 8 tanesi 1974-1979 45’lik kayıtlarını içerse de, B9-Sanma Sana Dönerim ve B10-Seninle Öyle şarkıları sırasıyla Son Sabah ve Yuvasız Kuşlar uzun çalarlarından alınmış. Bildiğim kadarıyla bu parçalar 45’lik olarak basılmadı. Tabii bu bir fırsatın kaçtığını da gösteriyor. Ferdi Tayfur Elenor Plak 45’likeri tam 10 adet ve iki LP’yle taçlanabilecek sayıda. Eğer ikinci LP’de yapılırsa ve 10 parça konulsa bile iki 45’lik açıkta kalacak. Her ortamda temenni olarak söylerim; Ferdi Tayfur 45’likleri iki LP olarak sadece 45’likleri içerecek şekilde yayınlanmalıydı. Bu şekilde kötü olmamasına rağmen liste karışmış oluyor. Üstelik plağa söz ve müziği sadece Ferdi Tayfur’a ait olmayan parçalar da karışmış oluyor(Mustafa Sayan, Salih Korkmaz ve Atilla Alpsakarya). 45’liklerin hepsinin söz ve müzikleri Ferdi Tayfur olarak kayıtlı biliyorsunuz.  

    Plak göbeği Ferdi Tayfur'un kapaktaki fotoğrafı ve üstüne okunması kolay güzel fontlarla şeffaf tasarımla yazılmış gösterişli bir edisyona sahip. Bu açıdan da kapak ve baskı kalitesi su götürmez biçimde kaliteli.
     
    Gelelim kayıt kalitesine. Her zamanki prensibimizi tekrar edelim. Plak kaydının kalitesi, plak kaydına olduğu kadar dinlediğiniz müzik sisteminin kalitesine de bağlıdır. Özellikle piyasada satılan “her şeyi içinde” cihazlarla yapılan değerlendirmeleri çok ciddiye almamak lazım(bu cihazlara artık ucuz da diyemiyorum 2000-3000TL gibi fiyatlar görüyorum, “a aaa!..” diyorum… ) Stereo ekipman ve cihaz kalitesi en kötü plaktan bile iyi kötü bir keyif almanızı sağlayabilir. Neyse iki şarkıyı aşağıdaki şartlarda paralel dinledim:
    Pikap: Pioneer PLX-1000, amfi: Pioneer A-70K, Kolonlar: Sony kule tipi sinema kolonları(maalesef henüz iyi iki kolon alacak parayı ayıramadım!), İğne: Ortofon Blue 2M.
    Sevdalılar Beni Anlar: 45’lik Dönem Baskı: 4dk 20sn, LP:4dk 14 sn
    Yağmur Gözyaşım:  45’lik Dönem Baskı: 4dk 20sn, LP:4dk 16 sn
    Görüldüğü gibi iki kayıt arasında 4-6sn’lik bir fark var. Bu farkın pikabımın 45’lik devir kapasitesinden mi yoksa sıkıştırılmış bir kayıt nedeniyle mi olduğunu bilmiyorum.
     
    Plağın ses kalitesi-benim sistemimle-gayet güzel. Elektronik ortamlardaki  “gümbür gümbür” hissini verdi bana. Kötü yeni baskılarda özellikle vurmalı çalgılarda ve ritm sazlarda boğulma oluyor. Derbeder’de bunu hissetmedim. Özellikle Sevdalılar Beni Anlar’daki darbuka detayını ve Yağmur Gözyaşım’daki ritm vuruşlarını çok rahat duydum ve keyif aldım. Dönem baskısı daha sade daha serbest bir ses verirken (bildiğiniz sade, orkestra yanınızda çalıyormuş hissi), LP’deki daha bir konser salonu havasında. Eh yeni baskı bir plak için bu kaçınılmaz zaten. Dikkatimi çeken bir başka detay dönem baskılarında orkestranın iptidai olması nedeniyle müzikal arka plan çok zengin değilken, yeni baskının, yayılımda daha kuvvetli olması nedeniyle daha dolu bir orkestrayla çalınıyormuş-züğürt tesellisi gibi-bir his duyuyorsunuz. Bu benim hoşuma gitti. Kesin olan bir şey, o merdiven altı CD’den çakma boğuk bir kayıt değildi dinlediğim. Hani “adamlar ellerinden geleni yapmışlar” diyelim. Sorduğunuz şekilde bir senkronizasyon problemi algılamadım. Yağmur Gözyaşım şarkısının bitişindeki telli saz notalarını özellikle dinledim ve birebir aynı gibi geldi bana. Tecrübe ettiğim kadarıyla bu konu biraz da kulak aşinalığı meselesi. Eğer birisi çıkar da “LP, orijinal masterlardan kasete oradan da plağa aktarılmış” diye iddia ederse doğru diyecek kadar iyi bir kayıt dinlediğimi düşünüyorum.
     
    Tabii bu benim sistemimle yapılmış-nispeten bir miktar da yanlı-bir çalışma. Ferdi Tayfur’u severim ve 45’liklerini yeni baskılarda plak olarak görmeyi çok isteyenlerdenim. Bu durum yorumlarıma yansımış olabilir. Sizin kulaklarınızda ve müzik sisteminizde farklı tatlar bırakabilir. Denemeden bir şey söylememek lazım. Kesin olan tek şey bu plağın mutlak bir koleksiyon değeri taşıdığı. Ferdi Tayfur sevenlerine sırf bu yüzden bile almalarını tavsiye ediyorum…
     
    Esen kalın
    Lami      











  • Lami Bey merhaba
    Detaylı inceleme için teşekkürler."Gitme" içinde müsait bir zamanda değerli yorumlarınızı bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lami Tiryaki L kullanıcısına yanıt

    youtube elenor resmi kanalında, bu lp den "sevdalılar beni anlar" parçası var remastered adıyla yüklenmiş. kayıt tam bir facia. devir sorunu var ve şarkının ikinci bölümü ilk bölümünden düşük. şarkı ayılıp bayılıyor. herkez buna dikkat çekmiş. bir bakın isterseniz. sizdede durum buysa geçmiş olsun


    Ferdi Tayfur - Sevdalılar Beni Anlar (Remastered) - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 9 Kasım 2021; 21:46:58 >
  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt

    Doğrudur. Dönem baskısındaki ses daha inceyken yeni baskıda bir miktar kalınlaşmış hissi veriyor. Ancak ses kaybı yok. Yazımda da belirttiğim gibi dönem baskı yeni baskı karşılaştırması doğru bir yöntem değil. Ancak şarkıda kulağımı rahatsız edecek düzeyde ayılma bayılma hissetmedim açıkçası. Bu müzik sistemiyle alakalı olabileceği gibi ilgimden dolayı yanlı yorumumla da ilgili olabilir bir şey diyemem. Dinleyicilerin dinleyip kendilerinin karar vermesi en uygunu.


    Katkınız için teşekkür ederim.

    Lami

  • Merhaba,

     

    Müslüm Gürses’in “Gitme” isimli albümü 2021 yılında Esen Müzik tarafından plak formatında basılıp piyasaya sürüldü. Esen Müzik başta olmak üzere firmalar, Müslüm Gürses’in plak olarak basılmamış albümünü bırakmamak niyetindeler galiba. Ortalama ayda en az bir Müslüm Gürses plağı basılıyor. Gönül isterdi ki, hali hazırda dönem baskısı elinde olmayanlar için eski plakların tamamı bir yeniden basılsın. Bu dönem baskılarını ikinci el piyasadan almak artık pek mümkün görünmüyor. İnternette ara sıra satışa sunulan Müslüm Gürses dönem baskısı plaklarının fiyatları artık 1000 TL’den başlıyor, gidebildiği yere kadar gidiyor!..

     

    Baba’nın plak kapakları genellikle yüksek kalitede basılıyor. Bu konuda firmalar neredeyse hiç taviz vermiyorlar. Müslüm Gürses koleksiyoncuları için bu kapakların her biri kesinlikle arşive atılacak değerde. Gitme’nin kapağı da öyle. Albüm 1986 yılında Elenor Plak tarafından kaset olarak basılmış. Netteki kaynaklara göre 2002 yılında Esen Müzik tarafından CD olarak tekrar basıldığı yazılı. Ancak CD kapağının üstünde Elenor Logosu göze çarpıyor. Plak seri numarasını içeren vinyetlerde EM LP012/01/2021 ve ©&P 2002 şeklinde bilgiler var. Ayrıca “DDA Stereo” bilgisi de eklenmiş. Bu da bize LP’nin 2002 yılındaki CD kaydından “Dijital-Dijital-Analog” tekniğiyle kaydedildiğini gösteriyor. Plağın kayıt kalitesi de bunu doğruluyor zaten. Ayrıca kapakta şu meşhur “Analog Master Bantlardan…” ibaresi yok.

     

    Plağın kapağı, açılır kapak tasarımına sahip. Ön kapakta CD’deki kapak fotoğrafı kullanılmış. Müslüm Gürses yazıları yeşil ve fıstık yeşili kartela renklerinden oluşan bantlara kırmızı renkte gömülmüş. Gitme ismide, tepede sarı kare içine yerleştirilmiş. Özellikle Müslüm Gürses kelimeleri için ayrılan bantlar kapak bütünlüğünü bir miktar azaltmış. Baskı kalitesi CD’nin internetten edindiğim ekran görüntüsüne göre çok daha iyi. Yeni baskılardaki kapak renklerinin kararması benim için büyük problemdi. Son zamanlarda bu problem yeni plak kapaklarında aşılmış görünüyor. Açılır kapak içinde şarkı sözleri var ve dış kapak detayları karartılarak devam ettirilmiş. Künyede maalesef kayıt, tonmaister, stüdyo vb bilgiler yok. Arka kapakta babanın gülümseyen şirin bir fotoğrafına şarkı listesi ve detay bilgileri eşlik ediyor. Yerli plak basımlarında çoğunlukla ihmal edilen baskı tarihi, bu kapakta detaylıca verilmiş. Bu da koleksiyoncuya saygı anlamına geliyor Teşekkür ediyoruz. Alt başlıklı dış kapak tasarımını istemeyenler için iç zarfta bir sürpriz var. Kapak iç zarf şeklinde ayrıca içerde veriliyor. Burada şeffaf kapak tasarımı tercih edilmiş. Daha yakın plan fotoğraf kullanılmış. Ancak aynı fotoğrafı tekrar vermek yerine iç zarfı bir broşür, farklı hatıra fotoğraflarını ve bilgileri içerecek biçimde zengin bir ek şekline dönüştürebilirlerdi. Bu fırsat kaçmış oluyor böylece. İç plak zarfı yok. İçte verilen ikinci zarf kapağı iç zarf olarak kullanıyorsunuz. Sonuç olarak kaliteli kartona basılmış kaliteli güzel bir kapak tasarımına sahip. Sırf bu yönüyle bile Müslüm Gürses koleksiyoncuları için alınmaya değer bir albüm olduğunu düşünüyorum.

     

    Plağın kayıt durumuna gelince. Albümün CD veya kasetine sahip değilim. Bu nedenle ne dinlediysem ona göre yorumluyorum. Şarkılarda ağırlaşma ayılma bayılma hissetmedim. Şarkıların kıvraklıklarında sorun algılamadım. Müzik zenginliğini algılayıp keyif alabildim. Sadece A1 parçasının ikinci yarısında bir iki yerde sanki şarkı bitiyormuş gibi sesin azaldığını, gittiğini hissettim. Sonra ses seviyesi yine yükseldi. Albümde dijital bir yeni baskının olumsuzluklarını da hissetmemek mümkün değil. Nedir bunlar? Bir kere şarkıcı ve koronun sesleri uzaktan geliyor hissi veriyor. Hani bir bodruma indiğinizi ve arka odadan boğuk sesler duyduğunuzu düşünün. O sesleri gayet net gümbür gümbür duyduğunuzu ama yine de uzaktan dinlediğinizi düşünün. Öyle bir his işte. Hafif yankılı müziğe uzaktan eşlik eden bir ses yorum dinliyorsunuz. Yeni baskı plak dinliyorsunuz yani. Ne fazla ne eksik. Müslüm Gürses seveni ve koleksiyoncusuysanız “böyledir” deyip fazla düşünmeden arşive koyar keyif alırsınız. Ancak plak ve analog keyfi arayanlardansanız aradığınızı bulmanız pek mümkün değil. Yine de babanın bu albümünün plak formatındaki tek baskısı olduğunu göz önüne almak gerekir. Yeni baskılardaki boğuk, bayağı, insanı iten bir kayıt ta değil dinlediğim. Pek kafayı takmazsam baya keyif aldığımı düşündüm. Müzik sisteminiz iyiyse bazı ayarlamaları yapabiliyorsanız keyfi biraz daha arttırmanız da mümkün bence.


    Esen Müzik, plak göbeklerine oldukça fazla detay yerleştiriyor. Baskı tarihi seri numarası, kayıt teknolojisi vb… çok bilgi var ve gözü yormuyor. Müslüm Gürses sevenlerine bu albümü de plak seçeneğiyle sunduğu için teşekkür ederiz. Plağı alıp dinlemeye başlayan babanın sevenlerine keyifli dinlemeler dilerim.


    Esenlikler

    Lami

              










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 20 Kasım 2021; 17:39:35 >




  • Teşekkürler Lami Bey

    Şimdi Babanın yine en önemli eserlerinden olan "Güldür Yüzümü" plağının yeni baskısıni heyecanla bekliyoruz . Plagin dönem baskısı ile kasedi arasında önemli bir fark var. Kasetteki muhteşem Bağlama introsu dönem baskısı LP de yok. İnşallah bu introlu halini yeni baskıda duyarız.

    Ayrıca firmalar halen Esengül' ve Hüseyin Altın gibi kıymeti sonradan bir nebze anlaşılmış sanatçıların plaklarının yeniden basımını halen gözden kaçırmasına şaşıyorum.


    Syg


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atardamar5 A kullanıcısına yanıt

    Bağlama introsu Plağı hangi şirketin basacağına bağlı. elenor veya esen müzik basımı olursa intro zor. ama uzelli olursa olabilir.

  • atardamar5 A kullanıcısına yanıt

    Müslüm Baba'nın "Güldür Yüzümü, Yıkıla Yıkıla, Sevda Yolu" gibi son dönem plakları kaset dönemine denk gelip, az baskı yüzünden olsa gerek pek bulunmuyor. Bulunsa da iyi para istiyorlar. Bu plaklara öncelik verilmeli aslında. Birde tabii 45'lik toplaması hiç fena olmazdı.


    Esengül'ün LP formatında hepi topu dört plağı var ve istense dördü birarada bile basılabilir. Özellikle "Taht Kurmuşsun Kalbime" 45'liklerin harika bir toplaması olması nedeniyle çok önemlidir. Sanatçının hayranı olan koleksiyoncuların dört gözle beklediklerine eminim. Hüseyin Altın'ın "Dargınım" yine az bulunur kıymetli plaklardan... Bekliyoruz...


    Bu arada arabesk harici türlerde farklı ve sonraki versiyonlara öncelik verme sorunu(m) halen devam ediyor. Sizleri bilmem ama ben plaklarımı öncelikli olarak orijinal versiyonlarıyla edinip dinlemeyi seviyorum. Feridun Düzağaç'ın en popüler şarkılarını içeren plağının neden orijinal versiyonuyla değil de "Sakin" isimli farklı bir versiyon ve okrestrayla basıldığını anlamış değilim. Bir kere dinledim bir daha dinlemem herhalde. Bir tuhaf hissediyor insan!... Aynı hissi Sıla'nın ilk plağı ve "90'lar" toplamasında da yaşayıp şoke olmuştum... Alırken bir şekilde önceden dinleyip öyle karar vereceğim artık. Ne çıkacağı belil olmuyor!..


    Esen kalın

    Lami





  • atardamar5 A kullanıcısına yanıt

    Hocam bugün aldım leyla ile mecnun plağını, özellikle "ş,ç,s" harflerinde bir tiz patlaması oluyor amfimde tiz 0 da olmasına rağmen. Sizde de böyle bir durum var mı ? Yine yeni basım "Batsın bu dünya" plağımda var, onda böyle bi durum yok. Merak ettim

  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı yeni gördüm. Aynı konudan ben de şikayetçiyim. Eski bir ikinci el cd satan yerden Sezen Aksu Söylüyor cd'sini bir heves aldım ilk basımdır diye. CD kitapçığında FONO müzik ve cd'nin üstünde 1990 basımı olduğu yazıyor. Fakat şarkılarda kopukluk ve bozukluklar var. Kış masalı ve Gamsız şarkılarında bazı kısımlar eksik veya kesilmiş. Belki bilirsiniz diye size sormak istedim. Ben cd koleksiyonu yapıyorum. 1. Basım cd'yi nereden bulabilirim ? Bi fikriniz varmıdır? Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myigity -- 16 Şubat 2022; 3:8:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.