Şimdi Ara

Rehinli araba alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, 2. el bir araba almak için anlaştım ancak araç banka kredisi nedeniyle rehinli. Sahibi arabanın parasıyla önce krediyi kapatıp rehini kaldıracağımızı sonra alım satım işlemini gerçekleştireceğimizi söyledi. Bunu da önce noterden satış sözleşmesi yapacağımızı, sonra arabanın parası ile rehini kaldıracağımızı, sonra da noterden devir işlemini yapacağımızı söyledi. Bu bana da mantıklı geldi ama en günveli yo bu şekilde midir sizlerin de fikrinizi almak istedim. Ya da başka alternatifler varmıdır?

    Bir de arabanın borcu yoktur kağıdını alırken temmuz vergisini sahibi ödemek zorunda mı? yoksa temmuz vergisini alımsatımı yaptıktan sonra ben mi ödeyeceğim. Cevaplarınızı bekliyorum.



  • Bahsettiğin mesele aracı alacagın kişiyle senin arada güvenilir anlamında bir mevzu
    Tamamen senin güvenilirliğine bağlı eğer karşı taraftan bir şüphen kuşkun yoksa sorun yok ancak yinede insanoğludur bunu unutma tanıdık biriyse toplarsın cemaati yaparsın kağıtüstü bir protokolunu olmadı noter borcu bitince devrini alırsın 2 aracımı bu şekilde sattım borcu bitince devrinide verecegim

    2. sorunda ise bahsettiğin vergi 2007 nin 2,vergi dilimi oldugu için seni kapsayacaktır bu durumda senin ödemen gerekir
  • Araç hala o adamın üstüneyse o adamın ödemesi gerekmez mi?
  • su an arac kimin üzerineyse borcu yoktur kağıdının arac sahibinin alıp getirmesi gerekir ki temmuz vergisinide ödemesi gerekir bu hep böle olur...
  • Araç alacağım adamın üstüne ancakalacağım kişi kredi borcunu kapatacak nakiti olmadığını ve borcu benim vereceğim parayla kapatacağını söylüyor. Bunun içinde önce notere gidip aracı bana sattığına dair noterde sözleşme yaparız diyor bu sözleşme aslında beni yamuk bir duruma karşı kurtarır sanıyorum, sonra ben arabanın kredi borcunu ödedikten sonra noterde satışı gerçekleştiririz diyor. Bildiğim kadarıyla rehinli aracın borcu kapatılmadan devir teslim yapılmıyor. Bu nedenle bu şekilde alım satım yapmaktan başka çarem yok gibi. Bu konuda başka önerisi olan var mı?
  • bakınız ben size işin doğrusunu anlatayım..öncelikle araç üzerindeki banka rehini kaldırılmadan noter satışı yapamazsınız..dolayısıyla öncelikle rehinin kaldırılması gerekir..bu rehin kaldırma işlemi de aracın kalan borcunun peşin olarak bankaya ödenmesi ile sağlanır..burada iki seçenek var..
    1)kalan borcu siz ödersiniz aracın satış fiyatından düşersiniz
    2)araç sahibi öder anlaştığınız fiyattan alım satım yaparsınız..
    banka size aracın borcunun ödendiğine dair ve rehin kaldırılmasına dair bir belge verir..bu belge ve aracın temiz kağıdı ve dosyası ile birlikte notere gidersiniz..noterde satış işlemini yaparsınız..(bu işlem esnasında özellikle rehinin kaldırıldığına dair bankanın verdiği belgenin tarih ve sayısının noter satış mukavelesine işlendiğine emin olun..yoksa da muhakkak işlettirin..)noter satışından sonra kalan işlemler sizinle alakalıdır..

    bu söylediklerim haricinde hiçbir satış işlemine girişmeyin..eğer aracın kalan borcunu siz ödeyecekseniz bu ödediğiniz miktarı satıcı ile anlaştığınız miktardan düşmelisiniz..

    vergi mevzusuna gelince noter satışı 31 temmuza kadar gerçekleşirse vergi mükellefi satıcıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 15 Temmuz 2007; 22:52:37 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans

    vergi mevzusuna gelince noter satışı 31 temmuza kadar gerçekleşirse vergi mükellefi satıcıdır..


    31 Temmuzdan sonra da gerçekleşse vergi mükellefi satıcı olmuyor mu zaten.
  • Arkadaşlar rehinli araba alımında acil yardımınızı bekliyorum. Yukarıda bahsettiğim durumda nasıl bir işlem yapılıyor bilgisi olan yok mu hiç? 3 tane notere sordum onlar araç alım satımından önce bizde böyle bir ön sözleşme yapılmaz dediler. Belki banka tarafında rehini kapatırken banka ile bir sözleşme yapılıyor olabilir dediler. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
  • bence tüm borçlar ödendikten sonra arabayı al sonradan bişi çıkmasın mahfolursun
  • Ya tabiki borcu ödenmiş araba almalı ama satıcı da haklı. Adamın 20.000YTL kredi borcu ve kapatacak nakiti yoksa mecburen alıcının parası ile önce borcu kapatıp sonra satışı yapması gerek.
  • abi ben girmem bu işlere yerinde olsam onu al buna bilmem ne et yemez. Adam çeksin bankadan kredi kaldırsın rehini nesini sonra sen normal al bence oda gitsin kredi aldığı yere parayı versın faiz yemesin sen uğraşma.Gerçi bankada kredi vermez ona buyuk ihtimalle o zaman borç para bulsun biryerden kaldırsın rehini. Bu işler yaş işler dertsiz başa bela. Amcan dayın filan olabilir belki ama başkası nort.Kimseye güvenme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rain_man

    Arkadaşlar rehinli araba alımında acil yardımınızı bekliyorum. Yukarıda bahsettiğim durumda nasıl bir işlem yapılıyor bilgisi olan yok mu hiç? 3 tane notere sordum onlar araç alım satımından önce bizde böyle bir ön sözleşme yapılmaz dediler. Belki banka tarafında rehini kapatırken banka ile bir sözleşme yapılıyor olabilir dediler. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    ben sana söyle söyleyim
    banka kredisi olan aracımı samsundan gelen hiç tanımadıgım birine sattım
    satış aşaması şöyle
    beraber bankaya gittik arkadaş banka borcunu ödedi ve borcu yoktur kagıdını aldık ordan notere gittik ve banka yazısını onaylattık ardından trafige gidip bu kagıtla rehin kaldırma yazısını aldıktan sonra vergi dairesinden aldıgımız temiz kagıdıyla beraber noterden satışını yaptım. ama burda iş tamamen iyi niyete bakıyor arkadaş borcu ödedikten sonra satmıyorum derse ozaman allah kime verdiyse durumu olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankara33 -- 17 Temmuz 2007; 16:07:35 >




  • hiç bulaşma
    arabamı yok memlekette
    kaldırsın rehnini borçmu buluyor napıyorsa?
    bu devirde babana bile güvenmeyeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.