Şimdi Ara

rehinli araç alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    İnternetten bir araba buldum.Bugün gittim adamla görüştüm.
    Fiyatta anlaştık.
    Ama arayı banka kredisiyle aldığını ve 10000 tl kadar borcu kaldığını söyledi.
    Arabayı üzerime almak için önce bankaya gidip borcu kapatacağımızı ve borcu yoktur yazısı ile emniyete gidip arabanın üzerindeki satış yasağını kaldırıp sonrada noterden satış yapacağımızı söyledi.
    Bankaya olan borcunuda ben kapatıp toplam araba bedelinden düşüp noterde kalan parayı vereceğim.

    İnternette araştırdım bu tip dolandırıcılık olayları olmuş.
    Benim korkum beraber bankaya gidip arabanın borcunu kapattıktan sonra adam ben seni tanımıyorum sen de kimsin der diye bu işlere başlamadan nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Kendimi sağlama almam için neler yapmam gerekiyor.
    Birde bu bankaya gitme sonra emniyete gitme sonra notere gitme bunlarda dikkat etmem gereken durumlar nelerdir.Özellikle bankanın borcu yoktur yazısı kaç günde yada saatte çıkıyor.Araba ankara tescilli ankaradan alınmış, banka kredisi ankaradan alınmış, bende ankaradayım alım satım işleri aynı il içinde olacak yani.
    İlk alacağım araba olduğu için biraz tedirginim.
    Cevaplar için teşekkürler..
    not:Benzer konular var ama 2011 yılı için yeni bir ayrıntı varmı diye yeni konu açtım.







  • Valla çok istediğim bir araç bulmuştum. 40 bin civarıydı fiyatı,tek sorun arkadaşın 24 binlik bi kredi borcuydu. Ben satıcıya anlaştığımız fiyatdan 250 tl fazla teklif ettim,sen de bi tanıdığından 2 saatlik borç alıver diye olmadı. Ben hiç gelemem böyle işlere.
    Keşke devletin ev ve araba alım satımlarında böyle bi uygulaması olsa. Belli bir ücreti karşılığında hem de. Alıc satıcı parayı,evi,arabayı ne ise işte devletin görevlisine teslim etse ,bi sözleşme falan imzalanıp, hatta kişilerin video kayıtları bile tutulup gayet sağlam bi şekilde alım satım işleri gerçekleşse. Hep olayın bi yerinde birinin birisine güvenmesi söz konusu oluyo. Böyle önemli işler itimat dışındaki bi uygulama ile de hallolabilmeli. Yeri geliyo ömrün boyunca biriktirdiğin parayı riske atıyosun.
  • Senin yerinde olsam, adama noter tasdikli 10 bin TL borç veririm (Vadesi 1 hafta). Sonra adam kredi borcunu kapatır, ruhsatını yeniler ve satışa hazır duruma getirir. Burada dikkat edilmesi gereken araç kimin üstüne, borç verdiğin adamın üstüne ise icra yolu ile alırsın.

    Neyse, adam iyi niyetli ise alacaklı olduğun borç senedi ile aracı mahsup edersin kalan bakiyeyi nakit verirsin.

    Ama masraflı iş, satıcı bütün masraflara katlanması gerekir.
  • sakat işler tanıdık olsa belki
  • foruma nasıl soru soracağımı bilemediğimden cevap seçeneğinden sorumu sormak istiyorum. Taşıt kredisi ile 2. el araç aldım. Bu araç rehinli görünecektir. Ve ben lpg taktırmak istiyorum. Banka izin verir mi? Ya da bu işlemi engelleyecek bir durum var mı?Yanıtlar için teşekkürler. Konu birz acil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.