Şimdi Ara

rehinli araç hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba... sorunum var ve çözüm için bilgisi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum konu ise kısaca şöyle.. arkadaşıma ait ticari bir araç vardı bende bu araçın banka kredisi ile alındığı için kefiliydim.ancak zaman içinde arkadaş ödeme zorluğu çekti 3 senet geçti bu arada kredi yeniden yapılandırmaya girecekti arkadaşla beraber yapılandırmaya gittik ancak fazla faiz işlettiklerinden ben arkadaşımın araçının bankaya olan tüm kredi borcunu kapattım.bankanın rehinliğini kaldırmadım tabii satışınıda almadım daha sonrada arkadaşın başka borçlarından dolayı bu araça rehinliğinin haricinde icra daireleri ve vergi daireside haciz koydu araçın plakasınıda vereyimde sizde görün mevcut durumunu bankaya borç yok ancak yazısı alınmadı 41 lt 874 malum arkadaşta olsa verirken iyisin geri isterken kötü olduk .şimdi sorum şu ben bu araça bağladığım paramı nasıl garanti altına alabilirim araç satışını alabilirmiyim yöntemi nedir? icra daireleri veya vergi dairesi araçın rehinliliği devam etmesine rahmen araça yakalama ve satış çıkarta bilirmi?? konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum cevaplara göre bende bu sorunuma bir çözüm bulmam lazım teşekkür ederim.







  • Hak Mahrumiyeti Makam/Kurum Evrak Tarihi
    REHİNLİ (R) YAPI VE KREDİ PENDİK 06.10.2006
    HACİZLİ(H) KOCAELİ 3.İCRA MÜD. 05.01.2009
    HACİZLİ(H) TEPECİK V.D. MÜD. 23.03.2009
    HACİZLİ(H) Kocaeli 2. İcra Dairesi 24.07.2009

    Rehinin haricinde haciz de var.

    Rehini bankadan kaldırmışsınız ama emniyete bildirmemişsiniz. Keşke borcu kapatınca aracın satışını kendi üzerinize alsaymışsınız.

    Şu aşamada aracın emniyetten rehinini kaldırsanız bile haciz duruyor. Satışını yapamazsınız.

    Araç üzerinde hak sahipliğiniz yok. Sadece arkadaşınıza kefil olmuşsunuz. Araç üzerinden hak veya para talep edemezsiniz.

    Eğer elinizde de senet vb bir evrak yoksa alacağınızı arkadaşınızdan istemekten başka çareniz yok.

    Yine de hukukçu arkadaşlardan bilgi almakta fayda var.

    Zor bir durum. Geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 11 Ekim 2009; 2:39:47 >
  • bilgiler için çok teşekkür ederim sanırım en iyisi bir hukukçudan yardım istemek.
  • Aracın rehnini baştan kaldırıp üzerinize alsaydınız bu duruma gelmezdi iş. Ancak olan olmuş...

    Haciz işlemlerinde ilk vuran kazanır. Yani ilk alacaklı alacağını tahsil eder, kalırsa ikinci, kalırsa üçüncü... Kalmazsa icra takibi devam eder ve şahsın üzerine başka mal varsa onlar haczedilir. Malı yoksa... Geçmiş olsun.

    Sizin elinizde resmi hiçbir belge yok anladığım kadarıyla. Senediniz olsaydı ve bunu icraya verseydiniz bile size sıra gelmeyecekti. Zaten üzerinde üç tane haciz var, size sıra gelmez.

    Ancak senediniz olmasa bie avukat aracılığı ile alacağınızı takip edebilirsiniz. Senetsiz borçlar için de icra takibi yapılabiliyor. Yalnız burada bir risk var. Adam borcum yok derse, iş mahkemeye gidiyor. Burada eğer şahidiniz varsa ve iyi bir avukatınız varsa paranın ya büyük bölümünü ya da tamamını kurtarabilirsiniz.

    Ancaaak; Yine iş başa dönüyor. İcra takibi yapmaya kalktığınızda, zaten aracın üzerinde üç haciz var siz de sıraya giriyorsunuz.

    Eğer arkadaşınızın başka malları varsa ve samimiyetiniz bittiyse bi avukatla görüşün,

    veya hakkınızı helal edin, çıkacak para varmış deyin hayatınıza devam edin.


    Geçmiş olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.