Şimdi Ara

Rehinli Araç Satışı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,

    Geçen hafta 2. el araç satın aldık. Ödemeyi senet ile yapacaktık fakat notere gittiğimiz zaman satışı üzerime alacağım anda görevli kişi aracın bankaya borcu olduğunu söyleyip rehin yüzünden satışı yapamayacağımızı söyledi. Satıcı bu seferde aramızda sözleşme yapalım dedi. Ben de biraz zaman istedim. Sizce sözleşme ile araç satın alınır mı? Bu konu hakkında bilgi sahibi olanların paylaşmasını rica ederim.

    İyi forumlar.



  • Bu durumlar sık yaşanmaya başladı, satıcı ile alıcı anlaşıyor alıcı kredi borcunu kapatıyor sonra rehin kalkınca satış yapılıyor. Satıcıya güvenmek lazım bunun için.
  • Hocam kimseye güven olmaz, ayrıca binlerce satılık araç var, satışa hazır başka araç bulup almanda yarar var.
  • bence boşver uzak dur
  • Arkadaşlar hepinize ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ediyorum. Nakit olarak satın alamayacağım için böyle bir yola başvurdum. Senetle birlikte yanında sözleşme imzalayacağız. Bir şey olur mu olmaz mı diye kafamı kurcalıyor. Bilgisi olan diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum.
  • Bankaların bu konuda şöyle bir uygulaması mevcut. Önce bankaya gidiyorsun, ben bu aracı alacağım diyorsun. Rehin parası kadar parayı alıyorlar senden, bankanın hesabına yatıyor. Adamın hesabına değil. Banka o paraya geçici süreyle el koyuyor, rehini kaldırıyor.

    Satışı yaparken kalan parayı elden veya havale ile atıyorsun, rehin parasına banka otomatik el koyuyor, kalan para satıcıda kalıyor. Araç da sana satılıyor.

    Yok eğer anlaşamadınız, satılmadı. Bankaya gidip parayı alıyorsun geriye. Banka da rehini tekrar koyuyor araca. Aracın satıldığını ispat etmesi için, noterden alınan kağıtla bankaya gitmesi gerekiyor adamın. Kalan her durumda sen paranı alıp devam edebiliyorsun. Anlaşmayı ve güveni banka sağlıyor yani.
  • TayfunKurt T kullanıcısına yanıt
    Selamum aleykum kardesim
    Aynı durumu bende yasadim tanıdıktan araba aldım önce parayı verdim sonrada arac üzerinde haciz olgunu ögrendim.O yüzden satis alamiyorum arac sahibide satis almadan araca binmeme izin vermiyor (kaza felan olur üstüme kalir diye korkuyor) suanda aracıma binemiyorum siz ne gibi sözlesme yaptınız??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yorumu geçen ay yapmışsınız ama şuan böyle bir durum var başımda. Bu dediğiniz gerçekten doğru ise ciddi bir kolaylık olur bizim için, en azından banka kefil olmuş oluyor bir nevi. Bu olayın doğruluğunu nasıl öğrenebiliriz veya sizin direk bu durum başınızdan geçti mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANGARALİAB

    Selamum aleykum kardesim
    Aynı durumu bende yasadim tanıdıktan araba aldım önce parayı verdim sonrada arac üzerinde haciz olgunu ögrendim.O yüzden satis alamiyorum arac sahibide satis almadan araca binmeme izin vermiyor (kaza felan olur üstüme kalir diye korkuyor) suanda aracıma binemiyorum siz ne gibi sözlesme yaptınız??

    senin durumun biraz farklı arkadaşım. sen **** gelmişsin. geçen yine yazdın aynı şeyi. adam seni kekliyor demiştim hala aynı naif duyguları taşıyorsun. "hayat yenilen kazıkların bileşkesidir" demişler. sanırım sen daha dün dünyaya geldin. bu derece naif olmanı en kibar şekilde ancak böyle açıklayabiliyorum. git paranı al arkadaşım. arabanın ya sahibisindir ya da değilsindir. arabayı vermiyorsa paranı versin. tabii alabilirsen...




  • her ne kadar notersiz satış olmaz vs.. deseler de ıslak imzalı her sözleşmenin yasal bir hükmü vardır. ama araçta öncelik diye birşey var. önce rehin koyduran önce alır alacağını. satış vaadi sözleşmesi yapabilirsin. eğer sakata gelirsen elindeki sözleşmeyle adamı mahkemeye falan verebilirsin ama düz yol varken neden patikaya gireceksin? nakit param yok bu yüzden düşünüyorum demişsin. nakit paran yoksa git bankadan al krediyi. temiz temiz al arabanı. girme böyle işlere. ben çok daha temiz işlere girdim başım belaya girdi. burdaki durum çok daha vahim. alırken de satarken de notere gider işi bitiririm. sattığım araç için bile noterde işi bitirmeden anahtarı vermiyorum artık. çok canım yandı çoook. illa aynılarını tecrübe etmen gerekmez. bak yaşayanlar var, tavsiyeleri dinle. girme bu topa.
  • Herkese merhaba arkadaslar hacizli veya bankadan rehinli aracinizi satisi yapilabilmektedir.

    Ilgilenen arkadaslar icin ilgili sayfa Rehinli Araç Satışı Nedir ? Hacizli Nasil Satilir ? sayfasina goz atabilirsiniz. Umarim size faydali olur iyi forumlar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabanakitcom -- 19 Şubat 2019; 22:13:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.