Şimdi Ara

Reklam geliri ne kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Örneğin bir uygulamamızda google admob reklamı kullanıyoruz ve 50.000 tıklama aldı. Bu tıklamalardan ne kadar kazanç olur?



  • Hangi ulkeden kullanicilarin tikladigina , uygulamadaki reklamin icerigine gore bu cok degisken bir mevzu. Kaba hesaplarla bir fikir alsan da uygulamayi markete surup sonuclari gormeden buna kesin karar veremezsin. Her uygulamanin dinamigi baska. Tek uygulamadan ayda 800 kusur lira kazandigim da oldu benim , 6 lira da. Ingiltere, Amerika, Almanya gibi ulkedeki kullanicilardan daha fazla gelir kazaniyorsun. Soyle basit bir hesabi var; 1 kullanicidan ne kadar kazaniyorsun ? Atiyorum X lira. 1 kullaniciyi uygulaman cekmek icin marketting e ne kadar harciyorsun ? Y lira. (X-Y) senin yapacagin yatirimin getirisi. Eger retention rate iyiyse ve X-Y arasi marjin yuksekse uygulaman yatirima acik demektir. Bu sekilde yuruyorsun. Adam uygulama yapmis gunde 50 bin dolar kazaniyor gibi oykulere umursama, onlar havaya rastgele ates edip kus vurmak gibi bir ihtimal. En buyuk firmalar bile bu planlamari yaparken tokezleyebiliyor, uygulamanin dinamigi, marketin durumu ve daha bir cok farkli etkene bagli bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Hangi ulkeden kullanicilarin tikladigina , uygulamadaki reklamin icerigine gore bu cok degisken bir mevzu. Kaba hesaplarla bir fikir alsan da uygulamayi markete surup sonuclari gormeden buna kesin karar veremezsin. Her uygulamanin dinamigi baska. Tek uygulamadan ayda 800 kusur lira kazandigim da oldu benim , 6 lira da. Ingiltere, Amerika, Almanya gibi ulkedeki kullanicilardan daha fazla gelir kazaniyorsun. Soyle basit bir hesabi var; 1 kullanicidan ne kadar kazaniyorsun ? Atiyorum X lira. 1 kullaniciyi uygulaman cekmek icin marketting e ne kadar harciyorsun ? Y lira. (X-Y) senin yapacagin yatirimin getirisi. Eger retention rate iyiyse ve X-Y arasi marjin yuksekse uygulaman yatirima acik demektir. Bu sekilde yuruyorsun. Adam uygulama yapmis gunde 50 bin dolar kazaniyor gibi oykulere umursama, onlar havaya rastgele ates edip kus vurmak gibi bir ihtimal. En buyuk firmalar bile bu planlamari yaparken tokezleyebiliyor, uygulamanin dinamigi, marketin durumu ve daha bir cok farkli etkene bagli bu.

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Kısaca sonuçları markete sürmeden kesin olarak bilemeyiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.