Şimdi Ara

renault 19 1.4i yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 97 beymen clup 1.4i (tek nokta enjeksiyon) arabam var. lpg sistemi takılı. sabah ilk çalıştırmayı benzinle yaptığı için sabah çalışmaları çok rahat olmamakta ve arabamı benzinde kullanmak istesem gaz yemesi iyi değil. ekzozdanda yoğun benzin kokusu geliyor. acaba sorun ne olabilir?



  • aracınızın çalışma performansı, gaza göre ayarlandığından, hava filtre kanalları kapatılmıştır. bu nedenle oksijensiz kalan motor, hava kanallarından hava çekemediği için kendi kompresyon basıncıyla karbüratörden benzin çekiyor.
    hava ve benzin karışımı olması gereken yakıt, tek düzen benzin olarak motor pistonlarına iniyor, ve motor fazlalıktan ve oksijenin yakma özelliğinin zayıflamasından dolayı çiğ atıyor.
    kısaca zengin karışım olmadığından, motor boğuluyor. bunu basit mantıkla jiklenin çekilmesi gibi düşünebiliriz.
    jiklenin görevi, karbüratöre gelen hava kelebeğini hareket ettirerek motora hava girişini engeller, yanıcı olan benzini fazla çekmesine neden olarak ısınmasına yardımcı olur. hava girişi olmazsa motor belli bir süre sonra stop eder, ve biraz zaman geçtikten sonra çalışabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren_66

    arkadaşlar 97 beymen clup 1.4i (tek nokta enjeksiyon) arabam var. lpg sistemi takılı. sabah ilk çalıştırmayı benzinle yaptığı için sabah çalışmaları çok rahat olmamakta ve arabamı benzinde kullanmak istesem gaz yemesi iyi değil. ekzozdanda yoğun benzin kokusu geliyor. acaba sorun ne olabilir?


    bu soruyu lpg uzmanı kadir bey e sormanız gerekir .işte linki ..

    http://renaultyardim.com/otosmf/index.php?board=50.0
  • ek olarak iletiyim

    eğer hava girişini bant flanş vb. bişeyle kapatmadılarsa yani hava girişinde sorun olmadığı halde bu sorun varsa enjektör damlatma yapıyordur (yani sanayi diliyle enjektör işiyordur) benzin fazla kullanılmadığı için enjektör bozuluyor. tek nokta enjeksiyonlu tipolar unolarda da bu sorunla karşılaşıyoruz. bilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.