Şimdi Ara

Renault 9 - 3 Hafta yattıktan sonra benzin sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, ustalara bir sorum olacak.

    88 1.4 Renault 9 sahibiyim. Araç Benzinli hiç lpg takılmadı. Araba yarı yıl tatilinde yaklaşık 3 hafta yattı. Tatil dönüşü çalıştıramadım. Arabayı vurdurduk olmadı. 5 lt benzin doldurduktan sonra vurdurarak çalıştırabildik. Aracı bıraktığımda benzin ışığı yanmıyordu ama yandı yanacak durumundaydı.

    Sorun ise, araç düz yolda 1 2 3 viteslerde biraz tekleme yapıyor ve bu esnada pat pat diye yırtık bir şeyden hava kaçırır gibi ses geliyor. Benzin filtresindeki benzin 1 gece sonra yok oluyor. Önceden hep dolu kalırdı. Ayrıca benzin filtresinin hortumlarından mı yoksa kendinden mi bilmiyorum benzin kaçağı var. Araba çalışınca sızma başlıyor. Sizce sorun ne olabilir? 3 hafta yatan aracın depodaki tortu benzin otomatiğini falan mı bozmuştur ?


    Teşekkürler.



  • Benzin hortumlarının dışında örgü varsa hortumlardaki yırtılmaları göremezsiniz. Anlattıklarınıza göre benzin kaçağı büyük ihtimal. Benzin deposundan başlayarak hortumlara bakmak gerekir. Benzin deposu muhafazası varsa içinde kalan hortumları göremezsiniz. Bagaj paspasını kaldırınca koku şiddetleniyorsa şamandıradan buharlaşabilir.

    Motor içindeki hortumlar sağlamsa son ihtimal benzin otomatiğinin diyaframı yırtılmaya başlamıştır. Sızan benzin kartere iniyordur. bunlar benzini hızla bitirir. Otomatik iyi yeterince yakıt basmazsa tekleme de yapabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.