Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1830. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39.608
Cevap
155
Favori
3.256.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18281829183018311832
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında devletin belirlediği standartlar var. TS EN 590. Zaten Tüpraş'tan çıkan motorin buna uygun. Daha sonra şirketler kendi silolarında katkıları yapabiliyorlar ancak bunların etkinliği sürekli tartışılıyor. Dizelde önemli olan setan sayısı. Benzinde oktan ne ise dizelde de setan o. Bunu arttırabilecek katkı olduğunu sanmıyorum. Akışkanlık ve temizleyicilik gibi şeylere etki edebilirler ama o da ne derece etkili olur bilemiyorum ama ilginç şekilde firmaların ürünleri arasında ciddi farklılıklar hissedilebiliyor. Belki de dediğim gibi psikolojiktir. Şahsen giyilen ayakkabının bile gaz tepkisinin hissini değiştirebildiğini de söyleyebilirim.

    Total hiç denemedim nedense... aslında LPG'li araç kullanırken favorilerimden birisiydi Shell ile beraber.

    Şu sıralar soğukların ve yağmurların da etkisiyle menzilde düşmeler oldu. Bakalım denersem Total tecrübemi de yazarım.
  • Ses sistemi konusunda aynı şekilde düşünüyorum. Daha önceki 2012 Privilege'da fabrika çıkışı bulunan Arcamys Ses Sistemini aratıyor. Bir ara fırsat bulup el atmak lazım buna da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankay2

    Herkese merhaba,

    Bizim araçların ön camları atermik mi? Yada başka bir özelliği var mı acep...

    Diğer modelleri bilmiyorum ama benim 2012 Privilege'te 4 cam atermik. Birde Renault'yu beğenmezler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avic

    Celebic hocam; markalar arasındaki fark kendi Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirdikleri katkılardan kaynaklanıyor. Yani rafinerideki Opet tesisi ile Total tesisine giren yakıt aynı ama çıkan hali bu katkılardan dolayı farklı diye biliyorum. Dolayısıyla yakıtta markadan markaya motorun sesinin, titreşiminin, çekişinin değişmesi normal. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

    Ben geçen ay sattığım 3 yaşındaki megane'da da bu ay aldığım yeni megane'da da her zaman Total Excellium Diesel kullandım. Fakat malum Total'in istasyon zinciri yeterince geniş olmadığından bazı Anadolu seyahatlerinde birkaç defa Opet ve bir defa PO'dan almıştım. Motorun sesinden ara hızlanmalarına kadar çok şey değişmişti. Menzil hesabı yapmadım hiç ama Opet ve PO'yu denedikten sonra Total'den şaşma demiştim kendi kendime. Şanslıyım ki Total'in kendi işlettiği (Market girişindeki Bonjour levhasından anlayabilirsiniz) istasyonlardan biri evime yakın yerde. Dolayısıyla hileli yakıt alma riskim de olmuyor. Zaten ayda bir defa depo dolduruyorum o kadar. Ortalama menzil şehir içi 1000 km.

    Edit: İmla

    Hocam Total'in methini sizin haricinizde bir kaç kişiden daha duymuştum ama bugüne kadar hiç deneme fırsatım olmadı çünkü güzergahımda maalesef Total yakıt istasyonu var.
    Hatırladığım kadarıyla Ankara Balgat'ta ve Eskişehir yolunda var ama bana ters kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pekozgur

    quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    EDC aracım için yakıtı hep Shell yada Opet'ten alıdım ama dün PO'dan almak zorunda kaldım.

    Bugün yokuşlarda ( Ankara'yı bilenler için yazıyorum Reşit Galip yokuşunda ve Cinnah yokuşunda ) trafik ışıkları nedeniyle veya trafik sıkışması nedeniyle durup kalkarken veya yavaşlayıp hızlanırken eskiden olmayan bir hantallık hissettim. Motorda soğuk değildi. Acaba ne olabilir diye düşünürken en son yakıt aldığım PO aklım geldi. Bayii şehir merkezinde yani kötü yakıt satamaz veya hileli yakıt satamaz diye tahmin ediyorum.

    Yakıt sağlayıcı firmalarda sonuçta yakıtı kendi rafinelerinde rafine edip satışa hazır hale getirmiyorlar. Yani hepsi aynı yakıtı satıyor ama bugün hissettiğim hantallık canımı sıktı. Umarım soğuk havaların etkisindendir.

    Siz böyle bir sorun yaşadınız mı?

    Ben de genellikle (neredeyse hep) Shell'den alırım. Üç dört kere Opet'ten aldım dört beş kere de Petrol Ofisinden.

    Çok yokuşlu yollara girmesemde en rahat hızlanmayı ve en uzun menzili hep Shell ile elde ettim. Shell'den aldığım tam dolu depo ile 950-980km arası yol yaparken Opet'te de yakın rakamları elde ettim. PO ile 900km'de ışık yandı.

    Shell ile tam dolum ortalamam 5,2lt/100km iken PO ile 5,5lt/100km'yi buldu.

    İşin kötü yanı PO'dan yakıt aldıktan sonra depoyu bitirip tekrar Shell'den aldığımda da düzen bozuluyor gibi geliyor. Belki psikolojik belki de depoda kalan yakıttan belki de enjektörler ile ilgili bir şey. Ama PO'dan hiç memnun kaldığımı hatırlamıyorum, ne yazın ne kışın.

    Bu tecrübem standart aynı güzergahta ve 78,000km yol yaptıktan sonra söyleyebildiğim bir şey.

    Dostum PO'dan aldığım yakıtı beğenemedim açıkçası. Belki plasebo etkisi ama beğenmedim işte.

    Genelde kredi kartı kampanyalarını takip ettiğimden alışkanlık olsa gerek hep 100.-TL'lık yakıt alırım. Bu son aldığım yakıt bitip yeni yakıt alırken Würth gibi iyi bir markanın enjektör temizliyecilerinden bir kutu alıp yeni alacağım yakıtla depoya boca edeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pekozgur

    Aslında devletin belirlediği standartlar var. TS EN 590. Zaten Tüpraş'tan çıkan motorin buna uygun. Daha sonra şirketler kendi silolarında katkıları yapabiliyorlar ancak bunların etkinliği sürekli tartışılıyor. Dizelde önemli olan setan sayısı. Benzinde oktan ne ise dizelde de setan o. Bunu arttırabilecek katkı olduğunu sanmıyorum. Akışkanlık ve temizleyicilik gibi şeylere etki edebilirler ama o da ne derece etkili olur bilemiyorum ama ilginç şekilde firmaların ürünleri arasında ciddi farklılıklar hissedilebiliyor. Belki de dediğim gibi psikolojiktir. Şahsen giyilen ayakkabının bile gaz tepkisinin hissini değiştirebildiğini de söyleyebilirim.

    Total hiç denemedim nedense... aslında LPG'li araç kullanırken favorilerimden birisiydi Shell ile beraber.

    Şu sıralar soğukların ve yağmurların da etkisiyle menzilde düşmeler oldu. Bakalım denersem Total tecrübemi de yazarım.


    Hocam ayakkabı konusunda çok haklısınız. Araba kullanırken kalın/yüksek tabanlı ayakkabı giymemek gerekir. Uzun yola çıkarken buna çok dikkat ederim.

    Kitaplarda hep "ayağınızın altında yumurta varmış gibi düşünerek gaz pedalına basın" derler. Bu hiç aklımdan çıkmaz. Fakat kış koşulları ve dur kalklı, yokuşlu ve bol trafik ışıklı güzergahlar sayesinde ne yaparsam yapayım yakıt tüketimim (EDC) 10 litreye vurmak üzere




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Kısa mesafe sorunu mu var celebi hocam. Millet sehir içi 6 litrelerden falan bahsediyorken 10 litre benide rahatsız ediyordu kısa mesafe ve kış şartları iyi yaktırıyor. Şimdiki 1.6 benzinli aracım 12.5 lt yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: basarank

    Kısa mesafe sorunu mu var celebi hocam. Millet sehir içi 6 litrelerden falan bahsediyorken 10 litre benide rahatsız ediyordu kısa mesafe ve kış şartları iyi yaktırıyor. Şimdiki 1.6 benzinli aracım 12.5 lt yakıyor.

    Dostum nickinizin sonundaki "ank" tan yola çıkarak Ankara'lı olabileceğinizi varsayıyorum.

    Eğer öyleyse siz beni iyi anlarsınız. Ankara'nın en yüksek rakımlı yerleşim biriminde oturuyorum. Mürsel Uluç Mahallesindeki yansıtıcı/vericilerin bulunduğu yeri Ankara'nın hemen hemen her yerinden görürsünüz.
    Ev ile iş yeri arası 7 km civarı. Bu mesafeyi 25 ile 30 dakika arasında alıyorum. Sabah bu nedenle işe gitmek için trafik hafiflesin diye 09:00'dan sonra çıkıyorum. Buna rağmen 7 km'lik yolu neredeyse yarım saatte alıyorum. Akşam iş çıkışı daha beter.

    Kısa mesafe ama tampon tampona trafik, nereden bakarsan bak 10 tane ışıktan geçiyorum. Ev ile iş yerim arasında sanırım yüz metreden fazla irtifa farkı var. Unutmazsam yarın işe giderken rakım farkını hesaplatayım telefondan. İş yerimde Sheraton Otel / Karum'un hemen dibinde. Evin orada kar tipisi varken Esat tarafında yağmur çişeler. Abartmıyorum.

    Üstelik araba kapalı garajda duruyor yani sabah yola çıkarken dışarıya nisbeten daha sıcak bir yerden çıkıyorum. Tüketim 10 litrelere dayandı.




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Genellikle insanlar nickin sonunda ki ank ı ankara sanıyorlar. Bu pek aklıma gelmemişti.
    Bu nick i 2007 yılında almıştım o zaman basaran+k (kadir) almak mantıklı gelmişti. Yakında değiştiririm zaten.
    Soğuk motor tüketimde etkili ama sizin sorun tek başına o değil. Olay çok basit.

    *Yükselti yani kot farkı. Çıkarken harcadığınız fazladan yakıt, potansiyel enerjiye dönüşür. İnerken, kazandığınız bu enerji harekete dönüşür. Hızlanırsınız fakat sonuç olarak frene bastığınızda o enerjiyi de ısıya dönüştürüp kaybedersiniz. Viteste inip frene basmıyorum diyenler olabilir motor freni de iyi bir enerji kaybetme yöntemidir. Hibrit araçların en büyük espirisi de frenle kaybedilen enerjiyi jeneratör yardımı ile depolaması üzerinedir.
    Hibrit bir aracımız olmadığına göre düz eğimsiz yolları kullanmak daha az tüketmemize yardımcı olurlar.

    *Hız değişimi. Hızdaki en küçük değişim yakıt tüketimi ile doğrudan ilişkilidir. 1.5 tonluk kütlenin ivmelendirilmesi ne kadar kuvvete ve o kuvvetin o yol boyunca yaptırdığı işe (birimi enerji) istersniz newton formülleri ile yada kinetik enerji formülü ile de aynı sonuclara ulaşabilirsiniz.

    *Soğuk motor. Verimsiz yanmaya dolaysıyla daha fazla tüketime sebep olur.
    *Lastik basınçları. Dönme direncinde kritik rol oynar.
    *Araç ağırlığı. Direkt tüketimle orantılı özellikle şehir içi kullanımlarda daha belirgin oluyor. Sebebi şehir içinde hız değişimi daha fazla oluyor.
    Şehir içinde az yakmak isteyen bir adam kesinlikle hafif araçlara bakmalı özellikle ist ankara gibi yoğun trafikli yerler için. Golf 7 100 kg hafifledi ve tüketim aşağı çekildi.
    *Motor verimi ve teknolojisi (genellikle güncel araçlar bir birine çok yakın)

    İşin özeti tüketimi belirleyen faktörler, ağırlıklı olarak sürücü veya sürüş dışındaki faktörler. Bu aracınızla çokta fazla araca yada duruma müdahale edip tüketimi düşürme şansınız yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 16 Ocak 2015; 12:21:23 >




  • basarank kullanıcısına yanıt
    Faydalı bilgiler için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basarank kullanıcısına yanıt
    Hocam Konya'dayım 2012 dizel edc em var 15500 km oldu.Günlük 4,5 km yol yapıyorum toplamda 9 km.Genellikle de sabah erken saatlerde çıkıyorum.Geçen sene benimde tüketimim 9-10 litre civarındaydı.Fakat bu kış 7,1 litreyi gösteriyor.Bilgilerinize.Bu arada sürekli olarak shell nitro power kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAMUD

    Hocam Konya'dayım 2012 dizel edc em var 15500 km oldu.Günlük 4,5 km yol yapıyorum toplamda 9 km.Genellikle de sabah erken saatlerde çıkıyorum.Geçen sene benimde tüketimim 9-10 litre civarındaydı.Fakat bu kış 7,1 litreyi gösteriyor.Bilgilerinize.Bu arada sürekli olarak shell nitro power kullanıyorum

    Hocam sabah işe gidiş mesafeniz olan 4,5 km'yi kaç dakikada alıyorsunuz? Kaç trafik ışığında bekliyorsunuz?
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Çok sıkışık bir trafik yok.Çok fazla dur kalkta yok.Ortalama olarak 8-10 dakikada diye tahmin ediyorum.
    Yalnız geçen yaz serviste yeni EDC yazılımı ve enjeksiyon yazılımı yüklettim.Motor soğukken edc deki 1 den 2 ye sarsıntılı geçiş tamamen geçti araç bir atikleşti fakat yaz olmasına rağmen tüketim çok fazla arttı 8,5 gibi oldu.Adanaya gitmek zorunda kaldım otobanda 10 dakika boyunca 170-180 hızla arabayı bir denedim Konya dönüşünde ise tüketimin düştüğünü gördüm.Kışın 9-10 litre olan tüketimim aynı yolda şu an 7.1 litre.Umarım yardımcı olmuşumdur hocam.Yalnız şiddetle shell nitro dizeli tavsiye ederim motor sesi azalıyor ve araç atikleşiyor.Bp ve opet ten hiç memnun değilim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAMUD

    Çok sıkışık bir trafik yok.Çok fazla dur kalkta yok.Ortalama olarak 8-10 dakikada diye tahmin ediyorum.
    Yalnız geçen yaz serviste yeni EDC yazılımı ve enjeksiyon yazılımı yüklettim.Motor soğukken edc deki 1 den 2 ye sarsıntılı geçiş tamamen geçti araç bir atikleşti fakat yaz olmasına rağmen tüketim çok fazla arttı 8,5 gibi oldu.Adanaya gitmek zorunda kaldım otobanda 10 dakika boyunca 170-180 hızla arabayı bir denedim Konya dönüşünde ise tüketimin düştüğünü gördüm.Kışın 9-10 litre olan tüketimim aynı yolda şu an 7.1 litre.Umarım yardımcı olmuşumdur hocam.Yalnız şiddetle shell nitro dizeli tavsiye ederim motor sesi azalıyor ve araç atikleşiyor.Bp ve opet ten hiç memnun değilim


    Yarın sabah bir aksilik olmazsa Bolu / Gölcük'e hafta sonu için gideceğiz. Shell'den alıyorum genelde, birde dizel katkı ( würth ) kullanmayı düşünüyorum.




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.Sizin dizel edc kaç model kaç km de.Katkı kullanılması yüksek km lerde yapılıyor diye biliyorum.Gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAMUD

    Hocam öncelikle kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.Sizin dizel edc kaç model kaç km de.Katkı kullanılması yüksek km lerde yapılıyor diye biliyorum.Gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.

    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Sabah yola çıkarken yakıt istasyonundan dizel katkısı alıp tamamını (350 ml ) depoya boşalttım ve üstüne depoyu fulledim, yola çıktım.

    Würth marka aradım ama bulamadım

    Onun yerine daha önceden adını duyduğum DOUBLE-UP denen bir başka dizel katkısı ve enjektör temizleyicisi buldum. Fiyatı 14.-TL.

    Ne faydasını gördün derseniz şayet. Bir fark göremedim aslında. Çünkü geçen po'dan aldığım yakıttan olabileceğini düşündüğüm hantallığı test edecek bir durum yaşamadım.

    Buna karar vermek için katkı ilave edilmiş olan bu deponun bitmesini beklemem ve daha sonra yaşadığım hantallığı test etmem için aynı yokuşlara tekrar gitmem gerekir.

    Bu arada 2012 Nisan çıkışlı EDC megane şu anda 32.500 km'de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 18 Ocak 2015; 2:37:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAMUD

    Hocam Konya'dayım 2012 dizel edc em var 15500 km oldu.Günlük 4,5 km yol yapıyorum toplamda 9 km.Genellikle de sabah erken saatlerde çıkıyorum.Geçen sene benimde tüketimim 9-10 litre civarındaydı.Fakat bu kış 7,1 litreyi gösteriyor.Bilgilerinize.Bu arada sürekli olarak shell nitro power kullanıyorum

    Şehir içi ortalama kış tüketimi kısa mesafeyi de göz önünde bulundurursak 7,1 lt çok iyi bir değer. Geçen kış 2013 1.5 dci EDC 26.000 km ile ortalama tüketimim (salt ev-iş) 9 lt altına hiç düşmedi. Sadece güzergah değişince 2 ve daha fazla şeritli yolları görünce 7,5-8 arasında gidip geliyordu. Düzlükte 90 Cruse ile 4,9 civarında. Düzlükte bu değerlere sahip olan dizel aracın tüketiminde bir sıkıntı olduğunu düşünmem.
    Sizin araçta iki kış arasındaki 2 lt lik farkı oluşturan sebeplerden biri (sürüş ve güzergahta hiç bir değişme olmadığını varsayıyorum) yazdan beri sıfırlanmamış ortalama tüktim değeri olabilir. Yani yaz dönemini de kapsayan bir tüketim ortalaması olabilir. Yada şehir dışı ufak bir ziyaretiniz olmuştur unutmuşsunuzdur belki..
    Bir diğer ihtimal yakıt faktörü olabilir. Ama bundan tam emin değilim. Yakıtın yada katkılı yakıtın bu kadar büyük farklar oluşturması akla yatkın değil. Ben mesela shell de kullandım ama ağırlıklı olarak Total den Excellium eurodisel aldım. Ciddi tüketim farkları görememiştim.




  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz hafta yeni aldığım hb gt line 1.5 dci edc aracımı teslim aldım.
    Zaten ailemizde bir fluence vardı (bu 3. fluence'ımız hatta), yani motor şanzıman kombinasyonuna aşina olduğumdan ve tüketim değerlerini bildiğimden bu aracı tercih ettim.
    Megane fluencela karşılaştırınca sürüşü daha doğal hissettirdi. Şimdilik aracımdan memnun olduğumu söyleyebilirim.

    Ufak bir sorunum var yalnız, araçtan hareket halindeyken 1500-2000 devirleri arasında, durunca da rölantide çalışırken sağ önden bir uğultu geliyor sürekli.
    Mesela yolda 1700 devirde giderken bu ses geliyor, ayağımı gazdan çekiyorum kesiliyor. Gaza dokunuyorum yine başlıyor.
    İnce bir ses. Bu ses normalde çok soğuk havalarda fluenceda motor ısınana kadar felan gelen bir ses var, o sese çok benziyor, hatta o ses.
    Ancak bu araçta bu sürekli ve şu sıralar İstanbul'da havalar çok soğuk değil. Ayrıca aynı anda diğer fluenceıda kullanıyorum ve bu ses ondan gelmiyor bu havalarda.
    Motor ısınınca felanda kaybolmuyor. Yakıt sistemiyle alakalı gibi geliyor bana bu sesi yapma zamanlarını göz önünde bulundurunca.

    Böyle bir durum tecrübe eden oldu mu aranızda daha önce? Olduysa çözüm bulabildi mi?
    Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.




  • Barbo B kullanıcısına yanıt
    ben bu sorunun meganelarda kronik olduğunu düşünüyordum bizim 2000 cuopedede surekli aynı olayı yapıyor motor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAMUD

    Hocam öncelikle kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.Sizin dizel edc kaç model kaç km de.Katkı kullanılması yüksek km lerde yapılıyor diye biliyorum.Gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.

    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Sabah yola çıkarken yakıt istasyonundan dizel katkısı alıp tamamını (350 ml ) depoya boşalttım ve üstüne depoyu fulledim, yola çıktım.

    Würth marka aradım ama bulamadım

    Onun yerine daha önceden adını duyduğum DOUBLE-UP denen bir başka dizel katkısı ve enjektör temizleyicisi buldum. Fiyatı 14.-TL.

    Ne faydasını gördün derseniz şayet. Bir fark göremedim aslında. Çünkü geçen po'dan aldığım yakıttan olabileceğini düşündüğüm hantallığı test edecek bir durum yaşamadım.

    Buna karar vermek için katkı ilave edilmiş olan bu deponun bitmesini beklemem ve daha sonra yaşadığım hantallığı test etmem için aynı yokuşlara tekrar gitmem gerekir.

    Bu arada 2012 Nisan çıkışlı EDC megane şu anda 32.500 km'de.

    Bence bu tip yakıt katkılarını kullanmaya gerek yok. Bana biraz pazarlama hilesi gibi geliyor. Zaten aldığımız yakıtlarda (Markaya göre) farklı katkı maddeleri kullanılıyor. Faydası tartışılır ama sırf olası zarar ihtimali yüzünden kullanmıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 18281829183018311832
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.