Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1950. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39.610
Cevap
153
Favori
3.258.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19481949195019511952
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba
    2010 megane 3 aracıma yağ alacağım ancak partikül filtrelimi değilmi bilmiyorum bilen var mı ?
    partiküllü olmasında bir sakınca olur mu alsak ?
  • deepbluee61 D kullanıcısına yanıt
    sakıncası yok sadece 20-30 tl gıbı fazla ucret odersınız kafanız rahat olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scada

    sakıncası yok sadece 20-30 tl gıbı fazla ucret odersınız kafanız rahat olur
    peki nerden anlarız motor partiküllü mü?
    birde araç euro 5 mi motor mu oluyor ?
  • deepbluee61 D kullanıcısına yanıt
    Aracını kaç beygir? Model yılı itibarı ile partikülsüz olması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

    Aracını kaç beygir? Model yılı itibarı ile partikülsüz olması gerekir.
    araç 2010 model megane 3 1,5 dci ithal araç
  • şaseden sorguluyorum bu sitedenhttp://www.vinformer.su/

    motor :k9k euro 5 diyor
    ama yazmıyor meret yağ ile alakalı bişi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepbluee61


    şaseden sorguluyorum bu sitedenhttp://www.vinformer.su/

    motor :k9k euro 5 diyor
    ama yazmıyor meret yağ ile alakalı bişi

    Hocam bende de 2011 1.5 DCI var. Elf Evolution RN-Tech 5W-40 koyuyor usta. Euro 4 motor diye biliyorum.
  • Arkadaslar 2011 fluance aracim var 50 tl lik teyp cercevesine 200 tl istiyolar ucuz bildigniz yer varmi acaba arabaya baska marka teyp takicamda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deepbluee61 D kullanıcısına yanıt
    hocam 2010 larda partikül filtresi olmuyormuş galiba bizim araçta 2011 model fakat 2010 üretimiymiş partiküllü yağ sipariş ettik servise götürdük adam altına girip baktı abi bunda partikül filtresi yok dedi. siz de servise götürün gösterin onlar 5-40 uygun yağı koyarlar.
  • Arkadaşlar 2012 ve üzeri, 120bin km geçmemiş dizel otomatik megane III arıyorum. Satan varsa mesaj atabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
    4 adet servisi aradım 2 si şaseden baktı partikül filtresiz dedi, diğer ikisi şaseden değil ustaya sordular partiküllü dediler. sonuç şaseden sorgulayana güvenmek lazım diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar araç 2011 privilege dijital klima. Klima çalışırken yaklaşım yarım veya 1 saat sonra sonara havalandırma kanallarının hiçbirinden hava gelmiyor. Klima çalışıyor fan çalışıyor fakat hava gelmiyor ve yönlendirme tuşuna bastığımda da hava yönlenmiyor ne alta ne üste .İçerinden hava kanallarını kapalı kalıyor sanırsam ,sonra arabayı stop edip 1 saat sonra çalıştırınca tüm hava kanalları aktif oluyor tuşlar çalıyor sonra yine kapanıyor. Arama yaptım ama buna benzer bir sorun bulamadım daha önce. Bilgisi olan var mı.
  • srdr_52 S kullanıcısına yanıt
    Hava mı gelmiyor yoksa soğuk hava mı gelmiyor? Klima, içerisi yeterince soğuduğunda termostat yapıyor ve normal sıcaklıkta hava üflediğinde gelen hava soğuk olmadığı için hava gelmiyormuş hissi yaratabilir.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Hava gelmiyor hocam. fanı sonuna kadar açıyorum fan çalışıyor ama kanallardan hava gelmiyor. Soğuk hava geliyor aslında ama Çok az hava geliyor artık aradan kaçan oda sanırsam. Ac off yapıncada hava gelmiyor. Sıkıntı ise bunu ilk çalışmada yapmıyor yarım saat sonra filan başlıyor.
  • srdr_52 S kullanıcısına yanıt
    Aklıma bir kaç bir şey geliyor; En kuvvetli olasılık polen filtresi tıkanmış olabilir, soğuk hava ile buzlanıp havayı kesebilir. 2. olasılık fan motoru bozuk olabilir, motor ısınıp havayı kesebilir. Ayrıca gaz basıncı düşük olunca da klima çalışması kararsızlık gösterebilir, Özetle servis yolu görünüyor gibi....
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Polen filtresini bakabilirim ama diğer kısımlar uzmanlık alanına girer. Evet servis yolu gözüküyor dijital klima biraz pahalıya mal oluyor o yüzden korkuyorum:(. Teşekkürler ilginiz için. sonuç alınca yazarım
  • Kalorifer motoru kömürü bitmiş olabilir. İlgili parçayı değiştirmek biraz meşakatli ve bildiğim kadarıyla kömür bakımı yapılması mümkün değilmiş. Parçanın değişim maliyeti de 450-550 TL civarındaydı. Benzer durumu kendim yaşadım. Belli bir süre sonra sıcak ve soğuk havayı kesiyordu. Parça değişiminden sonra şu an gayet güzel çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isosem19 İ kullanıcısına yanıt
    Buna da dikkat ederim. Bende fan çalışıyor aslında gibi. klima dijital olduğundan bir süre sonra hava kanallarını kapatıyor ve yönlendirmeler de çalışmıyor. Dediğiniz gibi belkide motor duruyordur ama fan sesini de duyuyorum aslında. Bugünde servise sordum klimaya bakan bir usta varmış oda ayın 13 üne kadar izinliymiş.
  • 2 hafta önce 2011 aldım benim aracın debriyajı cok yukarda kavrıyor meganların genelimi böyle yoksa benim debriyaj mı gıdıcı
  • barut78 kullanıcısına yanıt
    bende de 2011 var 60 000 km de yukarıda kavrıyor. Genel olarak reno debriyajları yukarıda kavrar yeni modellerinde o kadar değil ama eski modelleri bariz yukarıda kavrar. Debriyaj ömrünün belli bir kmsi yoktur kullanım şartları ve şekli çok etkendir. Gidici olduğu motor devirlenirken hızın ve ivmelenmenin normalden az artığı durumlar debriyajın kaçırdığını gösterir yani motor biraz boşa dönüyormuş gibi olur. Basit test olarak yüksek viteste iken araba kaldırılmaya çalışır. eğer direk stop ediyorsa sıkıntı yok demektir ancak, araba stop etmiyor veya kalkmaya çalışıyor gibiyse debriyaj bitikdir. Genelde ustalar da böyle test yapar.
  • 
Sayfa: önceki 19481949195019511952
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.