Şimdi Ara

Renault R11

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi akşamlar...

    ıspartada oturuyorum.2 ay önce 94 model r9 spring'i 5500 ytl'ye aldım.yanımda 4 motor ustası vardı ve ıspartada tanınmışlardı.arabanın kazasız oduğunu söylemişlerdi.ve motorunda hiçbir arıza yok demişlerdi.aracı aldıktan sonra 1 ay içinde yaptığım masraflar:

    -benzin ve hava filtresi değişim
    -araç muaynesi yaptırımı
    -aracı üzerime geçirme
    -arka iki stop lambasının değişimi
    -arka camın rezistans telleri çalışmadığı için camın komple değişimi
    -akü ve şarz dinamosu değişimi
    -4 yeni lastik "tıgar"
    -lpg ayarı
    -farların gösterme gücünü artıracak güç kaynağı
    -merkezi kilit tamiri
    -uzaktan kumanda
    -ön camları otomatik yaptırdım
    -ön tarafa dirseklik koydurdum
    -arabaya yeni paspas,kılıf değişimi,yeni jant kapakları

    bunları yaptırdıktan sonra aracıma artık sorunsuz binebilirim dedim.1 ay sonra motorun çekiş kuvvetinde sorun olduğunu gözlemledim.sonra usataya gittim.bana bu aracın motoru bitmiş dedi.1 milyar masraf çıkardı ve bu arac seni bir yerde bırakır dedi.artık arabayı gözüm görmek istemiyor.aracı 5500 ytl'ye aldıktan sonra yaptığım 1000 ytl masraf yetmiyormuş gibi şimdi bir daha 1000 ytl masraf.arabayı bayramdan sonra satıp bir tane r11 kilimalı 100 bg bir araba almak istiyorum.nasıl araçtır?sizce arabamı satayımmı?







  • yok mu cevap bana yardım edecek???
  • dediğiniz kadar masraf yapmışsanız bence satmayın. Aracı alırken ustalar da baktı diyorsunuz ve bir sorun yok demişler sonradan götürdüğünüz de aynı usta mı acaba? Ayrıca sadece çekiş düşük diye motor yaptırılmaz. Subap ayarına, yağ yakıp yakmadığına da bakın.sonuçta 94 spring ler 62 hp ve tek boğaz karbüratörlü, aracın yaşı da göz önünen alınırsa çekişin düşük gelmesi normal sayılabilir. dediğiniz özellikte renault 11 bulması çok zor bence artık pek kalmadı temizleri. alacağınız araç daha da kötü durumda olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olvne -- 18 Aralık 2007; 23:49:35 >
  • merhaba. yeni aracınız hayırlı olsun .
    1994 model ve LPGli bir aracı alırken , ilk sormanız gereken soru, araca LPG'nin hangi yılda ve kaç kilometrede uygulandığı olmalı idi.

    biraz açalım :
    motorlu araçların ilk yıllarında, motorlardaki aşınmayı gidermek için yapılan çalışmalar neticesinde, benzine kurşun(lead) maddesinin katılmasının, silindirler içerisinde yağlama yaparak motor aşınmalarını azalttığı ve böylelikle kısa sürede araçlarda ortaya çıkan aşınma sorunun efektif şekilde çözüldüğü ve buna bağlı olan sorunların ortadan kalktığı görüldü.
    Lakin bu maddenin daha sonradan doğaya çok zararlı olduğu farkedildi.

    benzinde artık kurşun maddesinin eklenmemesi gerektiği anlaşılınca, mühendisler gerek piston metali, gerekse dizaynında bir takım değişiklikler yaparak , ve benzine doğaya daha az zararlı bir takım, fakat hiçbiri kuşun kadar yağlama yapamayacak maddeler eklenmesini sağladılar. dolayısıyla piston-silindir dizaynı bir anlamda değişmiş oldu .

    sizin aracınız kurşun ihtiva eden benzine göre dizayn edilen bir araçtır. bu aracı 4 motor ustasına değil, fabrikaya gönderseydiniz dahi, pistonlardaki aşınmayı, pistonları sökmeden görmeleri zaten mümkün değildi. biraz kafadan konuşmuşlar .
    şu demek oluyor ki, zaten yağlamayı benzindeki kurşundan bekleyen silindir cidarına, hem kurşun ihtiva etmeyen, hem de kurşunsuz benzinden bile daha kuru bir yakıt veriyorsunuz.


    konu şudur :

    1994 model ve LPG uygulanmış bir araçta artık piston aşınması had safhaya ulaşmıştır, ve pistonlarda Kompresyon kaybı başlamıştır. artık pistonlar vermeleri gereken gücün çok altında bir gücü tekerleklere veriyorlardır. bunun en ciddi neticesi ise, aşınan pistonun yanma odası kısmına, karterden yağ sızmasıdır. yağ yakma denilen olay meydana gelir, ve performans daha da düşer, bujiler yağa bulanır ateşleme yapmaz, araba çalışmaz olur.
    yağ yakma arabanın egzostundan çıkan dumandan ve kokudan kendini belli eder.

    pistonlardaki aşınma nasıl tespit edilir :
    arabanın debriyaj baskı balatası kontrol edildikten sonra, egzosttan çıkan gazın yağ olup olmadığı emisyon cihazına kontrol ettirilir, müteakiben araba dinamometreye çıkarılıp, motorun vermekte olduğu güç ölçülür. ölçümün fabrikanın belirlediği yakıt ile yapılması, doğru netice almak bakımından önemlidir. örneğin 100 bg güç üreten bir araba lpgli çalıştığında 100 bg üretemeyeceğinden , bu durumun pistonlarda aşınma olduğunu göstermeyeceğine dikkat edilmelidir.

    100 bg güç üreten Renault 11in motoru 1.7 Litre hacmindedir. 1.4 modelleri de piyasada bulunmaktadır.
    almayı düşündüğünüz renault 11'in motoru da o dönemin şartları içerisinde kurşun ihtiva eden benzine göre dizayn edildiğinden , böyle bir araba LPG li bulunursa, pistonlardaki aşınma sizinkinden farklı olmayacaktır.

    şahsi kanaatimce, en uygunu pistonlarınızı yetkili servise orijinal veya tescilli yan sanayii parçaları ile yeniletip lpg'yi aracınızdan komple çıkarmaktır.
    eğer lpg de ısrar ediyorsanız, aşınma birkaç yıl içinde gene gündem maddenizi teşkil edecek, ve bu satırları tekrar okuyacaksınız :)

    hayırlı olsun




  • geçen ay elindeki 1993 flash s i satan biri olrak söylüyorum ki kesinlikle ama kesinlikle flash tan uzak dur. yoksa o söylediklerini flashta yapmaya kalksaydın emin ol çok daha fazla parayı harcamak zorunda kalırdın. Arabadan souduysan başka bi şey düşün ama flash düşünme derim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mitto

    geçen ay elindeki 1993 flash s i satan biri olrak söylüyorum ki kesinlikle ama kesinlikle flash tan uzak dur. yoksa o söylediklerini flashta yapmaya kalksaydın emin ol çok daha fazla parayı harcamak zorunda kalırdın. Arabadan souduysan başka bi şey düşün ama flash düşünme derim

    Neden flashı düşünme diyorsun?Biraz açıklarmısın neyinden şikayetçisin kime sorsam uzak dur diyorBen eskiden beri flash meraklısıyım özellikle senin sattığın S modellerinden almayı düşünyorum.
  • @blackcoupe arkadaş aydınlatıcı bilgiler vermişsininz sağolun bu veriler günümüz arabaları içinde ğeçerlimi acaba adamlar 2007 corolla ya bile lpg takıyor acaba aynı sebeblerden aşınma çok hızlı olurmu açıklarsanız çok sevinirim dostça kalınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    quote:

    Orjinalden alıntı: mitto

    geçen ay elindeki 1993 flash s i satan biri olrak söylüyorum ki kesinlikle ama kesinlikle flash tan uzak dur. yoksa o söylediklerini flashta yapmaya kalksaydın emin ol çok daha fazla parayı harcamak zorunda kalırdın. Arabadan souduysan başka bi şey düşün ama flash düşünme derim

    Neden flashı düşünme diyorsun?Biraz açıklarmısın neyinden şikayetçisin kime sorsam uzak dur diyorBen eskiden beri flash meraklısıyım özellikle senin sattığın S modellerinden almayı düşünyorum.


    bende eskiden beri flash meraklısıydım o yüzden aldım zaten. Sana başımdan geçen sadece 1 tek örnek vereceğim. Bilirsiniz karbüratörün üzerinde siyah bir tekne vardır içinde hava filtresi olan. Benim lpg takılırken orası biraz dandikleşmiş sağından solundan hava alıyordu bu ayar tutturmayı güçleştiriyordu. Usta aslında değiştirirsek iyi olur dedi bende değiştirelim dedim. Gittim bir oto parçası satan yere gebzede. Adam dediki elimde yok ama istersen getirtiriz. Kaç para dedim 500 milyon dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Zaten bulunmuyor abi dedi geçen birine daha lazm oldu çıkmasına 300 verdik dedi. Aynısından broadway in vardı orada 80 milyon liraydı. İnanması güç ama başıma geldiği için söylüyorum. Çok zor değil, 3-5 parça belirle kafandan git bir tamirciye sor bakalım broadwa, spring inki ne kadar flash ınki ne kadar . 2 sene önce arabayı 5000 liraya aldıydım inanın 2 senede harcadığım para neredeyse arabanınkine yanaştı 4500 e sattım geçen ay. Araba gerçekten güzel, sürüşü güzel uzun yolu güzel ama eski araba sonuç olarak kesin bi şeyler ister istediği zaman dediğim gibi parça pahalı. Bu yüzden uzak durun diyorum...




  • Parçası pahalıymış gerçekten flash hastalığım devam ediyor ama broadway parçalarını flasha uyduracak bir usta bulmam lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.