Şimdi Ara

Renault Rezilligi bin kmdeki aracin arkasinda durmuyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
6.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • soyledikleri hersey nerden tutsaniz ellerinde kaliyor. debriyaj cok isinmis hidrolik yag kacirmis yani bir standart kullanici olarak napicam ya surekli debriyaj sicak mi kontrol edicem yada arabayi kaldirmicam dedigim gibi bin kmde zaten ve kesinlikle extreme bir durum yasamadim gunluk kullandigim bir araba evden calisiyorum bu arada hergun ise gitme durumu bile olmadi canim sikildiginda alip dolastigim bir araba. simdi sunu dusunuyorum ben bu kadar normal kullanirken tekrar ayni sorun yasanirsa nolucak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bunlar hep yargının lütfedip işlese bile çok yavaş işlemesinden kaynaklanıyor. Sizin de dediğiniz gibi avukatların masrafları da çok yüksek zaten tek başına o bile çoğu davayı açmayı pratikte mümkün olmayan hale getiriyor. Ayrıca tazminat mevzuları da bu ülkede çok yetersiz. Amerikadaki gibi burada da sizi uğraştırdıkları için davayı kazanınca 10 araba parası kadar tazminat ödemek zorunda kalsalar bak bakalım böyle şeyler yapabiliyorlar mı. Hakkınız olan birşey için burada karşı taraftan iyi niyet bekler hale geliyorsunuz.

  • hakanderler H kullanıcısına yanıt
    Tekrar geçmiş olsun hocam, inşallah en kısa sürede bu durum giderilir.

    Renault, Oyak kuruluşu olması hasebiyle güvendiğim bir markaydı ancak bu size yapılan ben ve benim gibiler nezdinde marka algısı ve güvenini zedeliyor.

    Yolda kalacak araca kimse binmek istemez, Renault, pejo seviyesine düşmemeli. Mesela geçenlerde sıfır km bi pejo yolda seyir halindeyken direksiyon kontrolü boşa çıkmış, araç sahibi yolun boş olması ve soğukkanlılığıyla aracını durdurmuştu ve aracı değişmişlerdi.

    Renault gerekeni yapmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yargı adalet o kadar sorunlu'ki avukatlara dava açsam diye sorunca 2-3 yıl sürer diyor onlar bile artık yanaşmıyor dava açmaya adaletin bu şekil olmasından dolayi servisler'se bu şekil rahat rahat milletin hakkını yiyor, 3-5 ayda hatta 1 sene içinde mahkemeden karar çıksa emin olun servisler müşterilere bu kadar haksızlık yapamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 12 Haziran 2021; 11:20:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aynen oyle avukat tanidik biriydi 2-3 yil surebilir dedi. ben zaten aractan sogudum alir almaz saticam dedigim gibi sinekte kucuk ama mide bulandiriyor. tiksindim bu durumdan. servis muduruyle gorusmemdende bahsettim bana diyor ki sen yada reno bana parami vericek bana gelip birsey deme ben parami her turlu aliyorum ben dosyayi kapatmadiysam sana iyilik yaptigim icin kapatmiyorum dedi. konusma tarzina musteriue yaklasimina bakin ayrica gittigim servis araci aldigim bayinin servisi RENAULT ABC kagithane herkes gorsun bunu bu serrvis mudurunun konusmasinida sikayet edicem zaten pazartesi mais bir donus yapsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ve siz de yanlis yapıyoruz.
    Oraya araçta 5 tane izbandut gibi adamla gideceksiniz. Servisin ortasında müşterilerin içinde bağırıp cagiracaksoniz her türlü cirkefligi yapacaksınız
    Ondan sonra beyfendi buyrun diyip işinizi görecekler.
    Ama işte bizler düzgün insanlarız içimize atıyoruz anca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyle gercekten yani insan gibi iletisimden anlamiyorlar kesinlikle bu ulkede isinizi sadece oyle halledebiliyosunuz yada tanidiginiz olucak.pazartesiyi bekliyorum sabirla pazartesi gelen sonuca gore aksiyon almayi dusunuyorum . bir daha renault kapisindan gecmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka servislere gitmeyi deneyin. Servisin Renault ile olan iletişimi de çok etkili oluyor. Eğer servis Renault'a derseki "Bu benim müşterim, garanti kapsamında yapacaksın" Renault %99 kabul etmek zorunda o durumda. Sizin muhatap olduğunuz servis problemli. Serviste zamanında staj yapmış bir otomotiv mühendisi olarak söylüyorum bunları. Sizin tanıdık bir servis çalışanı bulmanız, yada anlayışlı ve iyi niyetli bir servis bulmanız lazım.

    Servisten olumlu bir cevap alamazsanız ve mahkeme uzun sürer diye başvurmaktan çekinirseniz eğer, Hakem Heyetine başvurun kesinlikle. %100 ücretsiz. Aracınızı cebinizden tamir ettirin ve bu 8500 TL'nin iadesi için başvuru yapabilirsiniz. Çünkü 11300 TL altındaki anlaşmazlıklara başvuru yapmanız mümkün ancak. Aracın komple iadesi veya değişim kararı hakem heyetinin limitleri üzerinde kalır.

    Hakem Heyetleri genelde çok yardımcı olurlar, gidip bir konuşun derim en azından, yada internetten araştırma yapın, benzer konularda yaşananlar da size fikir verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 13 Haziran 2021; 1:3:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arizali olan parca veya parcalarin fotograflari varmi? Ona gore bir yorumda bulunalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki şubenden aracın mais garantisinden reddedildiğini(öyle söylüyorlar ya hani...) ve iznin olmadan şanzımanının açıldığını bir kağıda yazılı ve kaşeli olarak al. Sonra direkt mais boğaziçi şubesine gidip durumu güzelcene anlat, oradan da bir sonuç çıkmazsa yukarıda aldığın evrakla beraber senden izinsiz araca islem yapıldığını da ekleyerek hakem heyetine vs. başvur derim. Ama büyük ihtimalle mais boğaziçi sorununu çözecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 13 Haziran 2021; 11:1:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek mesajı.

    Konuyu uluslararası boyuta taşırsa anında çözüleceğini umuyorum, Reno Fransa genel merkezine durumu bildirir bir mail atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mais ile yaptıkları yazılı görüşmelerin dökümanlarını isteyin, reddetti diyorlar ya o belgeleri istiyorum deyin, onaylamadıklarının yazılı evrak şeklinde istediğinizi söyleyin. teknik servis raporunu isteyin. Bu sırada da farklı bir servis ile görüşün. Face de bu araçları kullanan insanları bulup benzer sorun yaşayan var mı öğrenin. İlk gittiğinizde size bir rapor falan verdiler mi? Verilmediyse onu da isteyin, ilkinde belki hidrolik kaçırmıyordu, arızayı tespit edemedikleri için sonradan hidrolik kaçırmasına neden olmuş olabilir mesela. Bu evraklar elinizde bulunsun. Eğer aynı sorunu yaşayan kullanıcılar varsa onları örnek göstererek hatalı üretimden mahkeme yolunu açık tutarsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fransiz olunca gram sasirirsam ..... yani :) adamlar olaya fransiz zaten nasil guvenipde bunlardan araç aliyorlar bilemedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanderler

    debriyaj fazla ısınmıs hıdrolık kacırmıs. yanı kafayı yememek mumkun degıl aracı maslak levent arasında bısıklet gıbı kullanıyorum. ınanın yakın cevreme sorsanız o kadar hassas kullanıyorum kı. yanı ne desem bos aracın degıstırılmesını talep edıcem mahkemeye vermeyı dusunuyorum

    Mahkemede bu iş çözülür. Tüketici kanununda "Malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir" der. Burada tek sıkıntı onarım tercihini kullanmanız olacaktır. İşini iyi yapan, tuttuğunu koparan bir avukat tutarsanız aracın değişim kararı çıkacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    Fransiz olunca gram sasirirsam ..... yani :) adamlar olaya fransiz zaten nasil guvenipde bunlardan araç aliyorlar bilemedim

    Vw distribütörü mahkeme kararına ragmen araç değişimi yapmıyor, e Alman da alınmaz. Fransız, Alman almıyoruz. Ne alsak kore mi İtalyan mı???


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girmeden kesin Clio 5 demiştim. 13 bin km de start stop problemi var ve araştırdığımda aynı sorunu yaşayan çok fazla insan olduğunu gördüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yürüsün gitsinler 1000kmde bi aracın debriyajı fabrikasyon hatalı olmadığı sürece asla aşırı ısınmaz ki ben 208 kullanırken karda çamurda çok fazla patinaja baskı balataya yüklenmişliğim vardır 43bin km kullandım zerre tekleme yapmadı. Böyle durumlarda size şu kadarını söyleyeyim tüm iş bayiide bitiyor, tanımadığım yani çok samimi olmadığım bayi yoksa o markadan araç almam almadım da en azından rica minnet yoluyla böyle işlerde hiç bir şekilde zorlanmadan bir çok şeyi garantiden hallettirdim yoksa kullanıcı hatası deyip baştan savıyorlar maalesef.

  • böyle adalet sistemi olunca firmalar istediği gibi müşteriyi ezebiliyor..100 vakada 1 tane mücadele eden çıksa o da en çok tamir bedeli alıyor,umrunda olmaz firmaların...kocaman adalet sarayları var ama içleri bomboş...Migrostan tv aldım, 7 ay sonra hakem heyeti haklı buldu, Migros yine tv yi iade al almadı, mahkemeye verin dedi çağrı merkezi, sinirim bozuldu icra işlemi başlatacaktım ki banka üstünden alabildim paramı, ertesi gün gelip evden aldılar tv yi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel ülkem.


    geçmiş olsun. umarım sorununuz bir an önce çözüme kavuşur.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.